Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 76 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ами нямам gsm за съжаление, а утре е събота Sad

# 136
Здравейте, карам вече 38 г.с. и ми казаха, че вече имам разкритие 1.5 см. В същото време от ЖК пък ми казаха, че имам гъбички - когато дойдох да си взема резултата от микробиологията, сестрата просто излезе от кабинета, връчи ми една рецепта за вагинални глобули и ме отпрати. Съответно не можах да си задам въпроса мога ли да слагам глобули, ако съм с разкритие. Има ли някоя мама, която е наясно?

Аз имам 1см разкритие и на същия преглед ми изписа и гобули, така че явно няма проблем Simple Smile

# 137
Eden_ звънни,нищо че е събота.Виж от някоя приятелка,пощатата,не знам,но има много начини.Не става и да изчакаш до понеделник,ако си мислиш,че няма да вдигне днес.Все пак си с разкритие и раждането може да започне и днес,а ти да си с тези гадни гъби.Наистина намери и звънни от някъде.Това е най-добрият съвет,който мога да дам.  bouquet

# 138
  • София
Eden_ звънни,нищо че е събота.Виж от някоя приятелка,пощатата,не знам,но има много начини.Не става и да изчакаш до понеделник,ако си мислиш,че няма да вдигне днес.Все пак си с разкритие и раждането може да започне и днес,а ти да си с тези гадни гъби.Наистина намери и звънни от някъде.Това е най-добрият съвет,който мога да дам.  bouquet

Аз пък останах с впечатление, че няма номера на лекаря  newsm78

# 139
  • Плевен
Здравейте, мами! Ето, че дойде момента и аз да пиша тук при вас. Доста съм объркана, защото не беше планирано, едва от няколко дни вече знам, че съм бременна, а във вторник е часът ми за преглед... Не мога да си спомня точната дата на последната ми менструация, само знам, че беше в началото на ноември, но дали е  било на 4-ти или на 7-ми няма начин да си спомня.
Странното е, че в началото на декември около десетина дни имах типичните предменструални симптоми - болки и напрежение в гърдите, както всеки път преди цикъл и бях сигурна, че ще ми дойде. Докато една сутрин ми се догади от кафето и няколко часа след това ми беше лошо. Изтичах до аптеката за тест, който направих още веднага, на работа. Направих и втори тест на другия ден, отново положителен.
Не знам нищичко, нито какво да правя, нито какви са правата ми, защото се водя с прекъснати здравни права. На работа съм малко повече от година, но неплатените месеци са доста, а нямам възможност да ги възстановя накуп.
Имам нужда от всякакви съвети, за да премина една здравословна и лека (по възможност) бременност. Дори и непланирана, аз имам желанието да отгледам това детенце на всяка цена.

Благодаря Ви предварително на всички, които ще се отзоват!

# 140
Здравейте, мами! Ето, че дойде момента и аз да пиша тук при вас. Доста съм объркана, защото не беше планирано, едва от няколко дни вече знам, че съм бременна, а във вторник е часът ми за преглед... Не мога да си спомня точната дата на последната ми менструация, само знам, че беше в началото на ноември, но дали е  било на 4-ти или на 7-ми няма начин да си спомня.
Странното е, че в началото на декември около десетина дни имах типичните предменструални симптоми - болки и напрежение в гърдите, както всеки път преди цикъл и бях сигурна, че ще ми дойде. Докато една сутрин ми се догади от кафето и няколко часа след това ми беше лошо. Изтичах до аптеката за тест, който направих още веднага, на работа. Направих и втори тест на другия ден, отново положителен.
Не знам нищичко, нито какво да правя, нито какви са правата ми, защото се водя с прекъснати здравни права. На работа съм малко повече от година, но неплатените месеци са доста, а нямам възможност да ги възстановя накуп.
Имам нужда от всякакви съвети, за да премина една здравословна и лека (по възможност) бременност. Дори и непланирана, аз имам желанието да отгледам това детенце на всяка цена.

Благодаря Ви предварително на всички, които ще се отзоват!

Честито Simple Smile  bouquet Симптомите и преди цикъл и в началото на бременност доста често са еднакви, така че е нормално.. и при мен един от най-силните симптоми в началото беше болката в гърдите. Фолиевата киселина е първото нещо, за което се сещам, че трябва да почнеш да пиеш. На мен ми дадоха витамини Пре Мама, в който си има всичко, така че щом вторник си на лекар, той ще ти предпише Simple Smile

Относно майчинството, единственото, което мога да ти кажа със сигурност е, че вече не може да се осигуряваш със задна дата. Аз нямам нужния стаж за майчинство, тъй като учех и варианта е от момента на раждането да получавах социално / 100лв на месец / до навършване на 12 месеца стаж, след което почва да се изплаща това от НОИ до навършването на 2 год. на детето.  newsm78 Ако имаш възможност обсъди тези неща със счетоводител.

# 141
Надежда Андреева
Има друга тема за майчинските права и финансово подпомагане
Там отговаря една счетоводителка на всички въпроси

# 142
  • Телиш/Плевен
Надежда Андреева
Ето темата. bouquet

# 143
  • София
Здравейте ,понеже на 23.11съм била  почти в 29 седмица(28 +6) днес в коя се падам да съм ?малко странен въпрос  но все пак....

# 144
Преди много добре ми действаше почистването на врата с ракия,а сега се чудя дали пак мога да го правя?  newsm78

# 145
Здравейте ,понеже на 23.11съм била  почти в 29 седмица(28 +6) днес в коя се падам да съм ?малко странен въпрос  но все пак....
31+4

# 146
Надежда Андреева

Alja98, Лале в дъжда, благодаря .. аз нали съм от скоро и още не знам какво има Simple Smile

# 147
Това намерих аз за земната ябълка.
При бременност.
Земната ябълка е изключително ценна храна при бременност заради широкия спектър от полезни вещества, на които е източник. Тя предпазва от развитието на анемия.
Рискът от недостиг на желязо се повишава през този период, заради нарастващата нужда на тялото от този елемент. Желязото е жизненонеобходимо за растежа и развитието на плода. Освен това полезните клубени покриват и нуждата от калций, необходим за оптималното вътреутробно развитие на плода.
Ако сте бременна задължително включете този природен дар в менюто си. Той предпазва и от още два сериозни проблема, свързани с бременността – запек и диабет.

Супер! Почвам да я хапвам, дано ми помогне. Благодаря!  Simple Smile

За нищо пиши като видиш дали има ефект.

# 148
Здравейте,момичета!
Имам един въпрос,в 11г с плюс 3дни съм.Тази сутрин видях на прасеца си ,един голям спукан капиляр,около него е синьо-лилаво,не помня да със се удряла,а може и да е така.Напоследък се обездвижих,понеже бях с почти постоянно гадене.Дали има връзка с бременността според вас?

# 149

Аз пък останах с впечатление, че няма номера на лекаря  newsm78

Здравейте, първо благодаря на всички, които ми отговориха. За протокола: днес се свързах с друг лекар, който каза (макар и доста разсеяно) че мога да ги слагам.

Общи условия

Активация на акаунт