Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 76 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Ох, то човек да се чуди какво да прави  Laughing Но определено ще пробвам със содата и меда. Благодаря  bouquet

# 121
На мен лекаря за гърло ми каза или тантум верде или Биопарокс.Нито едното ,нито другото ми подейства. Но Хексоралет Н е доста силничък и не съм сигурна дали може да се пие при бременност.Но щом лекат ти го е казал..... хмммм
Биопарокса е антибиотичен спрей, така, че...най-добре ефизол и прополки в комбинация с гаргара! Peace

# 122
Здравейте някой знае ли каво точно означава ОУСС, както и анехогенна зона Simple Smile

# 123
  • София
Танче на мен гинеколожката ми каза за биопарокса,аз него съм ползвала и с малката като бях бременна.Мен гърлото ми беше огън червено и болката беше непоносима.Та понякога само с ефизол и прополки не става.

# 124
Доколкото знам и Хексоралетен и Биопарокс не стават за бременни. Само Прополки и ментови билкови бонбони. Гаргара със сода и лайка, може и гаргара със вода за уста- те съдържат дезинфектиращи продукти. Компреси с ракия или извара за гърлото, а за спрей за нос - Стеримар и подобни, може и капки лимонов сок или капки лайка и сода. Най -помагат инхалации с лайка и да не се ходи по студа 2-3 дена!

# 125
Аз пробвах прополките, но не мисля, че въобще има смисъл от тях... Вършат същата работа като чайчета с мед и билкови лукчета... Аз изпих две опаковки от тях и нищо... даже с чая ми мина по-бързо.

# 126
Питай лекарката която ти следи бременноста,да ти предпише хапчета.Съвсем нормално е.Бебчо взима всичко от теб.Аз като влезнах да раждам бях с 112 ,а на следващия ден бях с 95,дадоха ми лекарства и след няколко дни се опрових. Hug

# 127
  • София
Здравейте на всички  Hug в 30 седмица съм вече и пия ,,еутирокс" за да се набави един от хормоните на щитовидна жлеза ,и преси около седмица ендокриноложката ме зарадва като ми каза че е набавен (2,3 - тоеа каза като число ,което незнам какво значи...та от тогава имам усещането че настроението ми се мени толкова рязко че чак се плаша да не би да направя някоя беля от нерви ...та въпроса ми е :възможно ли е този хормон  да е толкова набавемн че да е увеличен ои на него да се дължи настроението ми или от напредването на бременността

И другия ми въпрос е в коя г.с . се всчита че е 9месец .... ?

# 128
  • Телиш/Плевен
И другия ми въпрос е в коя г.с . се всчита че е 9месец .... ?
36-та.

# 129
Здравейте, момичета! Този месец установиха, че ми е висока кръвната захар, в 31 г.с. Казаха ми, че консумирането на земна ябълка помага за нормализирането на нивото на кръвната захар. Като се зачетох след това за нея в разни статии, разбрах че наистина е изключително полезна и за захарта и за хемоглобина. Та въпроса ми е, знаете ли дали може да се консумира по време на бременност? От нещата които изчетох в нета, само в една статия пишеше, че е позволена при бременност. Благодаря предварително!

# 130
  • София
Яйцата от пътпъдък полезни ли са за бременност в 29-30 г.с.?

Точно толкова полезни са колкото кокошите яйца Simple Smile
Да,но нали се равняват на 3-4 кокоши т.е. да не прекаля ако изям 3 от пъдпъдък newsm78

# 131
Това намерих аз за земната ябълка.
При бременност.
Земната ябълка е изключително ценна храна при бременност заради широкия спектър от полезни вещества, на които е източник. Тя предпазва от развитието на анемия.
Рискът от недостиг на желязо се повишава през този период, заради нарастващата нужда на тялото от този елемент. Желязото е жизненонеобходимо за растежа и развитието на плода. Освен това полезните клубени покриват и нуждата от калций, необходим за оптималното вътреутробно развитие на плода.
Ако сте бременна задължително включете този природен дар в менюто си. Той предпазва и от още два сериозни проблема, свързани с бременността – запек и диабет.

# 132
Това намерих аз за земната ябълка.
При бременност.
Земната ябълка е изключително ценна храна при бременност заради широкия спектър от полезни вещества, на които е източник. Тя предпазва от развитието на анемия.
Рискът от недостиг на желязо се повишава през този период, заради нарастващата нужда на тялото от този елемент. Желязото е жизненонеобходимо за растежа и развитието на плода. Освен това полезните клубени покриват и нуждата от калций, необходим за оптималното вътреутробно развитие на плода.
Ако сте бременна задължително включете този природен дар в менюто си. Той предпазва и от още два сериозни проблема, свързани с бременността – запек и диабет.

Супер! Почвам да я хапвам, дано ми помогне. Благодаря!  Simple Smile

# 133
Здравейте, карам вече 38 г.с. и ми казаха, че вече имам разкритие 1.5 см. В същото време от ЖК пък ми казаха, че имам гъбички - когато дойдох да си взема резултата от микробиологията, сестрата просто излезе от кабинета, връчи ми една рецепта за вагинални глобули и ме отпрати. Съответно не можах да си задам въпроса мога ли да слагам глобули, ако съм с разкритие. Има ли някоя мама, която е наясно?

# 134
Eden_ , защо утре не звъннеш най-добре на лекаря ти?

Общи условия

Активация на акаунт