Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 77 382
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Предният път имах прокървяване след пътуване и за това сега съм отменила всички пътувания, които бях планирала. За сега мисля да кротувам и да  не мърдам никъде.

# 601
  • Телиш/Плевен
Притеснява ме, че аз всеки ден пътувам до работа с трамвай, спирките са ми удобни и самото возене, трае към половин час. Усещам, че не вози много гладко и въпросът ми е, дали може да ми навреди или е само внушение ?
Ако нямаш някакви неразположения и се чувстваш добре по време на пътуването, няма проблем.

В коя седмица се вижда сърчицето на ембриончето за първи път?
При мен се видя в осма.

# 602
При мен и двата пъти се видя в 7 г.с. Доколкото знам зависи и от апарата. Но 8-ма вече би трябвало навсякъде да се вижда  Peace

# 603
Между 5 и 6 г.с се групират едни клетки, които спонтанно започват да се свиват и отпускат.Това ще бъде бъдещото сърчице. С модерен ехограф може да се засече след 6 г.с.

# 604
  • София
Аз въпреки че имах много спокойна бременност, отмених пътуване със самолет, достраша ме, но с кола и автобус си попътувах доста.  Simple Smile

# 605
Аз пътувах със самолет в 5 месец. Но тук, в София си кротувах и не смеех много да ходя с градскив транспорт. Но имах кървене в 3 и 4 месец.
Относно Утрогестана. Питах АГ-то ми от Щерев дали да го почвам през устата, защото имам кървене. Тя каза "Не". И само вагинално го слагах.

# 606
При мен сърчице се видя (и чу) в 6 г.с.  Heart Eyes

А относно пътуванията знам, че по-опасни са тези с кола/автобус отколкото със самолет, но лекарите досега ми казват да не се втелясвам толкова и да пътувам, когато ми се налага или искам. Е, разбира се, по нормални пътища, макар че то нормалните в България са "приказка"  Mr. Green

# 607
Аз прочетох, че ако е със самолет, преди това и по време на полета, трябва да се пият много течности. Налягането дехидратирало, нещо такова беше. С кола и автобус, стига да не е по павиран път с дупки Crazy, тогава сигурно е лудница и не ми се мисли.  PeacockLove, ти преди да прокървиш, какви усещания имаше ?

# 608
Бяха като от цикъл болките .
Аз всяка сутрин минавам с колата по една павирана улица и мисля от утре вече да сменя маршрута. Аз предният път във втория месец летях със самолет.
Може ли да се пие хапче за глава повреме на бременност и какво да е то?

# 609
Бяха като от цикъл болките .
Аз всяка сутрин минавам с колата по една павирана улица и мисля от утре вече да сменя маршрута. Аз предният път във втория месец летях със самолет.

Можеш да пиеш парацетамол но не прекалявай.

# 610
Понякога главата боли от нужда да ханеш сладко или да дремнеш 15 минути.

# 611
Бих дремнала на драго сърце, ама на работа ще ме заподозрат Simple Smile За сега само си се прозявам.
Гледам да хапна някоя солетка, когато ме боли глава или пристърже стомаха много.

# 612
  • Телиш/Плевен
И аз знам за Парацетамол, но все пак моят съвет е преди прием на каквото и да било, да се направи консултация с лекар. Peace

# 613
Да, и аз така мисля да направя. Ще изчакам прегледа. Все някак ще истърпя болката.

# 614
Здравейте! Да попитам тези от вас, които са имали ПМС болки в корема, но в крайна сметка не им е дошло, кога спряха тези болки? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт