Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 560
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Просто уточнявам какво имах предив под "най-подходяща".  Напълно наясно съм, че тя не може да е най-подходяща, ако е бременна. Иначе въпросът ми щеше да е излишен.

Също така имам предивд, разбира се, че кандидатка би могла да работи 6 месеца, все пак, преди да излезе в  болничен. Иначе много ясно, че няма смисъл да я назначават...

Т.е. да речем, казвам, че кандидатката, щеше да е най-подходяща, ако не беше бременна. По принцип съм наясно със ситуацията, но все пак реших да попитам, защото евенутало може да изтърват много добър кандидат, който ще отсъства 1-2 години, но пък после ще се върне и още защото някой ми беше казал, че фирмите имат някакви данъчни облекчения, ако имат бременни служителки... Въпреки, че в случая това последнто не вярвам да има някакво значение за въпросната фирма, но пък може да има други неща, за които не знам или не се досещам.

Иначе въпросното място ще си се заеме от някой и ако се справя горе-долу със задълженията си, едва ли биха искали да го сменят след 2 години. От друга страна този някой може просто да се справя със задълженията, докато въпросната жена може да допринесе за по-доброто развитие на компанията.

Селика питаш явно за някоя позната.Без да съм HR.Не,няма да я вземат.

Ако иска да почне,предполагам заради високо майчинство,трябва да излъже.Познавам такива започнали,знаейки че са бремнни постъпват във фирмата заради хубавите осигуровки,работят девет месеца и довиждане.Аз не бих го направила,не мога да бъда толкова нагла.След няколко месеца това излиза във фирмата че тя е дошла бременна.Дали и как ще го изтълкува ръководството и дали ще я вземат после след майчинството незная.Според мен 50/50.Ако са я харесали все пак ,ще я вземат.Ако ги е издразнило че най0нагло е излъгала,може и това да и е бил трудовия път дотам!Зависи.

Няма такъв най-добър и незаменим кандидат,човек с корем как може да им работи на сто процента на който му се спи,повръща,трябва да ходи на консултации,не може да кляка...колко врем може да им донесе позитив в тази фирма-два три месеца???Заслужава ли си????

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 15:12 от Аktivity

# 151
Аktivity, при положение, че веднъж ми написа да се скрия и някакви други неща, които звучаха грозно, не виждам причина да ти чета коментарите по моя въпрос.

# 152
celika, вземете я на срочен договор или на някакъв тип граждаски без фиксарано работно време или до приключване на задача/обект
след като си й признала качествата и е склонна да работи, не изпускай човека  Peace

# 153
Наскоро споделих,че се започна едно  непрекъснато ходене по интервюта.
Задължително и уморително  ме питат всеки път защо  напуснах предпоследната си месторабота,а истината е,че ми казаха в прав текст как имат практика да сменят служителите на всеки 6 месеца,на мен ми изтича пробния срок и съм най-удобна за целта.Предложиха ми друга позиция,но отказах категорично.
Чувствам се неудобно да казвам истината...Звучи така,сякаш не съм се справяла,което не е истина.
Как бихте го представили Вие?
Странното е,че обяснявам за последната си такава,ама те упорити за предпоследната Simple Smile

# 154
Аktivity, при положение, че веднъж ми написа да се скрия и някакви други неща, които звучаха грозно, не виждам причина да ти чета коментарите по моя въпрос.
Може нещо да почерпиш от чуждия опит.
Ако съм прекалила,извинявай,но няма хора компетентни и всезнаещи всичко,и понякога е по добре да замълчиш отколкото да говориш празни приказки.Няма смисъл  и вместо да помогнеш можеш да навредиш.

# 155
Екатерина, казвай, че обещанията на работодателя и очакванията ти са се разминали и не е било твоето място, затова си предпочела да си тръгнеш след пробния период.  Peace

# 156
Благодаря ти  Hug

# 157

Сега се усетих, че е за предпоследната ти работа. Чак пък толкова да задълбават!?!?!?  Crazy

Не, че веднъж в една агенция не ме питаха за абсолютно всички работни места... Mr. Green

И понеже след третото питане и обясняване започнах да е дразня и викам: "Напуснах, защото така реших!" И тя: "Ама по-конкретно!" .... #2gunfire Мислех да се избъзикам нещо, ама..... Mr. Green

# 158
Да и аз така се дразня вече  #Crazy
Още повече знам,че като кажа,че не сме се разбрали с очакванията си,ще питат по конкретно?!

# 159
Казваш - в условията и спецификата на работата. Ако пак питат по-конкретно, казваш, че е конфиденциална информация!  Mr. Green

# 160
Става въпрос за банкова институция,така,че отговора би бил  напълно уместен Laughing

# 161
Здравейте, някой има ли информация за работа с основен немски и работен английски за предпочитане email support кой от всички контактни центрове е по-добре като заплащане и условия на труд- HP, Ingram Micro, Sutherland, Telus, C3I със сигурност пропускам още?
По принцип не е това работата, която търся, но тъй като ми е време да започна нещо поне да избера по-доброто. По принцип ме интересува трейнърство, затова ако се окаже, че има някой в темата, който е навътре с тези фирми, за мен ще е от полза и инфото, дали в кои от тях има такива позиции и какъв е шансът да станеш такъв започвайки от регулярна позиция...

# 162
Може нещо да почерпиш от чуждия опит.
Ако съм прекалила,извинявай,но няма хора компетентни и всезнаещи всичко,и понякога е по добре да замълчиш отколкото да говориш празни приказки.Няма смисъл  и вместо да помогнеш можеш да навредиш.
Не съм от хората, които говорят празни приказки, но щом ти смяташ така, значи няма начин да ме разбереш. Спорът и коментарите са излишни.

celika, вземете я на срочен договор или на някакъв тип граждаски без фиксарано работно време или до приключване на задача/обект
след като си й признала качествата и е склонна да работи, не изпускай човека  Peace
Herzen, всъщност, случаят е обратен и имам предвид себе си.

# 163
myself3, имам приятелка която работи в такава компания, постоянно търсят хора с немски, френски, но не съм се интересувала в коя точно е.

Ти какво разбираш под "трейнърство" и какъв опит имаш в тази област?

# 164
myself3 можеш да опиташ ето тук
https://www.jobs.bg/company/1120

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт