Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 473
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Дадос, какво според теб означава "свободна професия".
Познавайки това, което пишеш тук, няма никаква причина да се регистрираш където и да е.

# 61
Здравейте, има ли тук преводачи към агенции. Бих искала да се консултирам с такъв.

# 62
Мисля, че аз бих могла да помогна, какво те интересува по-специално за преводачите?

# 63
Мисля, че аз бих могла да помогна, какво те интересува по-специално за преводачите?
Nenna, благодаря.  Hug
Интересува ме, какви са разценките на преводачите, превеждащи от първа група и ако сключа договор с агенция, какъв документ трябва да издавам срещу хонорара, който ще ми платят? Трябва ли да се регистрирам някъде?

# 64
Преводачите от първа група вземат обикновено между 6 и 10 лв. в зависимост от агенцията и сложността на текста. За общински документи и подобни типови документи преводачите вземат 6-7 лв., за нетипови документи 7-8 лв., за технически 8-9 лв. и медицински 9-10 лв.
Има агенции, които плащат значително по-малко от горните цени, човек сам преценя дали му е изгодно и дали да се хване за по-малко пари.
Трябва да се регистрираш в Агенцията по вписванията, подава се заявление и те ти издават удостоверение за регистрацията. Официалният вариант е да сключиш граждански договор с  всяка от агенциите, с които работиш и те да ти пускат хонорар за всяка сума, която ти дадат. Съответно си плащаш данъци за тях и попълваш годишна данъчна декларация. На практика в повечето случаи се плаща на ръка и не се плаща данък. Съответно няма и договор.
За да си заклет преводач, попълваш декларация към съответната агенция  (за всяка агенция отделна декларация) и я заваряваш пред нотариус. Носиш я в агенцията заедно с  документи за владеене на езика (диплома от езикова гимназия или филология) и фирмата те внася в Министерство на външните работи като техен преводач заедно със спесимен от подписа ти.
Ако те интересува друго, питай.

# 65
Преводачите от първа група вземат обикновено между 6 и 10 лв. в зависимост от агенцията и сложността на текста.
Скрит текст:
За общински документи и подобни типови документи преводачите вземат 6-7 лв., за нетипови документи 7-8 лв., за технически 8-9 лв. и медицински 9-10 лв.
Има агенции, които плащат значително по-малко от горните цени, човек сам преценя дали му е изгодно и дали да се хване за по-малко пари.
Трябва да се регистрираш в Агенцията по вписванията, подава се заявление и те ти издават удостоверение за регистрацията. Официалният вариант е да сключиш граждански договор с  всяка от агенциите, с които работиш и те да ти пускат хонорар за всяка сума, която ти дадат. Съответно си плащаш данъци за тях и попълваш годишна данъчна декларация. На практика в повечето случаи се плаща на ръка и не се плаща данък. Съответно няма и договор.
За да си заклет преводач, попълваш декларация към съответната агенция  (за всяка агенция отделна декларация) и я заваряваш пред нотариус. Носиш я в агенцията заедно с  документи за владеене на езика (диплома от езикова гимназия или филология) и фирмата те внася в Министерство на външните работи като техен преводач заедно със спесимен от подписа ти.
Ако те интересува друго, питай.
[/spoiler]

Благодаря за отговора. Май ще дам заден за сега, докато не проуча въпроса по-обстойно. Нямам желание да се регистрирам в агенцията по вписванията.

# 66
Направо и тук да си напиша-търся си работа като дентален асистент,работа от понеделник до петък,два почивни дни.За гр.Варна.

А на какво работно време си съгласна? По принцип трудно дентален кабинет да не работи в поне един от почивните дни. Този, за който аз си мисля, работи през седмица в събота по половин ден. Но пък от понеделник до петък работното време надхвърля осем часа.

# 67
Хей  ,къде сте?Никой не е писал от няколко дни.

# 68
Стартира отново програма "Обучения и заетост" на Агенция по заетостта, ако някой се интересува и няма регистрация, може да се регистрира в БТ.

https://www.az.government.bg/

# 69
Хей  ,къде сте?Никой не е писал от няколко дни.

Тук сме, и да се включа има ли някой който се заминавал с недвижими имоти, брокер, консултант да е работил към агенция за недвижими имоти.

# 70
  • София
Правила съм го преди 20 години за малко, сега предполагам са променени нещата.

# 71
Аз съм била офис-асистент във фирма за недвижими имоти. Ако мисли, че мога да помогна с нещо, питай. Simple Smile

# 72
Мен ме харесаха днес в една агенция, сега не се сещам име , не ми споменаха работно време нито тип договор, само работа на процент, 35 процента от сключените сделки. Мисля че покриват осигуровки. Не споменаха работно време, та ако може някакъв ориентир знам че има и плаващо и такова в което си нон стоп в офиса. При мен не беше споменато та се интересувам, ходила съм и преди точно за такъв тип позиция, но вече ми е смътно.  Embarassed

# 73
Популярна е следната схема (не при всички агенции е така, но по време на работа съм го чувала като най-честа практика и при колеги):
- Граждански договор - някъде включват някаква ниска твърда заплата;
- 30% при продажба, 40-50% при наем;
- Гъвкаво работно време, но пак се предпочита през работния ден да си в офиса или по огледи;
- Служебен телефон, лаптоп;
- Набор от рекламни материали, които да промотират имотите ти. Точката с рекламните материали не изглежда важна, но, ако агенцията гради бранд, по-лесно ще те намират клиенти, от което зависят приходите ти.

Работата може да е много интересна, но определено ти трябва силен търговски нюх. Видях немалко брокери, които започват много нахъсано, но се оказва, че всъщност работата не е за тях. Доходите ти са много плаващи. В един месец можеш да изкараш 3000лв., а след това 3 месеца да нямаш сделка. Съвсем реално съм го виждала, от добър брокер. Но му беше кофти период.
Ако търсиш сигурност, не се хващай (освен ако не плащат някаква твърда работна заплата). Ако искаш предизвикателство - давай.

# 74
Благодаря, страхотна информация все още не съм решила нищо, очаквам още един отговор до края на тази седмица , стара мечта ми е работа свързана с недвижими имоти.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт