Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 540
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
О боже Зина! ooooh!

Никого не оплювам ooooh! ooooh! ooooh! Rolling Eyes

Това ми предложи ти  на лични
Съжалявам. Определено не е твоето. Работата е от 9 до 20 часа. За събота може евентуално да се договори да няма ангажираност, но през седмицата е изключено.

Не ми се спори наистина. ooooh!

Точно така. Това ти отговорих, и в поста си по-горе съм го потвърдила, още преди ти да го копираш. Нелеп опит да внушиш, че лъжа.
Ти каза, че търсиш намалено работно време. Аз ти отговорих, че тогава мястото не е твоето. Просто реших, че след като изначале не е твоето място, няма нужда да навлизам в деатйли за графиците. А ти веднага заключи, че:

Един почивен ден.Ти като HR как мислиш,това не надвишава ли 40 часова работна седмица?Заплата пропусна да споменеш.Не съм те и питала ,мога да си представя каква е.Отпуска също не спомена.Може би трябва да се радвам че ще ме пуснат за 7-8 дена да отида и аз като бял човек на почивка със семейството си??Ти дали работиш по 11 часа от понеделник до петък,и събота.Съмнявам се.
Знам работата в офис каква е.

Хич не плюеш, дума да няма.

Няколко пъти съм се заричала да не съдействам на търсещи в темата за работа. Колкото и пъти да съм го направила - винаги съм съжалявала. Ти си поредния пример.

Онова, което си изтрила пък е толкова грозно и некоректно, че удря в земята цитирането на лични съобщения без разрешение от автора им.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 13:58 от ZinaSt

# 121
 Аktivity, не съм ти казвала, че трябва да си готова да вършиш работа и на чистачка.
Не знам какво се опитваш да докажеш тук, или да получиш като информация.

КТ е гъвкав спрямо работните часове за седмица, месец и с едно допълнително споразумение към ТД можеш да работиш и доста над 40ч. седмично. Simple Smile

# 122
Въпрос към HR-ите: Бихте ли наели бременна жена, ако решите, че е най-подходяща за позицията?

# 123
celika, наемането на бременна жена означава че най-късно след 6месеца този човек ще излезе в болничен и майчинство и трябва да му се търси заместник.
Не е малко времето, зависи и от естеството на работа...но моят отговор е НЕ.

# 124
Защо така горещо тук?
Във връзка с помагането, което принуждава един човек да прави 3-4 различни неща, съм на мнението на В@ня.
Аз мисля, че това, за което говори Активити е съместяването на 3 длъжности в един човек и неколегиалността по принцип.
В Германия никой един болт не мести от едно място на друго ако не му е в задълженията. Всеки си знае точно работата. Тесни специалисти ги наречете или както искате. Но това е най-мощната икономика в Европа. Такива тоя ще прави и това, и другото, и третото се шири при нас. Покрито зад лозунги като "екипна работа" то позволява на единици да се скатават от работа, прехвърляйки я на друг. Щото... колегиалност. Големите европейски работодатели от своя страна го допускат, защото са дошли тук да печелят. Намалете бройката на персонала, свийте разходите за това или онова. Ама какво да се прави? Нали я знаете онази приказка "като си си дал г*за под кирия..."?

С други думи малко е кауза педута - винаги ще го има по нашите земи. Отделно е подпомогнато и от недостатъчно загрижени за персонала босчета, които нямат против да угодят на европейските си шефове, свивайки разходите по персонал до санитарен минимум. Та нали в края на годината за това ще получат бонус. Нарича се капитализъм. Не че е най-добрият строй. Но друг не познаваме.

# 125
Колко познато! На старата ми работа мислеха, че това е най-правилния начин на управление - правиш всичко и по много!  Mr. Green Joy
Даже шефката /пенсионерка, но работеща/ казваше, че нямало нещо, което тя да поиска и да не се направело, т.е. няма не ми е работа!  Mr. Green
Познайте текучеството с какви темпове върви... Twisted Evil

# 126
На мен са ми отказвали пробен период от дори 2-3 дена. А тогава бях все още с обезщетение на борсата и никак не исках да се хвърля през глава. Настояваха от ден първи да съм с договор. Не се разбрахме,  но по други причини.
На сегашното място започнах директно с постоянен договор, което доста ме изненада. Обичайно фирмите държат на максималния по закон срок. Важното е, че нямаше скрити клаузи за неустойка при напускане . Имайте едно на ум и проверявайте,  че май стана голяма мода с тези неустойки.
При нас разхождат някои от кандидатите по офисите и кратко ни представят. По-скоро по структура и отдели,  отколкото поименно. Така че и това зависи от фирмата. Не е толкова екзотично.

Това пък с каква цел го правят???? newsm78 newsm78

Освен ако не си доказан кадър,специалист,експерт и няма нужда да се доказваш,но иначе newsm78 Rolling Eyes
Познават ме от предишна работа.

# 127
Между другото, при въпрос защо искате да смените работа, ако сегашната ви съчетава длъжност на рецепционист, администратор, и т.н.( доста хора споменаха тук множество длъжности съчетани в една) според мен добър отговор е, че се търси фокус и специализация в една сфера, ако кандидатсвате за по-тясно специализирана работа. Според мен е приложимо за различен тип длъжности  Peace

# 128
  • на последния етаж
За тази компания някой нещо знае ли:
http://www.avel.gr/en/ ?

# 129
Въпрос към HR-ите: Бихте ли наели бременна жена, ако решите, че е най-подходяща за позицията?
Не. Най-подходящ е някой, който на първо място ще я работи тази работа. Няма как някой, който ще изчезне за поне година след няколко месеца, да е най-подходящ. Ще я поканя, след година-две, когато желае да започне пак работа, да ми се обади. Не се знае. Позицията може пак да е свободна или да има друга, подходяща за нея.

# 130
Имах предвид, че е най-подходяща, ако не е бременна, разбира се.

# 131
Имах предвид, че е най-подходяща, ако не е бременна, разбира се.

Въпросът ти беше, "Бихте ли наели бременна жена"...
пък сега, ако не била бременна.

Когато се обявява свободно работно място (говоря за истинско такова, не за фиктивно), то е ясно, че фирмата търси човек и той и трябва в момента.
Ако се появи подходящ кандидат, но е възпрепятстван в следващите 3-6-12месеца да заеме позицията, естествено, че ще се търси друг.

# 132
Просто уточнявам какво имах предив под "най-подходяща".  Напълно наясно съм, че тя не може да е най-подходяща, ако е бременна. Иначе въпросът ми щеше да е излишен.

Също така имам предивд, разбира се, че кандидатка би могла да работи 6 месеца, все пак, преди да излезе в  болничен. Иначе много ясно, че няма смисъл да я назначават...

Т.е. да речем, казвам, че кандидатката, щеше да е най-подходяща, ако не беше бременна. По принцип съм наясно със ситуацията, но все пак реших да попитам, защото евенутало може да изтърват много добър кандидат, който ще отсъства 1-2 години, но пък после ще се върне и още защото някой ми беше казал, че фирмите имат някакви данъчни облекчения, ако имат бременни служителки... Въпреки, че в случая това последнто не вярвам да има някакво значение за въпросната фирма, но пък може да има други неща, за които не знам или не се досещам.

Иначе въпросното място ще си се заеме от някой и ако се справя горе-долу със задълженията си, едва ли биха искали да го сменят след 2 години. От друга страна този някой може просто да се справя със задълженията, докато въпросната жена може да допринесе за по-доброто развитие на компанията.

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 09:16 от celika

# 133
celika, ок, разгледай го от позицията на работодател.
Ще наемеш човек за 6месеца, но само след 5месеца ти ще трябва да търсиш нов човек.
Ако работата е специфична, изискват се определени знания, умения, може да отнеме и над месец намирането на човек.
Ако самото естество на работата е такова, че трябва и време за обучение и навлизане в работния процес, отново някой трябва да въведе новият служител в нея.

От друга страна, ако имаш само 1щатно място за тази позиция, означава че след 1г. трябва да изгониш новия човек, за да осигуриш мястото на вече приключилата майчинство жена.

Ако аз съм един кандидат и ми кажат, че ще работя 1г., и след това ще трябва да ми прекратят договора е твърде вероятно да не започна работата.

Пак казвам, много зависи за какъв тип работа се касае.

# 134
Напълно съм съгласна с всичко. Просто както казах, може да има нещо, за което не знам или не се сещам...

Иначе..
Цитат
Ако аз съм един кандидат и ми кажат, че ще работя 1г., и след това ще трябва да ми прекратят договора е твърде вероятно да не започна работата.
по принцип мястото се обявява срочно... и да ти кажа, в някои случаи (конкретно в провинцията), въпреки това, биха имали кандидати, просто защото ще натрупат много ценен опит, а и няма къде другаде да работят...

Общи условия

Активация на акаунт