Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 487
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Моят работодател ми направи забележка, че не съм му споменала за плановете си да забременявам. И кво? Да ходя по интервюта и да разправям, че смятам да забременявам?

А ти бременна ли си?
Просто ми е чусно той откъде е осведомен за тези ти планове по настоящем.

Да, бременна съм и му казах, че съм бременна. Работя в тая фирма от 5 месеца.

И теб те разбирам, но и работодателя разбирам. Тъкмо си е намерил човек и сега - айде на ново. Че и за капак, вместо постоянна позиция, трябва да предложи договор по заместване - още по-голям проблем....Нормално е да е изнервен.

Дано ти е изтекъл изпитателния срок.

# 676
Моя позната беше бременна, сега с момченце на 3 тодини, така и не се върна след майчинство на работа и наново търси както и аз, защото нейният работодател отазал да я върне на позицията където е титуляр тя и после спечелиха дело срещу нейния работодател, за да и изплати обезщетение , защото и това не искаше.
Селика, радвам се за теб, лека и безпролемна до края ти пожелавам  bouquet

# 677
Благодаря,Зина,почти бях сигурна,че трябва да се споменава. Thinking

Много тъпо.

# 678
Не ми е изтекъл, но това не ме притеснява. Ама не може да се сравнява моят проблем (дали да имам работа) с неговия (дали ще трябва да си търси нов човек). То проблемът е, че ще трябва да го обучава. Ама хора сме. Всичко се случва. А и нали затова е изпитателният срок. По същия начин, можеше да реша, че там не ми харесва и да напусна.

Благодаря ти, Дадос!

# 679

Длъжни ли са работодателите (или тези,които публикуват обявите за работа) , да пишат къде е местоработата на длъжността,за която търсят служител?

Не.

Принципно не, но е добре, за да не си губят времето взаимно двете страни.

Като ходех по интервюта, винаги гледах адреса. Ако го няма в обявата, издирвах фирмата в интернет.

Веднъж даже гледам, че адресът ми е супер удобен, пуснах СВ, но, като ми се обадиха се оказа, че било на друго място, което ми е на 30 км. Казах им, че няма смисъл да се виждаме, само ще си загубим времето.  Mr. Green

# 680
Ама не може да се сравнява моят проблем (дали да имам работа) с неговия (дали ще трябва да си търси нов човек).

От твоята си камбанария, сигурно е точно така.

# 681
Е от моята, от друга... Не е ли добре всички да сме "хора"? При положение, че никой не нарушава никакъв закон и не злепоставя другия умишлено?

А иначе от моята камбанария знаеш ли как е? Работя като роб за малка заплата. Дори и да не съм забременяла, не е сигурно, че ще се задържа там. Минималното обещание за увеличение не ме мотивира.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 16:56 от celika

# 682
Е от моята, от друга... Не е ли добре всички да сме "хора"? При положение, че никой не нарушава никакъв закон и не злепоставя другия умишлено?

А иначе от моята камбанария знаеш ли как е? Работя като роб за малка заплата.

Е нали е била планирана бременността? Т.е. ти си планирала да започнеш тази работа заради майчинството. Аз така поне разбрах. Ако не е така, извинявам се.

# 683
E, хубаво, а в какъв порядък е броя персонал?

Днес питах колко ще ми е превода онлайн (в банката която искат да ме пратят) ако пращам пари в друга банка - под левче беше (а не съм юридическо лице)... нямам думи.  ooooh!
Аз съм навит да ми удържат такса за превод.
Аз мисля че трябва да обсъдиш този въпрос специално с твоите бъдещи работидатели и да споделиш теоите искания.Точно и ясно.След като обясниш защо е толкова важно това за теб.
А не просто да им подметнеш или пък предварително да се настройваш негативно.Може за теб да направят изключение.

# 684
Неее, не съм започнала работата заради майчиството. Не бих направила подобно нещо. Започнала съм работата, защото имам нужда от работа по принцип. Не мога да си позволя да стоя без доход.

А бременността е била планирана, но можеше да не се случи, нали?

# 685
Е, ти очакваше да се зарадва за това, че трябва да търси нов човек и да го обучава тепърва ли? Много ясно, че ще му светне, че си планирала да започнеш работа и да си взимаш майчинство след това. И много ясно, че няма да е щастлив. Не знам какво работиш, но освен ако не е нискоквалифициран труд, не се намира чак толкова лесно нов човек.

После защо работодателите се притеснявали да назначават жени в детеродна възраст... Rolling Eyes

# 686
Ами емералд айс това си е жива дискриминация такова разсъждение.Трябва нормално да приеме нещата и даже да и честити.Дори и вътрешно да е ядосан.Нарича се възпитание.И това са нормални неща в живота-жените да забременяват.Ами жив тъпанар с извинение....незнам как по-меко да го кажа.

# 687
Нищо не очаквам. Това е работа, все пак. Както за мен, така и за него. Той дори не е собственик на фирмата. Ако иска да не обучава друг, да плаща добре, и ако не аз, то следващия ще се задържи повече. Ако беше мотивираща работа за мен, бих работила и по време на майчиство, ама не е.

# 688

Дай тогава всички жени в детеродна възраст да стоят без работа,защото щяло да му бъде трудно на работодателя.  ooooh!

Всичко се случва,все пак.Има хиляди други причини,които не включват бременност,за да напуснеш работа.Ами,ако се разболея тежко и трябва да отсъствам няколко месеца от работа?Или взема,че умра?И тогава ли да мисля за шефа?

# 689
Аз помня че целика питаше ако започне работа дали да казва че е бременна и то съвсем скоро беше.....сега разбирам ,че е почнала и тогава е забременяла.....В първия случай е "кофти"да не кажеш ,но във втория случай няма нищо нередно

Общи условия

Активация на акаунт