Математически турнири - 40

• 110 153
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
За Националната Олимпиада  от къде да намеря задачи за подготовка
Скрит текст:
Все по-често се чудя дали някой изобщо обръща внимание на информацията в първия пост от темата.

# 166
  • София
За 1ви клас СМТ - и при нас мустаците са били проблем, последната дори не я коментира като проблемна Sad но тя по принцип има проблем с това броене...и дъщеря ми е със 70 точки,
До тука мисля, че са три деца (включително нея) със 70 и по-висок резултат не съм видяла. Но както ти при нас и други частни училища не изкарват публично резултатите, та ще се види на обобщеното класиране.

Чудя се как да я упражняваме за броене, има ли някаква техниника...защото редовно е проблем, не само на това СМТ?

# 167
За 1ви клас СМТ - и при нас мустаците са били проблем, последната дори не я коментира като проблемна Sad но тя по принцип има проблем с това броене...и дъщеря ми е със 70 точки,
До тука мисля, че са три деца (включително нея) със 70 и по-висок резултат не съм видяла. Но както ти при нас и други частни училища не изкарват публично резултатите, та ще се види на обобщеното класиране.
Да добавя и моя младеж с ъс 70 точки, заради мустаците, разбира се Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 21:54 от emakara

# 168
# 169
  • София
ОБОБЩЕНО КЛАСИРАНЕ на участниците, получили над 50 % от максималния резултат СМТ.

Награждаването на първенците от турнира ще се проведе на 14 декември, сряда, от 13 часа в залата на 145 ОУ „Атанас Радев“ в ж.к.“Младост-1 А“, ул. Ресен №1, Метро- спирка “Младост 3″, автобуси: 76, 213, 214, 305, 306, 88, (спирка бл.43).

https://smbsofiagrad.wordpress.com/2016/09/28/%D1%81%D0%BC%D1%82-2016/

# 170
Файлът активен ли е вече? При мен не се отваря

# 171
  • София
Да, още откакто пуснаха линка, го отварям без проблеми.
В първи клас има едно дете с 74, едно дете с 73 и след това е 70 т

# 172
Да, още откакто пуснаха линка, го отварям без проблеми.
В първи клас има едно дете с 74, едно дете с 73 и след това е 70 т
Благодаря, питам Ви тогава като ЛС за един резултат.

# 173
И двете дати по обяд в работни дни. Колко деца или родители са свободни по това време?

# 174
  • София
А защо ги има по два пъти задачите за 4 клас за 64 олимпиада по математика - все за общински кръг и са различни задачите  newsm78? На едните пише 14.12.2014, а на другите 20.12.2014.

# 175
Не разбирам въпроса.
За общински кръг вариантите могат да са толкова на брой, колкото са РУО в страната, както е възможно и олимпиадата да се проведе на различни дати, стига да е спазено ограничението за крайния срок.

# 176

Поздравления за положения труд. bouquet
Всеки сам преценява каква класация ще прави, не се заяждам, но ми е интересно защо решихте да включите КМС и ВМС за сметка на някои други състезания? Дори СМТ- то, колкото и да е елементарно е по- сериозно от посочените 2 състезания. Има ли някаква конкретна причина или просто случайно са избрани?

# 177
gerka, предполагам подбора на състезанията е на база достъп на децата до тях.
Например за мен много хубаво състезание е шуменското Кирил Попов, но то е само за тези които решат да попътуват до Шумен. Софийското не се провежда навсякъде, московската олимпиада също е хубаво с висока трудност на задачите, но и то не се провежда навсякъде. Гледахме тази вечер задачите и на нашето бургаското и някои са доста интересни, но и то е регионално. Шестте избрани до едно са национални и възможно най-много деца имат реален достъп за участие. МБГ е национално, но то пък е в много кръгове и няма достъпна информация за точките на всички участници от БГ, и като се замислиш просто няма друго състезание за тази възрастова група, което да се провежда на територията на цялата страна.
Това което би направило подредбата на резултатите по-точна е класирането да се извършва след процентно приравняване на резултатите към 100%. Само че това вероятно е много трудоемко и би натоварило допълнително хората които поддържат класацията.ЧХ и ЕК са с максимално възможни точки съответно 140 и 120 ако не греша, КМС, ВМС и ИС са с 60 точки максимум, ХП май беше 75 точки и в този смисъл резултат 60т. в КМС, ВМС, ИС са 100%, но в ЧХ и ЕК са 50% и по-малко.
Ако има възможност да се заложи формула която да преизчислява резултатите в проценти ми се струва, че ще се намали обективната "неравнопоставеност" между децата които са се явили и на 6-те състезания и децата които по някаква причина са се явили на част от тях.
Но в трети клас това не е толкова важно, нали!
Вложен е много труд и време. Дори не мога да си представя какво е да подредиш стотици, може би хиляди имена в таблица и след всяко състезание да се преподреждат според новия резултат на детето.

Позволявам си от името на родителите на третокласниците да изкажа благодарност на родителите, които работят по тази таблица.  bouquet

# 178
  • София
Благодаря, Дидева.
Съвсем правилно си ми разбрала въпроса  Peace.
Не знаех, че са различни задачите в различните градове.

# 179
  • Сливен
А има ли решени задачи от КМС за 3 клас от предходни години ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт