Математически турнири - 40

• 110 882
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
В ПЧМГ както винаги всичко беше чудесно организирано. Естествено родители не се допускат в коридорите. Но имаше 5 - 6 учителя да поемаг децата. Беше спокойно без напрежение.
Децата бяха инстриктирани да имат в несесра молив и химикал. Моя син ми каза че снежният човек го бил чертал първо с молив и след това го минал с химикал. Ползвал е и чернова.

# 571
  • Някъде там...
Моите момичета казаха, че е можело и с молив, и с химикал да пишат днес. В 125 бяхме. 1 клас.
Заведохме децата до стаите, настанихме ги и си излязохме. Не ми направи впечатление да има хаос и блъскане. По-скоро шоуто беше като излизаха и се нареждаха като на търг на стълбите пред тълпата родители.  Joy

# 572
  • София
В сравнение със Салабашев, днес в 125 беше тотален хаос. Миналата седмица имаше една мила учителка, която съпровождаше децата и не им позволяваше да излизат, а днес 2-ма охранители, който стройха децата отвън на стълбите на студа да чакат. Имаше деца, които чакаха повече от 20 минути.

# 573
# 574
Как са се справили първокласниците, ако имате такива, аз съм доста разочарована от нашето първо участие, толкова необясними грешки откривам по спомените му поне.

# 575
  • Някъде там...
И моите са омазали положението.  Laughing Объркали са неща, които знаят, но все пак им е първо подобно събитие, нормално е да са били притеснени. Последната задача не са я решили правилно, със сигурност.

# 576
  • Sofiq
Направо се чудя с какъв акъл пуснах моя третокласник на КМС...Задачите са почти същите като първи и втори клас...броил е някакви триъгълници и естествено е пропуснал два...някакви прости сметки е събирал. Беше разочарован и не разбираше защо съм го пратила. Взимам си поука.

# 577
Задачите за 3 клас не ми изглеждат чак толкова прости  Peace
За други класове не съм гледала
Elica1051 щом на твоето дете му са били толкова лесни,значи ще вземе някой медал
Няма да е съвсем напразно ходенето  Wink

# 578
Много лесни задачи за 4 клас, прогнозирам много максимални резултата за Варна.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 19:30 от Kоse

# 579
Моят син 1кл. Не се е справил със задачата да дорисува снежния човек. Доста беше разочарован, че имало подобна задача. Иначе ми се струва, че това и великденското са най-лесните състезания, поне за моите деца.

# 580
В сравнение със Салабашев, днес в 125 беше тотален хаос. Миналата седмица имаше една мила учителка, която съпровождаше децата и не им позволяваше да излизат, а днес 2-ма охранители, който стройха децата отвън на стълбите на студа да чакат. Имаше деца, които чакаха повече от 20 минути.
Ако някои деца са чакали 20 минути, то е защото родителите им не са били на място да си ги вземат. За мен е по-добре детето да е с възрастен, отколкото да го пуснат само да си търси родителите. На Салабашев беше същото, просто хората бяха доста по-малко, затова Ви се е сторило по-спокойно.
Дъщеря ми я настаних в стаята, дали са им да пишат с молив или химикал по избор.
Аз съм леко разочарована от еднотипните задачи на КМС, някак си ми се искаше да има дадат нещо по-ново, по-интересно. Важното е, че детето е доволно от себе си, а аз съм радостна, че тя е доволна и щастлива,  чe заобича математиката, че трупа опит и се учи от грешките си.
За мен това и Салабашев бяха по-лесни от СМТ.

# 581
В Пловдив е митинг! Ужасно задръстване от коли, родители и деца.
В Пловдив - Към 9,20 беше много спокойно,имаше място за паркиране.Хареса ми и организацията-с табелки на двора и да ги въвеждат и извеждат учители.
На ИС ги бяха пуснали сами да излизат,но тогава бяха и по-малко.

# 582
Колко яко е, че и математическата тема е отчетна на първолаците. Simple Smile
Допринесохме за съботния софийски хаос и ние. Бяхме в 119-то. Сами си отвеждахме дребните по стаите и сами си ги поемахме.  Настаняваха дете от първи до дете от втори клас. Първо обърках коридорите и намерихме момченцето, с което делят един чин в училище. После в нашата вече стая си намери друг съученик и и се наместиха един до друг, но са ги размесили.  Госпожата им е разрешила да пишат с молив (или пък са им казали, че трябва с молив) и по тази причина върху химикала е ографитено. Подарили са им по химикал след това и въобще - настроението след състезанието беше много добро, нищо че след един час рязко й се доспа. Задачите ги е решила според нея чудесно "колкото са били възможностите на мозъка ми". Край на цитата. И пак щяла да се записва, но аз нещо мисля да я възпирам вече, защото е гроги, а и не се ходи на състезания с общата култура. На двайстата минута вече една тумба беше приключила. Моята девойка си е писала буквички на едно листче, докато изчака най-нетърпеливите да напуснат половин час по-рано от времето, което ни бяха казали като възможен час да си ги обираме от училището.

# 583
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Излязоха и първите резултати СУ И.Вазов Плевен https://www.sou-ivanvazov.eu/koledno-matematichesko-sastezanie-10-12-2016-g/

# 584
Не знам какво точно се случва в последно време, но вероятно скоро нито едно класиране няма да е достъпно в интернет. Копирам съобщението от страницата на ПМГ - Ловеч, един от организаторите на КМС, които традиционно първи обявяваха резултати.

Цитат
На 10 декември 2016 г в Профилирана природо-математическа гимназия - Ловеч се проведе Коледното математическо състезание за ученици от I до XII клас. Участваха близо 400 ученици от ловешки у габровски уилища. Състезанието се превърна в едно от най-масовите в страната и се организира от Съюза на математиците в България - Секция "Изток", със съдействието на РУО.

Официалното класиране е по класове и може да видите в съответните училища, в които учат явилите се ученици.

Преди ден-два научих от съфорумка, че ППМГ - Враца няма публикуват резултати от " Иван Салабашев", защото такава е инструкцията на РУО и че същите тези резултати ще се изпращат по служебен път до всяко училище, от което има участник и от там ще информират децата за личния им резултат и съответното място в класирането за съответния клас...
Прави ми впечатление, че поне на две от националните състезания, до момента ( турнира по информатика в Шумен и националното есенно по физика) родителите са попълвали декларация за информирано съгласие, че позволяват резултатите на децата им да бъдат публично оповестени.
Не знам какво да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт