Магията на изтока - тема 48

• 47 468
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Първите два епизода на новия Хонг Гил Донг ми харесаха. Те са за детските години, но предполагам, че няма да ги разтакават още дълго. Kim Sang Joong, в ролята на бащата на Хонг Гил Донг, за пореден път показва класа. Хлапетата също са големи сладури, особено малкия Гил Донг. Може би ще се получи добро заглавие fingerscrossed.

# 451
  • BG
Аз гледам Too late to say I love you за една love story по време, в което съседни китайски провинции воюват по между си и открих Wallace Chung, който се оказа много магнетичен актьор.

# 452
  • София
Скоро не съм гледала нашето красиво тайванче Вик, нали се ожени и той, не му остава време, горкият Laughing да снима

Скрит текст:
със съпругата си

Defendant все така държи в напрежение и ми е интересен. То в другия форум  има хора, които нищо, ама наистина нищо не харесват, всичко оплюват и на всичко и всички намират кусури, страшно ме вбесяват.Ама като нищо не ти харесва защо си в този форум, не ги разбирам защо си причиняват тези мъки. Джи Сунг е Голям актьор.Да видим дали упоритата адвокатка ще съумее да му помогне. Приятеля-прокурор ми се вижда доста подозрителен, имайки в предвид, че и той е бил влюбен в същата жена.

Много ми харесва и историческият Saimdang, Light’s Diary, който започна наскоро, има отново прераждане, в което толкова много вярват корейците.Интересен сюжет и добра игра на актьорите. Новият Хонг Гил Донг все още не съм го започвала.И както мнозина вече казаха и аз благодарение на този сериал открих този чаровник Kang Ji-Hwan.

Чакам новите серии на Гласът, че поради КНГ не ги излъчиха, а аз толкова ги чаках.

# 453
  • София
Saimdang, Light’s Diary го пробвах снощи, но заспах по средата на първата серия.По-натам пак ще опитам,но засега не ми задържа вниманието.

# 454
Покрай Saimdang се присетих за The Painter of Wind, който от доста време отлежава на компютъра ми и явно му дойде реда. За сега ми харесва, въпреки че съм гледала филма Miindo/Portrait of a Beauty, който е направен по същата новела, по която е и сериала. Много приятен каст и интересни неща за рисуването от онази епоха.

# 455
  • София
Tomorrow With You - изгледах първа серия и не разбрах ...
Скрит текст:
... защо му беше да се жени за нея, след като знае,че ще умрат заедно?А може би сега, като знае,че са умрели заедно, няма да се ожени за нея?

# 456
  • MJF
 Blush сори за въпроса, уж  такива моменти гледам сама да си изясня, но още си  мърморя по загубата ми на данни на фронта.
Everyone's Getting Married  / Totsuzen Desu ga, Ashita Kekkon Shimasu го огледах но търсачката ми не намира видео онлайн на цели епизоди  Thinking. 2в1, преведен епизод има ли?
A Life: A Love  не съм го проверила как върви в превод.

Егати и съвпадението. Едно на ръка моите неразбории но пък и основните ресурси дето гледах/гледам текущи определено нещо са променили и японски заглавия са направо мираж, а тай- и корейски се не намножиха а натроиха като качване. Пълен дисбаланс.  Twisted Evil Ама като упорито магаре още се инатя да се "местя" по други ресурси а може и да няма такива  Crossing Arms.

Suna no Tou  3 изгледан. Този епизод ми се видя странно сглобен в сравнение с предишните 2 и  ми стана още по-трудно за гледане. Повторно проверих творческия екип дори  Thinking. И все пак може би понеже жанра е на границата на моето "гледам" така буксувам  Thinking. Ще дерзая де, на ред е 4  Mr. Green пък са цели 10 епизода. На косъм съм да почна да мрънкам че "10 са прекалено  много"  Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 09:12 от Шошулчо

# 457
Онзи ден догледах Гоблина - много хубав сериал, но не ми хареса това, че във финала толкова народ се прероди. Не беше честно невестата да умре преди да навърши 30 години - тя все пак извади меча. Особено след като им се полагат само по 4 живота (както написах, предполагам, че се прераждаме по много пъти, а не само по 4) - 30 години не са и половин живот! Cry

Започнах да чета една бг книга за Япония - "Моши моши, Япония" - интересна е, представя впечатленията на авторката от Япония, които са изцяло положителни. Донякъде едностранчиво, но аз и без това не искам да чета тежък документален роман (за сега)  Simple Smile

# 458
Шоши, и двете заглавия си имат превод на излезлите епизоди. За сваляне ги има, не знам за онлайн каква е ситуацията.

Гледах интервю с авторката на "Моши моши, Япония". Жената е женена за японец и живее там от доста години, така че наблюденията й са съвсем преки. Трябва да видя има ли я книгата "у наше село" или да я поръчвам от някъде.

# 459
  • MJF
Ясно 2в1, значи има. Ще ровя.  Hug Simple Smile

Като казахте за тази книга и я сложих на търсачката се спрях на радиоинтервю с авторката по БНР- http://bnr.bg/post/100766515/aponia
 Mr. Green с "моши, моши" и различните нюанси в значението тук отдааааавна сме запознати.
Чух две дами в крайности да  философстват в стил "дървени философки". Въобще не съм съгласна и с двете крайности. Възпитани и невъзпитани има навсякъде, дори не само в България и Япония. Дозата национален краен нихилизъм ни е различна на въпросните 2 общности към момента  Peace моши, моши в значение "да ме прощават двете дами" дето чух Wink Laughing. Друг момент е че явно трябва да съм много  Crazy от броя срещи с император Wink  Mr. GreenBlush отплеснах се, ама защото ме развесели радиоинтервюто в стил назидание.

Това ме подсети за коментар по Suna no Tou. За майките-домакини с "ограмна" любов към децата си и семействата си ,   Stop не случайно подчертавам и слагам кавички, вече споделих. За друго се сетих- любимата ми глобална тема - не е нито за България , нито за Япония  Stop- конструктивна  комуникация в семейството и в кръга контакти. Та именно заради това дерзая и ще дерзая до край  Mr. Green с туй заглавие защото има бая герои като по учебник или "огледало на реалността" написани и снимани. За това казах че гледам нещо като "психиатрия" тъй като е глобален проблем.

# 460
  • Русия
Почнах да гледам лакорни, сиреч тайландски сериали. Първият беше "Изоставеният рай". Сюжетът е: героят си избива комплексите върху героинята, при това много жестоко. Тя го намразва. Той си осъзнава вината и прави всичко тя да го прости. Накрая хепи-енд.
Много, ама много зле играят мнозинството актьори. Можех да не се впечатля толкова, ако не бяха някои, които играят добре. Този контраст направо си биеше на очи, леко ме разсейваше и не ми даваше докрай да се гмурна в атмосферата. Иначе ми хареса. Целта  беше да видя нещо екзотично и различно от родния манталитет, да се запозная поне малко с нова култура. Шокиращо е донякъде, ама като си спомням колко шокиращи бяха за мен и корейските дорами отначало… пък сега хич и не ми трепва окото.  Peace Лакорнът напълно ме удовлетвори в това отношение. Изтеглих си още пет, смятам да им се насладя.

# 461
  • DE
Докато чакам да излъчат и преведат "Behind Your Smile" се отплеснах малко на японска вълна.
"Glass House" - класическа чевешка драма. Загледах заради участието на Сайто Такуми, но и всички останали играха на ниво. Хубавото на японските драми е, че избягват дежурната история за азиатската Пепеляшка(бедна, проста, невъзпитана, облечена като клошар, ядяща като невидяла нормална храна...) и правят такива обикновени на пръв поглед истории за нещата от живота.
Затвърдих възхитата си към японката на средна възраст  Heart Eyes Знаят тези хора как да преставят в подобаваща светлина жените си.
Китайци за разкош.

# 462
  • BG
Naili, давай заглавията на англ., ако можеш, че така трудно разбирам за кои сериали говориш. Лакорна, който си гледала трябва да е Sawan biang, ако е той -с Кен и Ан, точно в изпълнението му е силата според мен Peace и двамата добре се справиха с ролите.
Какви други лакорни си изтеглила?
аз съм на My sunshine,след него ще изгледам и филмовия вариант с Хуан Сяо Мин, че много го хвалят.

# 463
  • MJF
дането, за това Glass House - Garasu no Ie  става въпрос нали? Помня го като добра психология. И на мен ми хареса. Изобщо сценаристката Shizuka Oishi често добри неща  knit

Blush и аз от тези дето трудно "загряват" когато е само с български превод дадено заглавие и/или без визуализация.

Listen въпросните китайци добре се справят със саунда.

дането, Сайто Такуми последно го гледах в Destiny-Like Love. Заглавие със специфичен чар. Хареса ми.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 14:26 от Шошулчо

# 464
  • DE
Шоши, да, този е. Сега ще погледна и другия, въпреки че ми писна ИЯЕ да ги набутват с партньорка можеща да му е айде да не съм груба с майка, да е леля   Crazy
Нищо против възрастовата разлика, но понякога направо прекаляват. Никой не може да ме убеди, че такава връзка(разлика повече от 8-10 години, без значение в чия полза) е перспективна  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт