Прахосмукачка робот - 11

• 151 645
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, от известно време ви чета, копнеейки за домашен помощник. Навила съм се да си купя Neato Botvac d85. Тези от вас, които следят по-отдавна офертите в myrobotcenter.eu може би ще ме ориентират, има ли шанс за по-добра цена от настоящата 469 евро? Има ли смисъл да чакам евентуални намаления по Коледа, или да я грабвам?
И следващия ми проект ще бъде нещо миещо, но първо ще си дам време да свикна с вакуумната.

# 106
Flash, язък, ама нямам щерка, пу да му се не види, иначе бързо щяхме да ги подредим Joy
Зеленоочка, а много ли е шумен Нитото?
Макарон колко време взе доставянето на пратката от австрийците - myrobotcenter? Вчера ги поръчах и днес се опитах да проследя в страницата на преносвача съдбата на материализираните ми парички. Написах номера на ердера ми и йок - нямало такава пратка. Може би е прекалено рано, знам ли. Ама все пак пишат, че доставката до БГ е 3 дни, та по моята безхаберна логика би трябвало вече да е предадена на превозвача. И въобще как мога да проследя съдбата на поръчката? Ако някой има опит с пазар от този сайт би ли ми обяснил?

# 107
Пиши им да ти дадат тракинг номера, не е номерът на поръчката.

Аз поръчах в неделя, уж трябваше да дойде да 3 работни дни, т.е. до днес, но го няма още. Според системата им за проследяване пратката е все още в Германия. Непременно ще се похваля, когато пратката е тук.

Между другото, не мога да намеря апа за Нийто в Google Play Store. Как се казва точно?

# 108
Мерси, Макарон. Ще им пиша още утре. Wiv tuk https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neatorobotics.android

# 109
Здравейте момичета!
Доставката от Австрия е 3 работни дни, но аз купих във вторник и ми пристигна на следващият вторник... Пуснаха ми линк за превозвача, но тракинг номер йок... докато ги помоля за номера и докато ми отговорят, робота беше ошетал... Та дерзайте , ще дойде. Относно шума си мисля, че е пропорционален на мощността, но лично аз предпочитам да е мощен и да има смукателна сила и без това като се опознахме и си свикнахме реших, че ми е най- удобно да го пускам сутрин като тръгна на работа. Вечер като се прибера , всичко е чисто, той културно прибран и зареден и готов, ако ми хрумне нещо да го пусна в някоя стая. Та не го чувам и не ми пречи, но не е и кой знае колко шумен пускала съм го вечер няколко пъти. Леки килими и ресни няма как да смуче защото е силен и ги грабва и разнася... ресните се оплитат в четката и спира. Преди да го избера и аз почетох доста и видях няколко класации , които включваха и цената и все ги нареждаха на първо място Neato , второ за LG , трето Roomba. Само девета серия Roomba чисти смарт (не хаотично ) и е доста по скъпа от  Neato и LG. Много ми харесва колко лесно се чисти. Прибирам се от работа и имам една минутка да изпразня контейнера, минавам хепа филтъра с четка за бръснене и почиствам четката с гребенчето и робота е готов. Дома е осезаемо по- чист , а петъка ми свободен Simple Smile . Опитах да си сваля приложението и не успях на моя телефон (IPhone 5s) не излиза и това е. Мъж ми си го свали и стана шеф на мойто роботче...
Сега си мечтая за миеща машинка. Чета ви внимателно и се чудя да се влюбвам ли в бравата? Какви са недостатъците? Мислех си и за по евтините миещи роботи в австрийският сайт.

# 110
Mumbas, не бих казала, че е много шумна прахосмукачката, но е далеч от безшумна. 😊 Като не съм вкъщи хич не ми пречи.   Laughing Съседите не я чуват.

# 111
Мерси момичета! Малко се притесних, защото даже не съм в БГ, и дадох адреса на снахичката, та си мислех, че съм оплескала нещо.

# 112
Пробвах да изтегля апа на Нийто и виждам грешка 'This app is not available in your country or region'.  Crossing Arms След всички проучвания, дори не ми дойде наум да проверя това. Със смартфона на мъжа ми е същата история.

И двама сме с последната версия на Андроид, така че не ще да е това.

Много съм разочарована. Ще пробвам да се свържа с техническата поддръжка на Нийто да видим какво ще кажат.

EDIT:
Чатих тази сутрин със съпорта на Нийто. Оказва се, че апликацията, с която се контролира прахосмукачката, е налична само в страните, в които този модел Нийто е официално внесен. България не е от тях, следователно апликацията не може да бъде свалена и използвана. Предложиха ми евентуално да си направя VPN, с което ще се занимае мъжът ми, но дори с VPN е вероятно да имам проблеми. Не се знае дали и кога Botvac Connected моделите ще се внесат официално и съответно ще се поддържа апликацията.

Честно казано, много съм разочарована от myrobotcenter.eu, които ми продадоха прахосмукачка, чиито функции за тях е ясно, че няма да мога да ползвам. Ще прегледам сайта им още веднъж, за да разбера дали аз не съм пропуснала нещо, но при всички случаи ще повдигна въпроса. Ето чатът ми с Neato Support:

Chat started: 2016-12-01 08:15 AM UTC

(08:15:33 AM) ХХХ: Hello! I am due to receive my Neato Botvac Connected tomorrow.
(08:15:45 AM) *** Truls joined the chat ***
(08:15:48 AM) ХХХ: In anticipation of this, I wanted to install the Neato app on my phone.
(08:15:50 AM) Truls: Thank you for contacting Neato Customer Care. My name is Truls and I will be assisting you today.
(08:16:00 AM) ХХХ: Hi Truls!
(08:16:32 AM) ХХХ: Basically, the issue is that the app seems to be unavailable in my country, so I was really hoping you could suggest a workaround.
(08:17:53 AM) Truls: Hi ХХХ. I'm sorry to say, but as Bulgaria as not a release country the app is not available there. There is a possible work around, but we cannot guarantee that it will work.

This would be by working a VPN to emulate one of the release countries and then connect your phone to the internet via this VPN (Virtual Private Network).
(08:18:54 AM) ХХХ: I see. And can I ask which countries are 'release countries'?
(08:19:15 AM) ХХХ: And if I'm physically located there, would I be able to install the App?
(08:19:56 AM) Truls: You should be able to install the app in those countries though if it will work well while in Bulgaria, especially without a VPN, I cannot say.
(08:20:36 AM) ХХХ: OK, I see - so a VPN will be necessary for the app to work.
(08:20:58 AM) Truls: In regards to release countries, this would be countries like Canada, United States, Australia, Japan, New Zealand, Finland, The Netherlands, United Kingdom and so on. There's quite a bunch.
(08:21:36 AM) Truls: In your case, a VPN would likely be necessary and even with one, we cannot guarantee that it would work well.
(08:21:44 AM) ХХХ: Do you plan to release the app in Bulgaria anytime soon? It's quite an inconvenience, and I do know for a fact that I'm not the only Neato user here
(08:23:07 AM) Truls: I can't say for sure whether or not Bulgaria will become a release country in the near future. We have been expanding recently but have not got any further words on expanding.
(08:23:44 AM) ХХХ: I see. Well, thank you for your help, Truls, and have a lovely day!
(08:23:57 AM) Truls: You too, ХХХ.

Thank you for contacting Neato Robotics today.
You can find very helpful “How to” videos regarding troubleshooting steps, maintenance and maximizing the battery life of your Neato on our website at https://www.neatorobotics.com/how-to/videos/

Thank you for being part of the Neato family!
(08:26:24 AM) *** Truls left the chat ***

Потребители по-горе споделиха, че ползват Neato Connected. Как сте си свалили апликацията и кой VPN ползвате (ако въобще ви се е наложило да свалите VPN)?

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 15:11 от Макарон

# 113
Моята прахосмукачка е купена от България. Не съм имала никакъв проблем с приложението, което свалих, спазвайки инструкциите на продавача.  Ползвам го повече от месец!  Peace
Не знам какво е VPN.

# 114
И аз чакам моето нийто - поръчах го в понеделник сутрин, получих трак номера през фейса, ... но какво от това!?!?
Австрия, Германия, Австрия!?!? Унгария хах... никак не се обновява инфото на глс, по веднъж на 24 часа.... абсолютно излишна процедура чрез тяхното проследяване.

Чудно ми беше защо австрия, германия, австрия измина пратката... а после в дъното излезе дата, която е 17.11 румъния!?!? не знаех че ползват еднакви номера за пратки... така че чакането продължава

P.S. и на мен не ми даде да сваля приложението .... хайде някоя мама да каже как стана номера с тоя апп. Линка тук към гугъл стора също не позволява изтегляне. Виждам че излиза един руски, но нещо не съм грабнат от него. Или ако имате мъже, богове с компютъра, да помогнат на всички ни. Благодаря!

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 18:35 от Niksys

# 115
  • София
Макарон, не става ли като просто дадеш за приложението страна UK например вместо България. Четох в руски форум за сходни проблеми с приложението за китайския Xiaomi Mi Robot и потребителите там лесно са се справили като пишат страна Китай вместо Русия.

# 116
Не, не е възможно - приложението следва да се свали от Google Play Store, който засича физическата локация на мрежата, през която устройството е в Интерент. Няма как да излъжа системата им, освен чрез VPN, който мъжът ми може да направи, но все пак - не е в това въпросът.

Между другото, потребителка ми писа на ЛС, че ще ми пусне по имейл линк към апликацията. Нямам идея как тя е успяла да я свали и ползва, би следвало и ползването на самата апликация да минава през VPN, но мъжът ми ще разбере. Laughing И аз не знаех какво е VPN, но ми беше изчетена лекция по въпроса. Ще видя какво ще измисли и ще пиша.

# 117
И аз не можах да си сваля app, въобще не ми излизаше в app story, независимо какъв адрес си слагах, но мъжо си го свали без проблем и без да се регистрира в VPN. Говорихме си, че може би е защото неговият телефон е регистриран в Египет...

# 118
Момичета, искам да ви попитам за робота за прозорци. Колебая се между hobot и winbot. Кой бихте препоръчали. В България представителите казват, че хобот бил класи над уинбот, но аз си мисля,  че така казват, защото не предлагат уинбот. Правил ли я някой сравнение?

# 119
Desita,  споменах, че си поръчах уинбота. Направих го след разглеждане на мнениа в Амазон и различни сайтове, включително и в Ю-тюб. Когато започна да го ползувам ще пиша, но няма да е скоро.

Общи условия

Активация на акаунт