Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 454
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Между другото първата я има за оцветяване. За илюстровано издание на български обаче не знам, мисля, че няма издадено.

# 121
Препрочитам втора книга и нещо ми стана много интересно в главата на Джон, в която Стражът са в Цитаделата на Крастър. Джили към Джон - 'Момчетата той дава на боговете. Прави го като дойде белия студ, а той напоследък идва все по- често. Затуй започна да им дава овцете, макар че обича овчето. Само че сега и овцете свършиха, после ще са кучетата, докато.....Джили сведе очи и погали корема си'
Питам се аз, закакво са им на бродниците овце и кучета? И защо разграничава белия студ от боговете, които приемаме, че са бродниците, нали така?

# 122
  • Варна
Не мисля, че го разграничава. Белия студ идва с боговете или боговете идват с белия студ, едно и също е.
Относно овцете.., не знам, може да има някъде армия от зомби овце.. Mr. Green
По-скоро може би е някакъв израз на почит, а не толкова, че са им нужни.

# 123
Да, най- вероятно е символ на преклонение и жертвоготовност.
Друго се сетих. Обсъждали ли сте възможността Бенджен да е скинчейнджър и да се е превъплатил в няков животно? Защото на мен не ми се вярва да е жив. И не разбирам защо се спекулира около него също? Каква би била ползата от него? Ако е някой варг, може да помогне на Джон да развие списобностите си. Или само на Бран ще разчитаме. В сериала, доколкото разбрах май Студени ръце ще е Бенджен.

# 124
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да, най- вероятно е символ на преклонение и жертвоготовност.
Друго се сетих. Обсъждали ли сте възможността Бенджен да е скинчейнджър и да се е превъплатил в няков животно? Защото на мен не ми се вярва да е жив. И не разбирам защо се спекулира около него също? Каква би била ползата от него? Ако е някой варг, може да помогне на Джон да развие списобностите си. Или само на Бран ще разчитаме. В сериала, доколкото разбрах май Студени ръце ще е Бенджен.

В сериалът наистина е така. В книгите, обаче също има лека препратка/загатване за точно това. Сам и Джили/Гили в Черен замък пак получиха помощ от Черни ръце - пак ми се губи дали беше във филма или в книгите. Уфф .. ВЕрно не мога да се сетя как точно беше, ама имаше нещо, което и Чичо намекваше за самоличността на Черни ръце Peace

# 125
Студени ръце не е Бенджен в книгите. Но в сериала май ще е. Не знам за какви препратки говориш. Дай цитат.

# 126
В сериала вече го даваха, че Бенджен е Студени ръце. В книгите Листо каза, че СР е умрял отдавна, а Чедата живеят много дълго и в темата май е обсъждано, че Бенджен не е СР.

Интересно е изчезването му в началото и въобще причината да го има като персонаж, няма как да не се появи по някакъв начин, иначе е излишен. Можеше и някой друг на навие Джон да се присъедини към НС.

# 127
 Tada Честита Нова Година Party Time

Дано тази година се насладим на ветровете на зимата в книжен вариант.

Според мен, Бенджен ще се появи като превъплъщение на Последния герой. Имаше някаква подобна препратка в книгата. В сериала, разбира се са окрупнили героите и Студени ръце ще играе повечко роля от в книгата.

# 128
За много години. Дай Боже едни Ветрове през 2017.
Да, и Нед можеше да го убеди да се присъедини към НС. Бенджен даже се опита да го разубеди като му каза, че мястото не е за малки момчета.
Сега препрочитам момента, в който Джон намира оръдията от драконово стълко. Увити в черен плащ. Скрити не отдавна. Възможно ли е Бен да ги е скрил? А дали не работи в комбина с ГЧ?
Бенджен да е преродилият се Последен герой. Защо пък той?

# 129
Ами историята за последния герой е разказана след събуждането на Бран. Малко по-късно в същата глава Йорен споделя вестта за изчезването на Бенджен отвъд Вала.

" А Бран мислеше само за разказа на баба Нан за Другите и за онзи последен герой, подгонен из белите лесове от мъртъвци и от паяци, големи колкото хрътки. Уплаши се за миг, но си спомни как свършваше историята.
— Чедата ще му помогнат — обади се той. — Горските чеда.
Теон Грейджой се изкиска, а майстер Лувин отвърна:
— Бран, горските чеда са измрели преди хиляди години и отдавна не съществуват. От тях са останали само лицата по дърветата.
— Тук долу може и да е вярно, майстер — каза Йорен, — но горе оттатък Вала знае ли човек? Там горе човек никога не е сигурен кое е живо и кое — умряло. "

# 130
Този цитат е повече препратка към бъдещите отношения на Бран с чедата, отколкото това Бенджен да е ПГ. Но нека приемем, че е вярно, което даже би ми харесало повече, защото е неочаквано, но това къде поставя Джон?

# 131
Цитат
Сладкият сън е най-нежната от отровите — каза й бездомничето, докато стриваше една от тях с чукалото в хаванчето. — Няколко зрънца забавят разтуптяно сърце и карат човек да се чувства спокоен и силен. Една щипка ще ти даде дълбок нощен сън без кошмари. Три щипки ще направят този сън да не свърши. Вкусът е много сладък, затова най-добре се използва в сладкиши и вино, подсладено с мед. Виж, сладостта може да се помирише. — Даде й да смръкне, а после я прати по стълбите да намери една червена стъкленица. — Тази отрова е по-жестока, но без вкус и мирис, затова се скрива по-лесно. Сълзите на Лис я наричат. Разтворена във вино или вода разяжда червата и корема на човек и убива като болест. Помириши. — Аря подуши и не усети нищо. Бездомничето остави Сълзите настрана и отвори каменен съд с дебели стени. — Тази паста е подправена с кръв на базилиск. Придава апетитен мирис на печеното месо, но изядеш ли го, причинява ужасна лудост, на хора и на животни. Мишка лъв ще нападне, щом вкуси кръв на базилиск.
С първата отрова Кутрето трови Робин Арин,с втората отравя Джон Арин,някой сеща ли се дали някъде в книгата е споменато за третата отрова в действие? Thinking

# 132
  • Sydney
по далечен спомен - Кутрето не беше ли замесен в смъртта на Робърт? май нещо такова ми се върти...

# 133
  • Варна
Цитат
Сладкият сън е най-нежната от отровите — каза й бездомничето, докато стриваше една от тях с чукалото в хаванчето. — Няколко зрънца забавят разтуптяно сърце и карат човек да се чувства спокоен и силен. Една щипка ще ти даде дълбок нощен сън без кошмари. Три щипки ще направят този сън да не свърши. Вкусът е много сладък, затова най-добре се използва в сладкиши и вино, подсладено с мед. Виж, сладостта може да се помирише. — Даде й да смръкне, а после я прати по стълбите да намери една червена стъкленица. — Тази отрова е по-жестока, но без вкус и мирис, затова се скрива по-лесно. Сълзите на Лис я наричат. Разтворена във вино или вода разяжда червата и корема на човек и убива като болест. Помириши. — Аря подуши и не усети нищо. Бездомничето остави Сълзите настрана и отвори каменен съд с дебели стени. — Тази паста е подправена с кръв на базилиск. Придава апетитен мирис на печеното месо, но изядеш ли го, причинява ужасна лудост, на хора и на животни. Мишка лъв ще нападне, щом вкуси кръв на базилиск.
С първата отрова Кутрето трови Робин Арин,с втората отравя Джон Арин,някой сеща ли се дали някъде в книгата е споменато за третата отрова в действие? Thinking

Третата Джакен даде на кучето на Уизи в Харънхъл и то го разкъса.

# 134

Третата Джакен даде на кучето на Уизи в Харънхъл и то го разкъса.

bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт