Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Имам една чуденка относно рода Дейн. Навсякъде се казва, че са много стар род, но никъде какъв е произхода им. Андали, ройнари или първи? И този меч дето не е като другите...
 Thinking

# 136
Дейн водят произхода си от първите хора.

# 137
Дали?
Никъде не срещнах да е упоменато.

# 138
В "Светът на огън и лед" е упоменато.

# 139
Имам една чуденка относно рода Дейн. Навсякъде се казва, че са много стар род, но никъде какъв е произхода им. Андали, ройнари или първи? И този меч дето не е като другите...
 Thinking
Наскоро слушах теория, която свързва произхода на Дейн с Империята на Зората(The Great Empire of the Dawn), доста от информацията звучеше много логично.

Ако на някой му е интересно, вмъквам клипчето(и понеже е доста дълго препоръчвам да се изтегли в аудио формат и да се слуша като подкаст, поне така направих аз Simple Smile )

# 140
Наистина е доста дълго. Може ли да го обобщиш с няколко изречения, за тези като мен с лош английски Embarassed.

# 141
  • Варна
Имате ли нещо против да пуснем фенпреводите на Принцът - ренегат и Принцесата и Кралицата в Читанка? Оказва се, че може щом е фенпревод.
Иначе Мартин ще пусне нова повест за света на Вестерос на 10.10.17, повестта ще бъде част от антология наречена Book of swords. Предполага се, че ще става дума за периода на управлението на Егон 3.

# 142
Аз нямам нищо против.  Peace

# 143
Иначе Мартин ще пусне нова повест за света на Вестерос на 10.10.17, повестта ще бъде част от антология наречена Book of swords. Предполага се, че ще става дума за периода на управлението на Егон 3.
Преди да чете спойлерната глава на 'Мокра коса", е давал избор между нея и разказ за синовете на Егон Завоевателя. Може и за него да става дума.

# 144
Аз в превода на Принцът не съм участвала, но за Кралицата нямам нищо против. 10.10- то наближило. Ей къде е и края на годината и книгата ще излезе. Уж това е последното...

# 145
  • Вестерос
Така ли? Къде е това инфо?

# 146
# 147
  • Вестерос
Аз за ветровете помислих  Laughing

# 148
За Ветровете уж бил писал съвсем наскоро, че очаква тази година да е готова, но така си бил мислил и миналата година. Laughing
На 90% за мен и този сезон на сериала ще го изпревари, което надминава и най-песимистичните ми очаквания доскоро. Нереален търтей. ooooh!

# 149
В последното интервю на Мартин казва, че спира с обиколките и срещи с фенове, защото иска да се фокусира изцяло да довърши Ветровете, които може би ще излязат до края на годината. Това е последното, което съм чела аз. Ама аз на него много много не му вярвам. Пък и края на год - какво значи това? Ноемрви, декември или направо по НГ да чакаме. Новият сезон ще е минал и заминал, и ние даже още гледащите го, ще сме забравили , че сме го гледали.

Общи условия

Активация на акаунт