Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 537
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Вестерос
За разкрепостяването в Харънхъл откъде знаем? От сър Дядо?

# 706
Във вчерашните цитати за Едрик имаше описание какво правят хората по турнирите. Особено необвързаните и необещаните.

# 707
Мийра разказва приказка на Бран за турнира в Харанхъл

...Драконовият принц изпял една толкова тъжна песен, че Вълчата дева заподсмърчала, но когато братчето й, Палето, я подразнил, че плаче, тя изляла виното си върху главата му. Един черен брат заговорил и помолил рицарите да се включат в Нощния страж. Повелителят на бурята надпил Рицаря на черепите и целувките във винен двубой. Езерният човек видял как една засмяна девица с пурпурни очи танцувала с Белия меч, с Червената змия и с Господаря на грифоните, а накрая с Кроткия вълк… но едва след като Дивия вълк поговорил с нея от името на брат си, който бил толкова свенлив, че едва го убедили да стане от пейката.

# 708
Тук Ашара била ли е вече изнасилена? Защото на мен не ми изглежда да е така.

# 709
Не е била изнасилена. Имала е връзка с Регар. Поне според мен.

# 710
  • Вестерос
Aз го предположих между другото, като казах, че не помня много историята около тях. Ето този цитат съвсем съм го забравила. Значи брата е накарал Ашара да танцува с Нед, както и е накарал Нед да стане да играе. А не , че Ашара се е натискала на Нед. Апропо как му беше името на брата? Изскочило ми е от главата.

# 711
А защо се самоубива след визитата на Нед, а не след като Регар я зарязва заради Лиана? Нещо не мога да навържа нещата в тази теория.
Тиф- за Брандън Старк ли питаш? Той е Дивият вълк, Нед е кроткият, Палето е Бенджен. Но тая разплакана Лиана хич не ми се връзва тука.

# 712
  • Вестерос
Да за Брандън, не бях сигурна как беше и за да не се изложа за втори път днес така коментирах Grinning

Aз това самоубийство го свързах несъзнателно с изнасилване, затова го и написах.
А за бебенцето някой нещо?

# 713
Ами ако е бременна носи живот, а и ако е влюбена в Регар защо да се самоубива. Но ако Нед и носи новината за смъртта на любимия и е загубила детето и брат си. Може да е изпаднала в депресия. Според мен обаче при визитата си за връщането на Зора, може би Нед и дава информация, която провокира бягството и.

.... Но тая разплакана Лиана хич не ми се връзва тука.
Заподсмърчала е на песента. т.е разчуствала се е. На Регар в това му е бил чара в тъгата в очите и песните.
А за бебенцето някой нещо?

Баристан мисли, че е момиче и е мъртво родено. Но не е бил там и това са слухове.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 15:35 от diditoto

# 714
Много сериозен любовен петоъгълник ми изглежда тая теория. Друго в подкрепата на тази теория?

# 715
Какво например?
Ако имахме всички парчета от пъзела, досега да сме го подредили.
Не забравяй че 30% от историята още не е отпечатана.

# 716
Знам в какво е чара на Регар, ама чара на Лиана е, че не е някоя сладникава лигла.
Мъртвородено ли е бебето на Ашара или умира в последствие?

# 717
....Изборът му щеше да е една млада девица, отскоро в двора, от компаньонките на Елия… макар че в сравнение с Ашара Дейн дорнската принцеса беше кухненска пачавра.

Дори след всичките тези години сир Баристан все още можеше да си спомни усмивката на Ашара и звучния й смях. Трябваше само да затвори очи, за да я види, да види дългата й тъмна коса, къдреща се около раменете, и виолетовите й очи… „Денерис има същите очи.“ Понякога, когато кралицата го погледнеше, имаше чувството, че гледа дъщерята на Ашара…

Но дъщерята на Ашара бе мъртвородена, а хубавата му дама скоро след това се хвърли от една кула, полудяла от скръб по детето, което бе изгубила. А може би и по мъжа, който я беше обезчестил в Харънхъл. Умря, без изобщо да разбере, че сир Баристан я обича. ....

# 718
  • Вестерос
Ясно,ето заради това обезчестил ми се е закотвило в главата за изнасилване,ама тя и Лиана беше отвлечена.Добре,че ви открих преди 3г.,още щях да съм в заблуда за доста неща.

Взех книгите,много съм хеппи ,нямам търпение за препрочета Hug

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 23:04 от Tiffany А

# 719
  • Варна
diditoto, чудесна теория.  Peace

Дори пасва на теорията, че Ашара е септа Лемор. Губейки своето дете от Регар, тя все пак продължава каузата му грижейки се за сина му от Елия. Т.е. напълно е възможно Елия, Лиана и Ашара да са посветени в плана на Регар за тримата Егоновци.

Общи условия

Активация на акаунт