Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 388
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Според уикито Едрик е господар на Звездопад и глава на дома Дейн, т. е. баща му би трябвало да е умрял.
Tова съм го пропуснала или забравила, но като цяло не променя това, че Зора трябва да е някъде на съхранение у Дейн, тъй като в момента няма Меч на Утрото.

# 691
То няма черно на бяло информация, че е мъртъв, дори името му не знаем, но щом младият Едрик се води глава на дома... А интересно, той като такъв, какво се щура с Братството, ами не си ходи в Дорн? И каква е връзката на Тъмна звезда с тях, той пък от някакъв страничен клон се води. Въобще, доста неясна е настоящата картина там, а е дом, на който Мартин отделя специално внимание в исторически план. Надявам се във Ветровете да се проясни картината.

# 692
  • Варна
А интересно, той като такъв, какво се щура с Братството, ами не си ходи в Дорн?

Оръженосец е на Берик, дойдоха заедно за Турнира на Ръката, май е нормално, нали и Робърт е живял при Арин, когато е бил глава на Баратеон?  Thinking

# 693
Черната звезда не му ли беше братовчед на Едрик? И кой ще прецени дали Едрик е заслужил меча и кой го съхранява?

# 694
Черната звезда не му ли беше братовчед на Едрик? И кой ще прецени дали Едрик е заслужил меча и кой го съхранява?

предполагам че си имат нещо като съвет на Старейшините на рода и там се гласува.

Зора е любимият ми меч - не искам Блефир, не искам Тъмна сестра, не искам Истина. ИСкам си Зора.
Пък и да не забравяме, че Дейн са сред Първите хора, също като Старк

# 695
такаааа, значи.......Алириа Дейн е годеницата на Берик. Тя явно си е в Звездопад още. Твърди, че Ашара била влюбена в Нед. Най- вероятно е видяла как и с какво Нед пристига в Звездопад. Т.е. тя е един от хората, който евентуално знае истината.
Черна звезда не става ясно по каква линия е Дейн. Много ми е интересен, но знаем твърде малко.
Не съм сигурна дали по времето на пребиваването си в Орлово гнездо Робърт е вече глава на Баратеон. Но е интересно да се провери.
П.С. Утре ще ходя на екскурзия до Орлово око и не спирам да го наричам Орлово гнездо и приятелите ми ме гледат странно вече Simple Smile)).

П.С. 2- Стефон Баратеон е пратен във Волантис да търси булка на Регар. Пред това време Робърт и Нед са в Орлово гнездо. Мисията на Стефон се проваля и корабът му потъва на връщане. Робърт го наследява, но дали веднага напуска Орлово гнездо не е ясно.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 09:36 от g-style

# 696
  • Вестерос
Аз за Дейн всичко съм забравила, последните ви коментари ми са нова информация направо.

# 697
Ser Gerold Dayne of High Hermitage е братовчед на Едард Дейн, но колко далечен или близък незнам. Ариан, в нейните глави за опита за коронясване на Мирцела, си мислеше, че Джеролд е един от най-опасните мъже в Дорн. Има сребриста коса, виолетови очи и е изключително красив. Но дали е важен за сюжета и някои от завръзките май само Мартин знае  newsm78
 Аз си мислех, дали отиването на Нед в Звездопад заедно с Джон, "неговото копеле", не е допринесло по някакъв начин за самоубийството на Ашара Дейн. Нали на няколко места в книгите се намеква, че Ашара и Нед са били влюбени. Нед цъфва при нея след като е убил брат й и с копеле на ръце. Доста интересно. Много е мътна историята за самоубийството на Ашара.

# 698
Би трябвало да е важен, след като Мартин му отделя цяла сюжетна линия във Ветровете - Арео Хота (POV герой), Обара и Бейлон Суан са се запътили да го заловят. Засега от него имаме самохвални приказки и нескопосан опит да убие малко момиченце, но тепърва очаквам да си оправдае славата на най-опасния човек в Дорн.
Около Ашара Мартин определено крие някаква интересна загадка и най-хубавото е, че грам идея си нямам какво ще излезе от там. Тук и сериалът не помага, освен че отхвърли възможността да е майка на Джон, но това, поне за мен, си беше ясно.

# 699
Май ще се окаже, че като опропастиха линията Дорн в сериала, поне ни спестиха отчасти да разберем какво ще случи в книгите в юга. Ще ми е много интересно да разбера какво се е случило с Ашара, с Мартелите. Стига Мартин да се размърда де.

# 700
  • Вестерос
На мен с Ариан Simple Smile

# 701
Аз си имам теория относно Ашара.
Ако Регар е избрал Лиана заради това, че е потомка на първите, може преди това да е избрал и Ашара. Преди турнира в Харанхъл тя  живее в КЧ. Ашара забременява от Регар, но в Харанхъл той намира по-подходяща или още една възможност за изпълнение на пророчеството* в лицето на Лиана. Ашара като повечето красиви жени, се опитва да го накара да ревнува, като танцува с всички мъже. Той обаче е отдаден изцяло на следващата си "жертва"  Лиана. Някъде там Ашара избира Нед  /като по-смотан и лесен за манипулация/ с идеята да стане баща на детето и. След Харанхъл нещата се объркват за Ашара. Тя се прибира в Звездопад и ражда момиченце. Когато Нед донася Зора и може би и дава и някаква информация /не знам каква/, която я предизвиква или да се самоубие или да избяга като инсценира смъртта си.
При всички положения може да очакваме още една Таргериен да се появи и тогава да имаме две ездачки жени.

*не съм сигурна дали беше пророчество, но със сигурност е нещо прочетено в книгите му, за което нищо не се знае

# 702
  • София
Май ще се окаже, че като опропастиха линията Дорн в сериала, поне ни спестиха отчасти да разберем какво ще случи в книгите в юга. Ще ми е много интересно да разбера какво се е случило с Ашара, с Мартелите. Стига Мартин да се размърда де.

Е, защо? Освен краят на историята, във всичко останало очаквам огромно разлики и разминавания. Аз лично не съм си и помислял дори, че такъв педант като чичо ще си остави някоя теория или нишка незавършена. Ще има от всичко по много, както обичам да казвам. Simple Smile

# 703
  • Вестерос
Интересна теория Диди Simple Smile А какво ставаше с детето? А не е ли възможно Ашара да е изнасилена от някой си, малко грубо, но това ми минава на ум или да е спала с друг и от друг да е детето, не от Регар?

# 704
Нямаше да е такава мистерия, ако беше от друг. Ако е изнасилена, нямаше да е толкова палава в Харанхъл. За всички останали тя е сочна хапка, а и красива не само с потекло.  Който и да я прелъсти веднага щеше да и предложи ръката си. Но принца е женен. По ми е интересно Елия дали е знаела за кроежите на Регар.Все пак тя е от Дорн, а дорнците са доста разкрепостени. Отношенията между Елия и Регар са доста нежни. Тя му ражда по същото време дете. Като нищо може да е знаела.

Общи условия

Активация на акаунт