Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 102
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Вестерос
песимист

# 31
 Не е песимист. ОПитимист е.
Аз мисля, че новата книга няма да излезе преди да свършат всички филми, а това са поне още две години. После Мартин ще изстреля двете книги наведнъж в интервал от няколко месеца, той всъщност вече е готов но нарочно бави нещата, защото ще има огромни разминавания със сценаристите.

# 32
И аз на това се надавам. Като свърши сериала и чичо Мартин да каже : "Така пичове приключихме с фенфикшъна, време е да научите истинската история." Joy
И тогава продожбите му ще скокнат до небето.

# 33
  • Варна
А дано, ама... след оня ми сън дето го видях да си копае градинката и да си сади доматките и хич да не му пука за книгата и зажаднелите фенове Joy
Някой има ли отзиви за "Трескав блян"? Анотацията ми хареса, но...

# 34
  • Варна
Веско, моите надежди за Ветровете са свързани с Пясъчните змии,
тежко им на лъвицата, и на врабеца, надявам се Алерас да попътешества със Сам.  Mr. Green
Ако и в книгите предстои подобна саморазправа на Церсей с враговете ѝ в Чертога, нищо хубаво не чака Нимерия и Тиен. Обара пък се е запътила към Тъмна звезда...
Колкото и да не ми се иска, влияя се от сериала и си мисля, че Доран ще се гътне скоро и всичко ще легне на плещите на Ариан, както Елария в сериала.

Доран и да не умре, ще си остане в Дорн и няма да е пряк фактор.
Линията на Дорн според мен, е тясно свързана с линията на Егон и Конингтън, а в сериала тази връзка липсва.
За съжаление, за разлика от лейди Клос, смятам че змиите ще се замесят в смъртта на Мирцела и Томен и напълно ще дискредитират Дорн в Кралски чертог.

# 35
За смъртта на Мирцела на съм много сигурен. ИМаха резервен план да я правят кралица може да не са се отказали докрай от него. Но за смъртта на Томен съм сигурен и аз, че ще го отровят, Тиен при септите, Нимерия в Чертога, твърде много змии около Томен, че нищо да не му се случи.
"СКритите лимонки" са непредсказуемата Елия и буйната Обара.

отново отбелязвам клетвите. Само Тиен се закле в гроба на баща си. Нимерия и Обара се заклеха в самия него, доколкото едва ли не го приемат като жив човек, т.е. те всъщност не приемат, че т чичо им има някакво право да ги наставлява. ОСобено ясно това пролича в клетвата на баща ми. Тъй като първо казва "В баща ми. Заклевам се" а не обратното "Заклевам се в баща ми" може да се предположи, че клетвата й всъщност е за нещо друго, а не в това което поиска Доран.

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 17:53 от Джон Сняг

# 36
Хексе, благодаря за темата! Аз вече загубих надежда за излизане на книга, може да му е доскучало, да се е отказал и едва след смъртта му някой да я допише...

Иначе и аз мисля, че Дорн има много по-важна роля от оказаното във филма...Може би не оцеляват до края и затова ДиД се изгавриха така с тях... Иначе е абсурдно чичо да им отделя толкова много място в книгата...

Единствената ми надежда е чичо да пусне още някоя глава...

# 37
 Чичо каза, че няма да пуска повече глави. Било каквото било. Дори го коментирахме това, като пусна последната спойлерна  глава. Досега пускаше все глави които е трябвало да влязат в книга пета.

# 38
  • Sydney
честно казано аз петата книга почти не я помня.... беше ми толкова объркана, та като започнаха големите разминавания на сериала и книгите спрях да гледам, за да не се омотая съвсем... Мирцела в книгата жива ли беше последно, моят спомен е, че не... Томен си беше жив... а Джон Сноу уж умря в края на книгата, пък в сериала гледам, че се подвизава  Rolling Eyes

# 39
  • Варна
Жива е Мирцела в книгите, на път за КЧ с Тристан и змиите.

# 40
Сериала доста изпревари книгата. Затова и Жеко вече е жив там.
Аз съм песимист относно Ветровете....спрях да ги чакам. Sad

# 41
 Аз също спрях да ги чакам, на мнение съм че докато не свърши серила книги няма да видим.

В бъдещите книги разчитам ае железните да ме изненадата приятно. На виктарион - да добуга Дани до Вестерос, може да има морсак битка и/ли сексцена той е мъжкар, а тя ги харесва такива.

На Ерон - разчитам да извади морско чудовище - левитиан или кракен, а защо не да предизвика цунами и да потопи Вестерос под водата?

На Юрон - да демонстрира своя могъщ флот и да заплаши ЖТ. Ще ме изкефи максимално ако отвлече Церсей или дори Марджери и накара богаташите да изглеждат глупаво.

# 42
Записче.

# 43
  • Sydney
Жива е Мирцела в книгите, на път за КЧ с Тристан и змиите.
да, права си, само някакъв инцидент беше претърпяла  Rolling Eyes специално тя и брат й не са ми никак зрели като персонажи... не, че Санса блести със зрялост (за разлика от филма)...

не знам дали авторът има договорка с филмовите продуценти и тнт, но дразни с тва ще има книга еди-кога-си, няма да има...

# 44
  • Варна
На Ерон - разчитам да извади морско чудовище - левитиан или кракен, а защо не да предизвика цунами и да потопи Вестерос под водата?

Ерон приключи. Това мисля, че стана доста ясно в спойлерната глава.

Общи условия

Активация на акаунт