Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 419
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Вестерос
 bowuu

# 76
Не се ласкай! Глупостите ти далеч не струват 1000 лв.
А, що? Срещу обещание да спре да пише, може и да си струва хилядарката.

# 77
Изчетох всичките книги и допълнителни материали. Никъде не срещнах да се говори за леден дракон.
Племенника ми разказва, че езерото при окото на боговете се е появило при смъртта на леден дракон. Аз обаче това никъде не го прочетох. Да не би  да има още нещо, което да съм пропуснала.  Heart Eyes

# 78
Изчетох всичките книги и допълнителни материали. Никъде не срещнах да се говори за леден дракон.
Племенника ми разказва, че езерото при окото на боговете се е появило при смъртта на леден дракон. Аз обаче това никъде не го прочетох. Да не би  да има още нещо, което да съм пропуснала.  Heart Eyes
http://www.hbo.bg/article/10-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0 … BD%E2%80%9C_49242
9. Може и да има повече дракони от ужасното триото на Денерис
Повечето дракони са изчезнали преди векове, унищожени от огромно вулканично изригване, което слага край на Валирианската империя. Хората от Железните острови вярват, че в морето се движат морски дракони - огромни подводни зверове, които се хранят с китове и кракени. Носят се слухове и за ледени дракони, чийто дъх е смразяващ лед. Споменава се и за дракон около скалите при Асхаи, което съвпада с виденията на Бран в първата книга. Една от легендите разказва и за драконови яйца дълбоко под Зимен хребет.

Цитат
Снеговалежът беше лек този ден, рехави снежинки, заиграли във въздуха, но вятърът духаше от изток покрай Вала, студен като дъха на леден дракон в приказките, които разказваше баба Нан.
Някъде из книгите беше загатнато,че във Вала има леден дракон,не мога да намеря цитат обаче.Беше нещо от рода,че човек като е в някое от помещенията,издълбани в самия лед,има усещането,че е в търбуха на огромен дракон.

# 79
В историята на Весторос има две- три бележки - едната от майстер Гъба, че имало яйце от дракон под Вала, а другата някакви стари предания, че имало заспал дракон, нещо от този род беше.

отделно според някои имало дракон под ЗХ, ама други пък оспорват тази тема, защото тя почивала на теорията, че драконите могат да си сменят пола, пък последното не било доказано.

накакви неща от този род имаше.

# 80
Плюс това, че Мартин има детска книжка за леден дракон, която не е свързана с поредицата, но ясно показва, че му се върти в главата подобен сюжет.

# 81
  • Sydney
то хубаво му се върти, ами да вземе да напише нещо... според мен този човек или е творческа криза или има някаква договорка с филм директорите  Rolling Eyes

# 82
Мисля, че е второто. Има нещо гнило там. Чак пък толкова да го мързи...

# 83
  • Sydney
за творческата криза си мисля, защото 4 и 5-та книга са ужасни... особено 4-та, няма такива мудност и нищослучване...

# 84
  • Вестерос
Мисля, че е второто. Има нещо гнило там. Чак пък толкова да го мързи...
Аз това си мисля

# 85
за творческата криза си мисля, защото 4 и 5-та книга са ужасни... особено 4-та, няма такива мудност и нищослучване...

Аз пък харесвам 4 и 5 книга.Няма кой знае какъв екшън,но има много психологизъм и вникване в характерите на героите,както и разни подсказки и нагнетяване на напрежението за "Ветровете".
Мудни са ми само главите на Денерис,но тя по принцип ми е скучновата.Само нейните глави не съм препрочитала.  Mr. Green

# 86
 И аз като Ирена. Не са ми ужасни нито 4, нито 5-та книга. Там действието тече по-малко по-различен начин, историите са паралелни, в 4-та Сам заминава за Староград, в 5-та отново заминава, объркващо е малко, но не ми пречи. Дори Денерис я чета, защото разговорите й, и спомените на сър Баристан за баща й, и Регар, са много интересни.

# 87
Не виждам какъв проблем биха имали от сериала с това да си издава книгите, така или иначе изостава от тях. Напротив, даже се очакваше те да го ръчкат. Говореше се в началото, че може и да направят пауза, докато той напише книгите, но забавянето стана огромно и няма как вече.
Почвам да си мисля и аз, че изпусна историята и се чуди как да напасне нещата. Има някакъв край в главата си за основните герои, но така разшири сюжетните линии, че е трудно да се оправи със само две книги още. Тепърва трябва да развива Егон, Юрон, развръзката в Долината си иска доста време още. А в същото време зимата дойде, няма как да бави още нахлуването на Другите и съответно края на поредицата. Много забатачи събитията на юг. Те затова в сериала претупаха Дорн и Железните о-ви, пратиха Санса на север, вместо да дълбаят в Долината, резнаха Егон... А на чичо нищо чудно да му е трудно да измисли сравнително бързи и в същото време убедителни развръзки на всичко това.

# 88
Според мен или вече е написал и двете книги и чака сериала да свърши, или изобщо няма намерение да завършва поредицата. Творческа криза или страх, че няма да се хареса или и аз не знам вече какво.
Не вярвам да не може да го доизмисли, все пак като е писал до тук нещата е имал представа как ще ги завърши.

# 89
Една представа е имал в началото, но в процеса на писане му излизат нови идеи и разширява историята. Може да има представа как да ги завърши, но според мен му е трудно да смогне за седем книги. А както казах, зимата дойде и трябва да върви към финала, не може да се отплесва. Замислете се, това са 14 сюжетни линии към този момент, по колко глави ще получат във Ветровете? 3, 4, 5, 6 да са. Един Егон тепърва си го извадил, не може набързо да приключиш големия план на Варис и Илирио. Санса за две-три глави трябва да омае Хари, да се ожени и Долината да влезе в голямата игра най-сетне. И т. н. В крайна сметка, би трябвало да имаме наситени откъм действие и големи случки глави, което е супер за нас, но трябва и да бъде изпипано, не да изглежда евтино и претупано. Все пак има много герои, които са сравнително нови и си искат изграждане. Сложна е задачата на чичо.

Общи условия

Активация на акаунт