Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 458
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Джони, като не ти харесва стила на писане ,просто не ги чети. Така ще помогнеш и на нас. А аз ги чета именно заради това, ако не ми харесваше щях да чета Дан Браун ,където Робърт Лангдън(???) щеше да ми обясни много подробно смисъла на всеки таен знак и шифър. и нямаше да си тормоза мозъчето да мисля.

# 106
Ами да нАучното писане е едно pulp fiction-a съвсем друго. Каква изненада?
За теб Оцеола, за Баце - Винету.

Пък на нас остави Троновете, ама едва ли.

# 107
Обожавам скритите послания! И не харесвам Оцеола.Simple Smile Четвърта книга е страхотна при второ четене!

# 108
  • Вестерос
Е стига де, Робърт Лангдън е един просто и там накрая се разбира всичко  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 109
  • Sydney
Дан Браун следва еднаква линия във всичките си книги - следователно всичките са предвидими... има интрига до към средата на книгата, после вече е въпрос авторска изобретателност да ги завърти, но след като съм му прочела първите две книги от там нататъка ми е ясно какво се случва...
аз лично съм подразнена от неиздаването на обещаните седем книги и от там идва и другата критика към книгите. По спомен вече бяха направили два филма за Х.П., когато Дж.Р. издаде и последната - значи не става дума за договорка ами за творческа криза...

# 110
На международния книжен панаир в Гуадалахара, Мартин е предупредил ,че шеста книга ще е доста мрачна и нещата ще се влошат за много герои. Отново е потвърдил, че края ще е колкото тъжен, толкова и щастлив и както се очакваше,не е дал отговор на най-големия въпрос - Кога!

# 111
Никой не е като Мартин! Толкова много се случва между редовете, все откривам нови неща. А ако не е Бран Врас и няколко други, някои неща нямаше да видя.  Blush
А короната на Роб в Пир въобще я бях пропуснала на първо, че и второ четене.

Видяхте ли илюстрираното издание на 1 книга? Чудя се дали ще издадат цялата поредица така. Май ще я взема, книгите ми са в различна степен на разпадане и не мога да ги гледам. А ги чета и на Киндъл. Laughing

https://www.amazon.com/Game-Thrones-Illustrated-Song-Fire/dp/0553808044

Илюстрираните Хари Потър са чудни, май ги купувам по-скоро за себе си, отколкото за децата.....

# 112

Какво имаш в предвид?

# 113

Какво имаш в предвид?
Цитат
Сир Риман (Фрей) се изкачи с тежки стъпки на платформата, придружен от пачавра с чорлава сламена коса, пияна колкото него. Роклята я покриваше отпред, но някой бе развързал връзките й до пъпа и гърдите й се бяха изсипали навън. Бяха едри и тежки, с големи кафяви зърна. На главата й стоеше кривната коронка от кован бронз, с всечени руни и увенчана с остриета на малки черни мечове. Видя Джайм и се изсмя.
— Седем ада, а този пък кой е?
— Лорд-командирът на Кралската гвардия — отвърна с хладна учтивост Джайм. — Бих могъл да попитам същото за вас, милейди?
— Лейди? Не съм лейди. Аз съм кралицата.
— Сестра ми ще се изненада, като го чуе.
— Коронова ме самият лорд Риман. — Поклати пищните си бедра. — Аз съм кралицата на курвите.

Цитат
Зад нея седеше жена (зомбито на Кейтлин), цялата в сиво, загърната в наметало и със спусната качулка. В ръцете й имаше корона, бронзово кръгче, обкръжено с железни мечове. Тя я оглеждаше, пръстите й галеха връхчетата, сякаш за да изпитат остротата им. Очите й проблясваха изпод ръба на качулката.

Изглежда,че Риман Фрей е бил пленен и убит от Братството,защото короната на Роб е при зомбито на майка му.
Наистина последните две книги са пълни с толкова много скрити съкровища. Heart Eyes

# 114
Джони, като не ти харесва стила на писане ,просто не ги чети. Така ще помогнеш и на нас. А аз ги чета именно заради това, ако не ми харесваше щях да чета Дан Браун ,където Робърт Лангдън(???) щеше да ми обясни много подробно смисъла на всеки таен знак и шифър. и нямаше да си тормоза мозъчето да мисля.

не обичам историите   с отворен завършек. Предизвикват ме, аз да им напиша края.
и не виждам нищо страшно да има критика на писането на един автор, някои хора тук са се самозабравили и не могат да понесат мисълта Мартин да бъде критикуван. Всеки автор може да бъде критикуван, с цел да подобри писането ти, стига критиката да е градивна.

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 13:20 от Джон Сняг

# 115

не обичам историите   с отворен завършек. Предизвикват ме, аз да им напиша края.
и не виждам нищо страшно да има критика на писането на един автор, някои хора тук са се самозабравили и не могат да понесат мисълта Мартин да бъде критикуван. Всеки автор може да бъде критикуван, с цел да подобри писането ти, стига критиката да е градивна.

Нямам нищо против критиките , но не мога да разбера защо се мъчиш с нещо ,което по твоите думи излиза ,че не ти харесва.
За мен тези книги са магия или мания , не знам. Не съм чела нищо подобно досега , а чета много и всякакви стилове,от фентъзи до 50 нюанса сиво. Но само при тях ,когато стигна за пореден път края на 5 книга и главите от 6 ,изпитвам някаква страшна празнота. И известно време нямам никакво желание да подхвана нищо друго. Друг много любим епос ми е Тъмната кула на Кинг.

# 116
Предизвикват ме, аз да им напиша края.

НЕ само края, като гледам по-голямата част от книгите, вече си ги пооправил  Joy

# 117
# 118

НЕ само края, като гледам по-голямата част от книгите, вече си ги пооправил  Joy

Peace Laughing Peace

# 119
Никой не е като Мартин! Толкова много се случва между редовете, все откривам нови неща. А ако не е Бран Врас и няколко други, някои неща нямаше да видя.  Blush

Видяхте ли илюстрираното издание на 1 книга? Чудя се дали ще издадат цялата поредица така. Май ще я взема, книгите ми са в различна степен на разпадане и не мога да ги гледам. А ги чета и на Киндъл. Laughing

https://www.amazon.com/Game-Thrones-Illustrated-Song-Fire/dp/0553808044

Илюстрираните Хари Потър са чудни, май ги купувам по-скоро за себе си, отколкото за децата.....
Бихте ли казали къде продават първа книга илюстрована?

Общи условия

Активация на акаунт