Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 448
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Вестерос
Toва доста сме го обсъждали и не стигнахме до нищо и за тях и за Тирион пак има препратки.

# 646
Тирион му е син по ум, за разлика от Джайм

# 647
И аз мисля, че лелята няма нищо конкретно предвид. Просто според нея Джайм е взел по-малко от тримата братя, докато Тирион е взел ума на баща си, т.е. Истинско копие - син.

# 648
Парфюмираният може и да е Илирио. Пророчествата на Дани давам много свобода на въображението. И нищо конкретно не може да се каже.
Съгласна съм с останалите за Джейми. Тирион е наследил прозорливостта на Тивин. Джейми е първичен. Едва ли е Азор Ахай. По- скоро това е намек, че и самият АА има слабости.

# 649
  • Варна
Аз пък си мисля, че "Парфюмираният сенешал"/"Миризливия стюарт" - корабът, носи опасността към Дани. Там са Тирион, Джора, Мороко (това ли му беше името на оня)...? Кой друг?
Имам теория за излизането на 6 и т.н. книга, но още я дооформям.
Някой спомня ли си след кой сезон на сериала Мартин вече не участва в сценария?
Ако се е сдърпал с ДиД или просто го е примързяло (теорията ми е свързана с 1 вариант), може в разгара на снимките на 7 сезон да изпатка Ветровете и да размаже недомислиците на двамата "гении". Също така, може от гледна точка на кинтите да се надява някой друг да хване вече довършените книги и да направи нещо от тях.
Толкова ме е яд как се развива след 2 (горе-долу) и 3 сезон (вече повече) сериала, че... Rage

# 650
Аз пък си мисля, че "Парфюмираният сенешал"/"Миризливия стюарт" - корабът, носи опасността към Дани. Там са Тирион, Джора, Мороко (това ли му беше името на оня)...? Кой друг?
Имам теория за излизането на 6 и т.н. книга, но още я дооформям.
Някой спомня ли си след кой сезон на сериала Мартин вече не участва в сценария?
Ако се е сдърпал с ДиД или просто го е примързяло (теорията ми е свързана с 1 вариант), може в разгара на снимките на 7 сезон да изпатка Ветровете и да размаже недомислиците на двамата "гении". Също така, може от гледна точка на кинтите да се надява някой друг да хване вече довършените книги и да направи нещо от тях.
Толкова ме е яд как се развива след 2 (горе-долу) и 3 сезон (вече повече) сериала, че... Rage

Мокоро вече не е на Миризливият Стюарт  - той е с Виктарион. Но иначе това е интересна теория.
Мартин последните дав сезона е участвал с епизод-два в сценария, докъм трети сезон взимаше активно участие.

първите два сезона са правени изцяло по негови препоръки, в третия май е взел участие в половината серии...ч четвъртия само в няколко, а петия и шестия - само по една. (напр. Процесът срещу Тирион имам спомен бе беше едната)
според мен има договорка с ДиД, да не издава книгата преди да излезе сериала или поне по 7-те части, а после да изсипе всичко накуп за някакъв кратак сроко 6 месеца да речем. Факта, че сега се заговори че другата година ще има ДВЕ книги (и едната ще за Ветровете), само потвърждава предположението ми, че той е ако не точно готов - то много напред с "надежда за пролет" и само чака да му дадат зелен светофар за издаване.

# 651
Мартин не участва в сериала от пети сезон насам. Точно когато и драстично падна нивото. Уж да не се разсейва и да работи по-усилено по Ветровете. Направо се строши от работа.Laughing
Иначе в първите 4 сезона пишеше сценария на една серия на сезон и участваше активно като консултант.

# 652
Мартин не участва в сериала от пети сезон насам. Точно когато и драстично падна нивото. Уж да не се разсейва и да работи по-усилено по Ветровете. Направо се строши от работа.Laughing
Иначе в първите 4 сезона пишеше сценария на една серия на сезон и участваше активно като консултант.
нивото драстично падно още от средата на трети сезон. В четвърти сезон вече нямаше ниво, че да говорим за такова. Иначе си права - смешно, е как всички  много са се загрижили за Мартин, а той си търси извинения да не работи. Тези дни  даваше интервю, и не казал нищо съществено нито за Ветровете, нито да света на Вестерос. Тогава какъв е смисълът от интервюто? просто е изхабил време, през което не е работил по "Ветровете"

# 653
  • Варна
То смее ли вече някой да попита, току-виж се ядосал и отишъл да си копае доматИтУ, като в съня ми.
Това, че не се говори и няма спойлерни глави ме обнадеждава донякъде, че може и да излезе догодина книгата.
Представяте ли си като излезе как ще избухнат форумите? И какви нови теории ще се нароят? Да доживеем (и Мартин най-вече, мързеливото му добиче беконоядящо) и да дочетем сагата!

# 654
  • Вестерос
Дали ще я преведат бързо на бг? Предните за колко време ги превеждаха?
Тази година е нямало спойлнати глави,което може да говори точно,че ще е скоро.

# 655
нивото драстично падно още от средата на трети сезон. В четвърти сезон вече нямаше ниво, че да говорим за такова. Иначе си права
Прав, не права.Simple Smile
Средата на трети сезон (епизоди 3, 4, 5 и 6) е най-силният период на сериала за мен. Особено 4 и 5 епизод, няма празно там. Четвърти сезон, покрай процеса срещу Тирион и Оберин срещу Планината, също беше добре.

# 656
  • Вестерос
И аз мислех,че си жена

# 657
Поправял съм и друг път, но сам съм си виновен. Да съм мислил навремето, като съм си избирал псевдоним.
Да не съм офф, по въпроса ти по-горе, според мен, до половин година след официалното излизане, ще се появи и на български. Все пак това е доста хитово заглавие и би трябвало да се забързат повече от обикновено.

# 658
нивото драстично падно още от средата на трети сезон. В четвърти сезон вече нямаше ниво, че да говорим за такова. Иначе си права
Прав, не права.Simple Smile
Средата на трети сезон (епизоди 3, 4, 5 и 6) е най-силният период на сериала за мен. Особено 4 и 5 епизод, няма празно там. Четвърти сезон, покрай процеса срещу Тирион и Оберин срещу Планината, също беше добре.
ИЗвинявам се, не знаех, но  няколко пъти съм те улавял да говориш в женски род, а от псевдонима ти няма как да разбера. Извинявам се тогава за грешката.

От процеса на Тирион  - който е един-два епизода в четвърти сезон е единственото свястно нещо. В пети няма и един свестен епизод. Всичко, случващо  се на на север е тотално опропастено. За мен трети сезон вече има твърде много отклонения. Например, ИМено на съпругата на Роб - Талиса, което не съответства въобще на книжното или измислената ситуация с Кейтлин как се молла за Джон Сняг. ИЛи сцените с Рамзи - че има жени които да му "връзват", че чак и гадже си има. Безумни неща.* такива ситуации ужасно са ме дразнили,  и те не са една и две. Някъде от момента в който във филмя отсичат главата на Нед Старк, сериала тръгна ужасно надолу, много малко общо с книгата, но все пак до края на втори сезон се държеше.
Ако някой сезон е бил изобщо добър - първи сезон.

*Д и Д искат да са шокиращи, но именно като премахват шокиращите неща стават смешни. в шока трябав да има логика, а не да е само за шоу.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 21:43 от Джон Сняг

# 659
но  няколко пъти съм те улавял да говориш в женски род
Цитирай, ако обичаш. Ти и сцена в сериала с изрусен Орландо Блум като Регар си гледал...

Общи условия

Активация на акаунт