Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 423
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Вестерос
Може да си смениш псевдонима Simple Smile

Ясно, книгата ще се чете на английски първо, после ще се купува на български.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 23:18 от Tiffany А

# 661
Не ми е важно, но хайде, за да си спестявам бъдещи подобни офф топици.

Не съм сигурен де, просто си предполагам. Аз лично със сигурност няма да издържа и ще съм се наспойлил зверски от-до преди да седна да я чета, все едно на английски или български.

# 662
  • Вестерос
Какви офф топици? Говорим за книгите-бъдещите. Говорех за себе си...

Задай тема за разговор като ти е офф.

п.п. Щях да пиша, че за сефте те виждам в темата, а си с претенции, ама разбрах, че си си сменил ника Sweat Smile

# 663
Да, и аз ще чета на англ. първо, ако доживея някога книга, но спокойно- няма да се хабя да пиша във форума  нито дума по въпроса Joy  Добре че нета е необятен, и има хора с въображение и чувство за хумор Simple Smile, които четат и пишат Simple Smile

# 664
  • Варна
Тифф, не разбрах коя книга търсиш, но на 1 ноенври (денят на народните будители) обикновено има -50%. И на 24 май пак ... не очаквай да им падне цената...

# 665
но  няколко пъти съм те улавял да говориш в женски род
Цитирай, ако обичаш. Ти и сцена в сериала с изрусен Орландо Блум като Регар си гледал...

ще ме караш да се връщам много назад в темите. Помня че преди 4-5 -6 теми имаше такъв случай в сериалната тема и не бях първият човек, който забеляза, но ме мързи да се връщам толкова назад.Ако мога да отделя няколко часа ще търся, ако не - здраве

# 666
Припомнете ми за млечния брат на Джон? Кой беше и какво каза на Аря. По спомени. Не търсете специално цитати.

Хексе- “..poor Beric Dondarrion, who was set up as the foreshadowing of all this, every time he’s a little less Beric. His memories are fading, he’s got all these scars, he’s becoming more and more physically hideous, because he’s not a living human being anymore. His heart isn’t beating, his blood isn’t flowing in his veins, he’s a wight, but a wight animated by fire instead of by ice, now we’re getting back to the whole fire and ice thing.”

П.С. само да вмъкна, че интервюто е давано по повод появата на Берик във филма.

# 667
  • Вестерос
Веско, от 1 до 4 искам да си ги купя. На 1.11  ще е на сиела за техни книги само намалението, а те са на Бард. Май ще поръчам 1 и 2 сега.

# 668
  • Варна
Припомнете ми за млечния брат на Джон? Кой беше и какво каза на Аря. По спомени. Не търсете специално цитати.

Хексе- “..poor Beric Dondarrion, who was set up as the foreshadowing of all this, every time he’s a little less Beric. His memories are fading, he’s got all these scars, he’s becoming more and more physically hideous, because he’s not a living human being anymore. His heart isn’t beating, his blood isn’t flowing in his veins, he’s a wight, but a wight animated by fire instead of by ice, now we’re getting back to the whole fire and ice thing.”

П.С. само да вмъкна, че интервюто е давано по повод появата на Берик във филма.

Относно Берик, го знаем и без интервютата на Мартин и актьора, сам Берик го казва в книгите.
Едрик Дейн е млечния брат на Джон. Син на брата на Ашара Дейн. След Кулата на радостта нали Нед отива да връща меча на Артур Дейн на роднините му, явно е водел и Джон и Джон е бил кърмен от същата кърмачка.

П.П.
The One True King с този аватар и този ник, вече не можем да те объркаме. Simple Smile

# 669
  • Варна
Местя го от темата за сериала. Досега не съм обръщала внимание, Берик няма жизнени функции, но кръвта му е гореща.
не знам дали е важно, много вероятно е да показва, че Р'хлор има пръст в това съживяване, неговите зомбита явно са горещи/топли. Thinking Предполагам, че в оригинала е използвана думата hot.
Хексе- аз помислих, че има някъде цитат как Берик е започнал да кърви след поредното съживяване. На първата снимка изглежда като да е изгубил всичката си кръв. Ама на втората снимка е потен. Така че организма функционира. Въпреки че тези детайли едва ли са от значение точно в този сезон на филма.
Има цитат как Берик крърви, когато Хрътката го убива за 6ти пъти Хм.... мнооого интересно. кръвта е ГОРЕЩА и черна. Shocked Досега не ми е правило впечатление. Леле-майко, това май може да е важно..

Скрит текст:
Но огненият меч се разцепи на две и хладната стомана на Хрътката разсече плътта на лорд Берик, между рамото и врата, и стигна чак до гръдната кост. Кръвта бликна гореща и черна.

# 670
Не помня какво казва за себе си Берик. Не съм стигнала до там в препрочитането на книгите.
Да, как кърви като сърцето му не бие?? Интересно.
Ашара е имала двама братя така ли?

# 671
  • Варна

Ашара е имала двама братя така ли?

Двама братя и сестра.

# 672
Значи мечът Зора трябва да е при Едрик, така ли?

Дали това с кървенето не е пропуск на Мартин? Трябва да намерим описанието на Кат.

# 673
  • Варна

Tiffany А по същото време доста издателства правят намаление - и Еднорог съм засичала и Бард. Друг е въпроса колко ще е намалението. Преди години на Алеята на книгата във Варна си ги купих 5те книги за цената на 4 - 25% беше отстъпката. Тази година си купих книга с 30% намаление от Бард - пак там. Освен да чакаш до Коледния панаир на книгата, но него го правят само в София.

# 674
  • Варна
Значи мечът Зора трябва да е при Едрик, така ли?

Дали това с кървенето не е пропуск на Мартин? Трябва да намерим описанието на Кат.

При бащата на Едрик, но за да носиш Зора, трябва да го заслужиш, не се предава просто по наследство.

Кат не е умирала втори път или ранявана, така че не сме я виждали да кърви. Но пък е в някакъв стопиран процес на разлагане.

Общи условия

Активация на акаунт