Голямата тема за малките масла - 16

• 112 002
  • 747
  •   2
Отговори
# 165
  • Варна
Момичета, кое масло мога да използва директно като грижа за околоочния контур? /Хидратация, първи бръчки, превенция/.
Доколкото разбирам удачни за това са масло от вечерна иглика, масло от камалия и шипково, като шипковото го дават за по-зряла кожа. Rolling Eyes
Мнения, препоръки за конкретен вид?
Благодаря! bouquet
Маслото от вечерна иглика мирише покъртително и не знам дали ще го издържиш.
Аз ползвам един серум, в който освен други масла има и вечерна иглика и вече втори месец не мога да привикна на вонята  Mr. Green
Не ми се мисли чисто масло от вечерна иглика как мирише.

# 166
Някой знае ли от къде може да се купи в България масло от морковени семки, което да става за консумация? Намирам само етерични, които не знам дали са подходящи за тази цел?

# 167
На Taoasis повечето масла стават за вътрешен прием, но незнам дали имат от морковени семки и конкретно за него

# 168
Имат, но не пише, че може вътрешно. Или поне аз не разбирам.

http://www.zoya.bg/Масло-от-морковено-семе-5-мл.5422?filters=_D0 … _BA_D0_BE_D0_B2-s

# 169
Ползвала съм тяхно от карамфил и го взех защото на листовката изрично пишеше, че става за вътрешен прием.Като търсих това беше единствената фирма, на която пишеше, другите никъде не уточняват

# 170
Лита, missNoir, благодаря. bouquet
Определено бих използвала по-немиризливо, ако имам избор. Grinning
Редактирам се: А рициновото масло подходящо ли е? Имам в излишък от това, което използвам за коса. Rolling Eyes

# 171
  • София
Епона, Таоазис не са декларирали, че са терапевтичен клас етеричните масла, но някои ги пия. Лично съм приемала това от риган, а майка ми това от босилек - с никое от тях не сме имали проблеми.
За какво е това от морковените семки при вътрешен прием?

# 172
А има ли от къде да се намери "терапевтичен клас" масло в България?

Контрацепция при дребни животни.

# 173
Здравейте.Пускам тази тема,моля да споделите мненията си от етеричните масла(портокалово,лимоново,масло от гроздови семки и т.н.) за коса и лице.Какви комбинации правите с маслата и от кои масла не сте доволни ?

# 174
За околоочния контур подходящо е маслото от лешник. Аз го редувам с МВИ. Второто e на NOW от iherb и мога да кажа,че не мирише толкова гадно, както шипковото например. Редувам ги маслата, попиват ми веднага.

# 175
Момичета, започнах да използвам и аз масла. Това лято си правих слънцезащитен лосион - кокосово масло, бадемово, семена от морков и малинови семки. Отрази ни се чудесно.
Исках да ви попитам - с кои масла борите целулит? Трябва ми нещо, с което да се масажирам след сухо четкане и душ. Но нямам идея какво да е Simple Smile
Благодаря ви за полезната тема!

# 176
Здравейте , моля  пишете доволни ли сте от шипковото масло  newsm03

# 177
  • на последния етаж
Здравейте , моля  пишете доволни ли сте от шипковото масло  newsm03
Да.

# 178
Кое от базовите масла попива най-бързо и не оставя мазен филм (или оставя минимален)? На едно място чета за  малинови семки и жожоба, на друго за гроздови семки.... Моля, някой с повече опит да сподели кое му се е видяло бързопопиващо.

# 179
Много зависи от типа кожа усвояването на различните масла. Ето тук например е обяснено добре, според съдържанието на олеинова/линолова, кое масло за какъв тип кожа е подходящо :

http://www.hennafox.com/blog/2013/05/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1 … 1%81%D0%BB%D0%B0/

А в този пост на Дивиана е дадено процентното съдържание на олеинова/линолова киселина в различните масла.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=836195.msg … 39018#msg30539018

Така по-лесно можеш да се ориентираш какъв тип масло би било подходящо за твоята кожа.

На мен например сега в студа кожата ми е доста суха и дневният крем ми опъва некомфортно. Затова сутрин мажа на почистено лице първо масло от Таману и след няколко минутки мажа дневния крем. Попива ми идеално, не ми мазнее, чувствам се комфортно. Маслото от баобаб също ми попива добре, от невен и черен кимион също. Вечер ползвах масло от шипка за цялото лице и очен контур, но временно съм го спряла, защото избелвам няколко петна с избелваща козметика и не искам да правя излишни нетърсени реакции  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт