Голямата тема за малките масла - 16

• 112 007
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Някой беше питал за какво да ползва рициновото масло. Аз си почиствам лицето с него. Направила съм си сме от рициново  масло и парлан ( понякога със зехтин или жожоба) и с нея обтривам добре лицето- масажирам няколко минути и слагам топла,мокра хавлиена кърпа върху лицето си за половин-една минута. Правя го и винаги под дупа, когато лицето е напарено  и порите отворени. Много добре се почиства лицето по този начин. Аз съм с мазна кожа и този начин на почистване поддържа лицето ми много добре.

# 181
Зори, много ти благодаря! Аз търся базово масло към което ще добавя малко "агресивни" масла, които мажа върху клепача с цел стягане.  Аз съм си мазохист и досега слагах етерични масла директно без разреждане(в околоочната зона), но само веднъж седмично. Сега искам да го правя ежедневно и няма как без базово масло. Държа да попива бързо, тъй като се гримирам и сутрин нямам много време за чакане.

# 182
Подбери си 2-3 масла по описание и усет, смеси си ги с етерични и пробвай първо като нощна грижа. Така ще прецениш как попива при теб и най-подходящата комбинация можеш да я използваш през деня под грим. Аз не се гримирам, нито ползвам нещо друго освен балсам за устни и червило, така че не мога да коментирам масла под грим. Освен това, някои се оплакват от подпухване от маслата по клепачите. Аз нямам този проблем и тези, които съм подбрала и ползвам за лице/очи до този момент ми се отразяват много положително. Затова всичко е много субективно и само личен опит ще ти покаже кое и как работи при теб.

# 183
Привет, момичета Hug
Имам питане : ползвам крем против бръчки, а искам и масла да ползвам защото сега зимата само крем не ми е достатъчен, а и съм по вън половината ден.
Та... първо крема ли да мажа и след това маслата или обратното? Посъветвайте ме, моля! Praynig
Ако има значение маслото е от хибискус, а другото от камелия.

# 184
Лично аз мисля, че е най-добре да ги смесваш, за да може от една страна крема да се обогати на съставки, а от друга- маслото да попие по-лесно в кожата! Не знам, ако може и други момичета да си кажат мнението, но аз така бих направила!
И аз имам питане- някой ползвал ли е масло от малинови семки и какво е действието му върху кожата? Благодаря!

# 185
  • На ръба..
Аз си правя нещо ама  newsm78 не знам до колко е правилно....доколкото съм чела, маслото се слага на влажна коса, затова аз процедирам по следния начин..след баня, плисвам с вода след като се облелка и леееко попивам с кърпа, след това капвам 2-3 капки масло от шипка + крем /едно изпомпване/ и почвам да масажирам докато не попие всичко.
Та интересно ми е дали постъпвам правилно, но е факт че ми се отразява много добре  Laughing

# 186
Аз писах по-горе, след измиване пръскам лицето с флорална или розова вода и на още влажна кожа мажа с маслото. Правя 1-2 минутки масаж докато попие и след 5 минути мажа с крема. При мен тази последователност работи отлично, всичко попива на момента без да ми мазнее или лепне лицето.

# 187
Какви масла използвате за лицето преди крема?

# 188
  • Варна
Някой беше питал за какво да ползва рициновото масло. Аз си почиствам лицето с него. Направила съм си сме от рициново  масло и парлан ( понякога със зехтин или жожоба) и с нея обтривам добре лицето- масажирам няколко минути и слагам топла,мокра хавлиена кърпа върху лицето си за половин-една минута. Правя го и винаги под дупа, когато лицето е напарено  и порите отворени. Много добре се почиства лицето по този начин. Аз съм с мазна кожа и този начин на почистване поддържа лицето ми много добре.
От къде купуваш рициново?
Четох, че в аптеките не е качествено.
В каква пропорция смесваш рициновото с другото масло?

# 189
В аптеките вече продават много марки масла, може би имаш предвид това, което се продава за пиене

# 190
  • Варна
В аптеките вече продават много марки масла, може би имаш предвид това, което се продава за пиене
Не знам.
В главата ми е запечатано, че рициновото от аптеката - не  Naughty

# 191
Ми аз си ползвам това от аптеката и съм много доволна! И за коса, и за кожа... Rolling Eyes

# 192
  • София
Чак сега открих темата, доста изчетох и ми е интересна!

# 193
Това за пиене си е също сто 100 рициново, та ми е чудно защо да не се ползва.

# 194
Благодаря, момичета bouquet
Просто искам да върша нещата в правилния ред и както е най- добре за кожата, а не хаотично.

Общи условия

Активация на акаунт