Голямата тема за малките масла - 16

• 111 262
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
http://www.zemianazaem.com/archives/357
http://www.mycookerycollection.com/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B … 1%8F%D0%B4%D0%BA/   
Барчетата приготвям без сушени боровинки, дребните не ги обичат. А на основата и на двете рецепти правя всякакви импровизации. Добавям различни ядки и/или семена, брашно от рожков, натурално какао, тахан, смлени бисквити.....според това какви са наличностите в шкафа  Wink

# 526
Здравейте. Радвам се, че започнах да чета темата. Откривам както изключително ценна синтезирана информация, така и споделянето на вашия опит с маслата. Доскоро не се бях интересувала, но след като установих положителния (вярвам го) ефект на някои масла (приемани вътрешно обаче) върху кожата ми (в комбинация с промяна на начина на хранене и състава на храната, която купувам или приготвям), започнах повече да се интересувам.
Засега не мога да споделям или давам съвети, защото не съм много наясно със десетките масла и тяхното приложение, но надявам се, че в бъдеще ще се ориентирам.
Благодаря още веднъж.

# 527
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте! Нищичко, ама нищичко не разбирам от масла ... каквито и да са ... Но имам проблем - деца в градинска и училищна възраст ... и разни въшки, които се появяват от време на време във въпросните заведения. До сега за предпазване съм купувала Пранаром, с масла е ... Но ми стана интересно - може ли подобна смес да се приготви в домашни условия? В цитирания продукт има: Хидролат Лавандула, Етерични масла (З4%): Чаено дърво, Иланг-иланг, Лавандин, Евкалипт радиата, Карамфил, Дива мента, Мирта цинеол, Гръцки риган ... Възможно ли е да се закупят етеричните масла и да се прави "домашен спрей" ? Примерно да се сложи по 1 капка от масло и ... какво трябва да е основата? Пф ... сигурно ви звучи абсурдно, но наистина нищичко не разбирам ... То може и въобще да не може да се направи, но ...

# 528
По принцип е възможно, но освен етеричните масла са необходими и други съставки.
Основата в посочения продукт е хидролат (хидрозол/флорална вода)* 66% (66/100 от общото количество на продукта), останалите 34/100 (34%) са етерични масла. За смесване на масло и вода е използван диспергиращ агент (най-честият, който се употребява в подобни случаи, е полисорбат 80, който е част от водната фаза, т.е. неговото количество влиза в тези 66%).
*Флоралната вода може да бъде заменена с дестилирана вода.

# 529
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Дивиана, благодаря! ММ е химик, но не го питах  Embarassed Говорехме си с него, че за разресване (след етап унищожаване на гадинки) би могло да стане и с маска за коса, готова от магазина, и в нея да се сложат етерични масла, като търсения ефект е лесно разресване за премахване на мъртви гниди - не директно унищожаване (това ще го правим с други средства, ако се наложи Simple Smile ), а после измиване. А за предпазване - хининова водя и в нея пак от маслата и да пръскам по 3-4 пъти през ден-два ... На теб как ти звучи?

# 530
За разресване, с цел премахване на гнидите, знам че се използва специален, много ситен гребен или се махат на ръка.
Нямам опит, последно съм имала въшки в тинейджърските си години, а децата ми не са хващали (все още).
За превенция, когато се чуе, че в училищата им има въшки, ползвам разни етерични масла, които добавям в шампоаните. След измиване на косите ползват за изплакване разреден с вода ябълков оцет.
Хининова вода не употребявам никога, нито върху моята, нито върху косите на децата.

# 531
На детето (8 години) кожата под устните и над тях се е зачервила, та чак се е напукала. Ходиха на ски няколко дена, та това напукване е от тогава. Мажем с Dermaks трети ден. Обаче нещо не се случват нещата. Знаете ли по-ефикасен крем за напукване на кожата?
Cicaplast Baume на Ла Лош успокоява веднага освен зачервена и напукана почти до кръв кожа.

Някое масло да сте забулязали да има ефект върху хини линии наистина?
Аз ползвам втори ден няколко часа след околоочния крем малко количество масло от гроздови семки. Май съм доволна. Смесвам го и с лосиона за тяло.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 15:31 от marigold_

# 532
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile, тъй като аз лично не намерих и затова да питам тук може ли да се обсъждат продукти, които могат да се направят основно от масла (но се добавят и други неща). Става въпрос за един гланц за устни има някой неща, които не са ми ясни и тук ли да питам или по-добре да пусна отделна тема?

# 533
Интересна тема, ще ви следя! Аз не разбирам нищо от масла. Купувала съм си лавандулово, както и масло от чаено дърво, което накапвах върху един нокът, който има гъбичка. Ефект не виждам и до ден днешен след дълго прилагане. Бихте ли ми препоръчали масло, което сте използвали срещу гъбички на ноктите с антимикотично действие и при вас има ефект?

# 534
  • Пловдив
За гнидите се използва ситен гребен. Продават го в комплект с лосион Виптин в аптеките. Обаче най-добрият метод е механичния,с ръка. Ние 3 месеца се борихме,дъщеря ми имаше една единствена въшка,но така я беше на*рала,че в чудо се видях. 3 пъти я мазах с газ-мас-оцет,4 пъти в Виприн,слагах етер.масло от розмарин и чаено дърво в шампоана,но се изчистиха само след ежедневно почистване на ръка. Явно са мутирали тия въшки, щом след такова третиране не измряха. Кошмарът беше пълен. Пробвах и под душа,обилно намазана с маска,със ситното гребенче,но нищо не падаше.
Преди да ги хване на всяко миене я пръсках профилактично с Хедрин протект.

# 535
Здравейте Simple Smile, тъй като аз лично не намерих и затова да питам тук може ли да се обсъждат продукти, които могат да се направят основно от масла (но се добавят и други неща). Става въпрос за един гланц за устни има някой неща, които не са ми ясни и тук ли да питам или по-добре да пусна отделна тема?

Според мен пиши тук, Padme, едва ли ще се развие кой знае колко дълга дискусия, за да си отделяш питането в нова тема. Пък и въпросите ти са в пряка връзка с маслата, все пак. Simple Smile

# 536
  • Пловдив
Добре, надявам се и на другите да им е интересно. Тъй като преди няколко дни влезнах в магазин ДМ и балсамите за устни бяха на промоция и реших да си взема един с вкус на диня. Като се прибрах и го отворих няма нищо общо с динята, а след това и като прочетох какво съдържа и разбрах защо все ми се белят устните и аз все ги дърпам със зъби и стават ранички. Потърсих в интернет и попаднах на няколко почти еднакви рецепти за балсам (разликата основно беше в грамовете, съставките бяха едни и същи). Ето една от рецептите http://blog.ekomama.net/2014/04/04/balsam-za-ustni-s-mika-pigment/ пробвах да го направя, като от многото ровене бях прочела, че за да стане по-сладко може да се добави мед, но това се оказа грешка и това, което получих не е много добро. И само да вметна, че тази съставка мика не съм я добавяла, защото не успях да я открия във физически магазин, а да поръчвам он-лайн без да знам какво ще се получи го оставих за по-нататък.

# 537
  • Пловдив
А аз ей това съм решила да пробвам https://www.realmoms.com/diy-mint-lip-balm/, но се чудя няма ли да се разтече в летните месеци?

# 538
  • Варна
А аз ей това съм решила да пробвам https://www.realmoms.com/diy-mint-lip-balm/, но се чудя няма ли да се разтече в летните месеци?

Със сигурност  Peace Нали се знае как кокосовото масло става течно при много ниска Т (около 25 градуса мисля, че беше). Най-добре ще е да стои в хладилника или в хладилна чанта, ако ще се ползва на плажа. Иначе и на мен ми хареса идеята и мисля да я пробвам, ама с друг плод, например пъпеш. Как ще мирише, мням  Mr. Green

# 539
  • Варна
В една друга тема беше обсъждан околоочен крем с масло от ему. Някой има ли повече впечатления от това масло? Много искам да го пробвам, но и се притеснявам дали няма да ми дразни на кожата. Няма и тестери  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт