Голямата тема за малките масла - 16

  • 111 266
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
  • Мнения: 493
Здравейте! Вместо запис отговарям на въпроса "Кои са маслата, които използвате най-често? За какво и как ви се отразяват?": най-често използвам арганово масло, главно за лицето. Харесвам маслото от авокадо и макадамия за коса, както и кокосовото. Преди ползвах масло от кайсиеви ядки за сухите си ръце, мажех и крустите на сина си с него. Веднъж или два пъти в месеца капвам масло от чаено дърво в шампоана непосредствено преди нанасяне - успокоява ми силно чувствителния скалп. Бих го ползвала при всяко миене ако съм сигурна, че няма да ми подейства зле.
Като цяло от всички масла съм доволна така, както ги прилагам. Иначе забелязах, че маслото от авокадо и макадамия не ми действат добре на лицето, кокосовото масло-също.

Съжалявам, че не съм намерила темата по-рано. Прочетох повечето страници и получих отговори на някои въпроси, на които търся отговор от известно време. Ще ви следя редовно  bouquet

# 511
  • Варна
  • Мнения: 11 903
VSD , каква е кожата на лицето ти
и защо не си доволна от авокадото и макадамия?

# 512
  • Варна
  • Мнения: 11 903
А кои масла са най-подходящи за около очите?

сквалан слагам около очите
Може да се прилага самостоятелно или под серум/крем, включително в околоочната зона. Идеален за всички типове кожа.
Прочетох, че е подходящо за псориазис.
Ще го купя за мъжа ми и аз покрай него ще го пробвам.

# 513
  • Мнения: 37 263
аз съм доволна, доста по-леко е от обичайните масла  Peace

# 514
  • Варна
  • Мнения: 493
VSD , каква е кожата на лицето ти
и защо не си доволна от авокадото и макадамия?

Кожата ми през зимата е нормална, но със сухи участъци. Като се стопли става комбинирана към мазна. Това е по мои наблюдения, дори не зная дали е възможно типът на кожата да се мени така през сезоните...
Авокадото и макадамията ми идваха тежки и то през зимата, когато мислих, че ще ми помогнат. С жожоба имах подобен проблем, за него зная, че също е доста тежко.

Чувала съм много хвалби за маслото от черен кимион, но главно когато се приема вътрешно. Ползвали ли сте го върху лицето си и действа ли добре?

# 515
  • Варна
  • Мнения: 11 903
Само съм го пила маслото от черен кимион.

# 516
  • Пловдив
  • Мнения: 6 579
VSD,и моята кожа изглежда е абсолютно същата като твоята. От около два месеца,поне 3 пъти седмично вечер върху влажно лице мажа масло от гроздови семки. От всички,които досега съм пробвала,това се отразява най-добре. Не е тежко маслото,не омазнява допълнително,забелязах и свиване на порите.

# 517
  • Мнения: 1 232
На детето (8 години) кожата под устните и над тях се е зачервила, та чак се е напукала. Ходиха на ски няколко дена, та това напукване е от тогава. Мажем с Dermaks трети ден. Обаче нещо не се случват нещата. Знаете ли по-ефикасен крем за напукване на кожата?

# 518
  • Мнения: 14 952
Дефламол или пантенол, този дермакс не съм го чувала

# 519
  • софия
  • Мнения: 401
Не съм съвсем по темата с маслата,но прочетох много въпроси за напукани устни.Аз съм алергична почти към всичко просто пукам една капсула Геритамин и размазвам по устните-има ефект.

# 520
  • Мнения: 6 800
Някой хапва ли кокосово масло?
Би ми било интересно да се сподели опит в тази посока - с какво го приемете и как ви се отразява?

# 521
  • Русия
  • Мнения: 862
Аз хапвам.
Ползвах го в различни печива, но тогава не се усеща мирисът му. Не виждам смисъл: отива много, пък ефектът е както при олиото.
Обаче е много добро при супи и яхнии: се усещат и мирисът, и вкусът. Едновремено добавям различни азиатски сосове, тъй че стават много симпатични леко екзотични ястия.  Wink

# 522
  • Мнения: 1 703
Кокосово масло слагам в смутита, сурови барчета, палачинки, мажа на филийка с мармалад.

# 523
  • София
  • Мнения: 318
Някой хапва ли кокосово масло?
Би ми било интересно да се сподели опит в тази посока - с какво го приемете и как ви се отразява?
Аз правя един "бъркоч" (мнооого вкусен) от пълнозърнест сусамов тахан, кокосово масло и мед. Ядем го всички вкъщи барабар с децата  Grinning Слагам го и в сурови барчета или бонбони. Общо взето консумираме го без да го подлагам на топлинна обработка.

# 524
  • Пловдив
  • Мнения: 6 579
Zina, можеш ли да напишеш някакви рецепти за барчета и бонбони?

Общи условия

Активация на акаунт