Голямата тема за малките масла - 16

• 111 271
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
А кои масла са най-подходящи за около очите?

# 496
  • Пловдив
Здравейте,
Моля ако някой използва масло от чаено дърво - да сподели опитът си с него и различните начини на употреба.

Предварително благодаря.

# 497
  • София
Откъде (в Сф) си купувате етерични масла? Знам, че има и не много качествени.

Трябват ми с цел масаж и за арома-лампа.

# 498
  • в огледалото на живота

Oтдели малко време за първа страница на темата,описано е всичко подробно  Wink

# 499

Аз знам, че кокосовото масло е добре за около очите. Аз го ползвам така и ми харесва.

# 500
Здравейте,
Моля ако някой използва масло от чаено дърво - да сподели опитът си с него и различните начини на употреба.

Предварително благодаря.
Може директно върху кожата при охапване от насекоми например или върху някаква друга пъпка. Аз съм си добавяла по няколко капки към шампоана. Много освежаващо на скалпа действа. Също в шише с пулверизатор и вода примесена с няколко капки такова масло си пръскам в стаята понякога. Особено по времето на вируси, или като има някой болен вкъщи. Правила съм си инхалация с него. Може да се добави във вряща вода и да се вдишва, а може и студена такава като само се напоява някаква кърпа и се вдишва от нея.

# 501
  • Русия
Ползвах до неотдавна кокосово масло за косата и кожата, не виждам никакъв ефект. Кожата ми май изобщо не го попива. Сега го ползвам с кулинарна цел.
Иначе моята приятелка, която има алергия по кожата на дланите (изглежда като лющеща се зачервена и чувствителна област), го ползва за да си мажи дланите. При нея попива като вода в пясък и състоянието на кожата се подобри.
Ползвах камфарово масло за възпаление на ухото, мина за една нощ.

# 502
  • Варна
Здравейте,

Предварително благодаря.
Може директно върху кожата при охапване от насекоми например или върху някаква друга пъпка. Аз съм си добавяла по няколко капки към шампоана. Много освежаващо на скалпа действа. Също в шише с пулверизатор и вода примесена с няколко капки такова масло си пръскам в стаята понякога. Особено по времето на вируси, или като има някой болен вкъщи. Правила съм си инхалация с него. Може да се добави във вряща вода и да се вдишва, а може и студена такава като само се напоява някаква кърпа и се вдишва от нея.
Ако имаш деца, по една капка зад ушите, гонело въшките  Mr. Green

# 503
  • Пловдив
Майка ми слага няколко капки от чаеното масло в магнезиово олио и с него си пръска мишниците. Също ми каза, че помагало и при миризма на краката.

# 504
  • софия
Чаено масло успешно употребявам за гъбички по краката, като мажа директно. Също така брадавички по кожата - изсъхват и падат. Пъпките завяхват по-бързо. Херпес също. Само да не се "яде"  Grinning

# 505
  • Пловдив
Жени, колко време го използваш против гъбички на краката? Аз имам само на единия нокът и го ползвам вече месец, но не всеки ден, а през 2-3 дни. Капвам по една капка върху нокътя, като преди това съм го киснала във вода, за да поомекне. Чудя се, ако го ползвам всеки ден, дали няма да е прекалено.

# 506
Няколко капки масло от чаено дърво слагам във водата, с която си мия паркета.

# 507
  • софия
Жени, колко време го използваш против гъбички на краката? Аз имам само на единия нокът и го ползвам вече месец, но не всеки ден, а през 2-3 дни. Капвам по една капка върху нокътя, като преди това съм го киснала във вода, за да поомекне. Чудя се, ако го ползвам всеки ден, дали няма да е прекалено.
От миналата година, но не редовно. Почвам, спирам....Обикновенно 1-2 пъти седмично. Капвам по капка. Резултата е доста задоволителен, но пък пустите нокти растат по-бавно от колкото ми се иска  Grinning

# 508

сквалан слагам около очите
Може да се прилага самостоятелно или под серум/крем, включително в околоочната зона. Идеален за всички типове кожа.

# 509
  • София

Oтдели малко време за първа страница на темата,описано е всичко подробно  Wink
Това реално ли е за базовите масла (и кое е най-трайното...от гроздови семки ли, за ядковите знам, че лесно гранясват).
”Препоръчително е до три месеца след отваряне на шишенцето, маслото да се употреби.”

За етеричните как стоят нещата?

Общи условия

Активация на акаунт