Голямата тема за малките масла - 16

• 111 251
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте дами,имам нужда от съвет.Правих си маска с витамин Ц за смъкване на черна боя от косата и определено има ефект,но на места е потекла по скалпа и имам леко залющване на тези места.Купих си бадемово масло на Икаров и си намазах лицето,много меко и приятно го усещам.Та се зачудих не мога ли довечера преди да си легна да си намажа и главата като втрия хубаво на проблемните места и да спя така.Може ли да се раздразни още повече кожата?По принцип мислех със зехтин да се намажа,но ми стана много приятно от бадемовото масло и се зачудих не може ли с него.
Предварително благодаря за отговорите Simple Smile

# 541
Можеш. Аз съм правила маска за коса с бадемово, арганово , репей и зехтин,.....Добре се отразява на скалп и на коса. Бадемовото стимулира растежа на косата.

# 542
  • София
Момичета , да ви питам за някое масло , което заличава стрии? Дъщеря ми е на 16 и без никога да е била дебела или да е сваляла килограми има стрии и доста се притеснява.А аз лично се чудя защо и се появиха след като няма никаква промана в теглото / нали обикновено се появяват при резки качвания или сваляния на кг./

# 543
  • Пловдив
Появявят се и ако е дръпнала бързо на височина.

# 544
  • София
Появявят се и ако е дръпнала бързо на височина.

Не , точно за това се чудя , няма никакви фрапиращи промени.
Въпроса е , че се притеснява от тях , като е с бански или с къси панталонки се виждат .Гледах някакво мазило за стрии , обаче беше цифра и се замислих докато ви чета , че вероятно има някое масли , което има действие за заличаване на стрии.

# 545
  • софия
Гелът на Жоржеа е доста хвален

# 546
Момичета , за стриите - всякакви мазила са кауза пердута. Това го казваше доцента ни по биохимия преди 15 г. Тъй като стриите се дължат на скъсани еластични влакна ( влакната са три вида -колагенови, еластични и ретикуларни , всеки с различни функции). Ако  някой успее да съедини отново скъсано еластично влакно, според него ще получи Нобелова награда за медицина. Убедих се  внеговите думи, още по време на бременността ми и след нея, като пробвах какви ли не масла и уж възстановяващи стриите гелови. Била съм на семинари на една фирма, която предлага гелове, заличаващи стриите - на въпроса ми как вашия гел съединява наново скъсаните еластични влакна - лекторите зацепваха и нищо не казваха. Така че, аз за себе си отдавна спрях да търся мазила.
Единствено имат ефект процедури в дерматологични кабинети с лазери и подобни апарати, и то всичко е да се заличи текстурата и вдлъбването на стрията да изчезне. Успеха е по-голям ,ако се хване момента когато стрията е още пресна - зачервена до лилава.

Дано не съм ви отегчила с поста си  Embarassed

# 547
  • Пловдив
Здравейте!

Ползвали ли сте маслен екстрат от репей?

Има ли ефект за косата, колко често се нанася, самостоятелно или в комбинация с други масла, колко дълго се стои с него?

# 548
Краси, много си права, за това трябва превенция. Чела съм, че специално при тийновете е доста трудно, защото кожата им все още не е достатъчно еластична и стриите се появяват лесно.

Дриймър, ползвала съм, но ползвам и други неща, за това не мога да кажа, че той е дал конкретен резултат
залагам на това, че дори и да не виждам, маслото работи
стоиш колкото можеш - 1/2 час, 2 часа, повече ...

# 549
  • Пловдив
Аз съм чела, че ако ще да се мащеш от сутрин до вечер, кожата ако ти е предразположена за стрии, няма  спасение. И при двете бременности не съм се мазала и нямам стрии. Единствено преди да спра да кърмя ми станаха на едната гърда, но вече почти не се забелязват.

# 550
не е точно така - може поне да намалиш щетите
освен това кожата често сърби и става по-суха, когато се появяват, т. е. пак иска мазане
разбира се, всичко е въпрос на личен избор - предпочитам да знам, че съм направила най-доброто, което е възможно

# 551
  • Варна
За маслото от таману четох на няколко места, че заличава стрии.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 13:53 от missNoir

# 552
  • София
В една друга тема беше обсъждан околоочен крем с масло от ему. Някой има ли повече впечатления от това масло? Много искам да го пробвам, но и се притеснявам дали няма да ми дразни на кожата. Няма и тестери  ooooh!
Маслото ползвам близо година,много съм доволна.Дори лятото си го слагах.Има малко странна миризма,но се свиква.
Момичета , да ви питам за някое масло , което заличава стрии? Дъщеря ми е на 16 и без никога да е била дебела или да е сваляла килограми има стрии и доста се притеснява.А аз лично се чудя защо и се появиха след като няма никаква промана в теглото / нали обикновено се появяват при резки качвания или сваляния на кг./
А какви са на цвят стриите?Може би трябва да я погледне лекар.При някои заболявания се появяват стрии и са по-различни от другите.Това не значи ,че детето ви е болно,просто има и такава вероятност.

# 553
                              Стриите се появяват и при промени в хормоналния фон по-точно от естрогенен тип,каквато е най-вероятната причина при 16 годишна девойка .     

# 554
  • София
Благодаря за отговорите момичета.Ще попрочета за изброените от вас неща и ще пробвам с някое.
А това за хормоналните промени не ми беше хрумвало, че може да има връзка.А то е ясно , че на тия години хормоните са чудо.Ще се консултирам с личната , че смятам да я посещавам по друг повод.

Още веднъж благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт