Голямата тема за малките масла - 16

• 110 791
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
то Е етерично
слагаш от него по няколко капки в базовото, което имаш
някаква произволна статия:

Скрит текст:
Разлика между базови и етерични масла
Знаете ли каква е разликата между растителните /базисни/ масла и така наречените етерични масла? Ако познавате добре същността и свойствата им, ще изберете най-доброто за вашите нужди, особено ако обичате да майсторите в домашни условия и да изработвате сами необходимите ви козметични продукти – 100% натурални и специално създадени за вас.

Базовите масла се извличат от най-маслено наситените части на растения – семената или ядките. Те са плътни, нямат силен аромат, могат да се използват директно върху кожата или косата както самостоятелно, така и в комбинация с други масла. Базовите масла се използват за основа и разтворител на етеричните масла.

Етеричните масла всъщност са смолисти вещества, а не мазнини, синтезирани в ароматните органи на етеричномаслените растения: цветове, листа и стъбла, плодове или корени. Те имат лека текстура и наситен аромат, те са силно концентрирани и летливи, т.е. изпаряват се сравнително бързо.  Етеричните масла са високо концентрирани. Съхраняват се в малки контейнерчета от тъмно стъкло. Никога не си купувайте етерично масло в пластмасова опаковка. Няколко капки са достатъчни за козметични или парфюмерийни цели. Етеричните масла не се развалят, но могат с времето да загубят своята ефективност и аромат.

Етеричните масла винаги трябва да се разтварят в базови масла преди употреба. Не използвайте никога етеричните масла директно върху кожата /изключение прави маслото от чаено дърво/ - добавка от мен - не да мажеш голяма площ, а примерно пъпка.

# 661
bubanka,мерси  bouquet
Аз намерих в нета ей този материал и му се зачудих .
https://revita.bg/17685/zdrave-i-krasota/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B … 0%B1%D0%B0%D0%BA/

От него ми дойде питанката , защото ми се стори , че това , в линка , е базово чаено  Embarassed. Бих си взела , ако има , но очевидно - няма. Ще капя и мажа смесено.На мен ми съхне понякога кожата на краката и сърби , та ми дойде идеята  Laughing, която веднага ще реализирам .

# 662
Етерично е маслото от чаено дърво, както е пояснила бубанка. Когато го намазах на скалпа онази вечер, си слагах на пръстите по малко и намазвах скалпа. Притеснявах се, че като не е разредено с базово, ще е много силно и ще ми раздразни още повече, но  се случи точно обратното. Само дето бая мирише, та цялата стая се умириса. Но резултатът си струваше.
Интересно е, че имам две опаковки от два производителя/фирми, и двете уж 100% чисти - едното мирише гадно и много химично, а другото си мирише по-нормално (но пак силно).

Бях останала с впечатление, че маслата ми от пшеничен зародиш и от слънчогледови семки са 100% съдържащи само тях, но вчера се загледах, били съдържали и токоферил ацетат (демек витамин Е съединение). Изрично на опаковките мише - масажно олио. Надявам се, че за целите, за които ги използвам - за косата и кожата на лицето, са подходящи.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 08:56 от Gifty

# 663
  • Варна
Моето чаено дърво е от ДМ и не мирише химично.

Аз току що си измих косата и добавих чаено дърво.
Надявам се, че не съм направила грешка, защото в момента съм с варицела,
Която ме набара на дърти години   Mr. Green

Пъпките не ме тормозят толкова,
Колкото влудяващия сърбеж от мръсната ми коса и себорея по скалпа.
Мненията за некъпане и плуване в собствен сос цели 10 дни са на двата полюса и аз реших поне косата си да измия.

# 664
от потта сърби още повече, изкъпи се спокойно
моите моми караха лятото варицела и личната каза да ги къпя

# 665
  • Варна
О, бубанка, ако знаеш само как успокои душата ми.
Мръсното тяло сърби много повече от пъпките.
Влизам да се къпя.

# 666
Последните два пъти слагам розмариново в базовите, но не усещам някакво генерално успокоение на скалпа. Ще пробвам определено чаеното дърво.
Какво мислите за маслото от невен за лице? Имам едно не малко шише и се чудя за какво да го ползвам.  newsm78

# 667
  • софия
Някой има ли опит с използването на масла при целулит?
Кое е подходящо? Ползвала съм единствено на Икаров сместа, но не останах доволна

# 668
Кафе, захар и бебешко олио с яко търкане под душа има страхотен ефект върху целулит  Peace

# 669
  • София
Кафе, захар и бебешко олио с яко търкане под душа има страхотен ефект върху целулит  Peace

Как под душа?Не се ли отмива директно ако си под душа newsm78
иначе и аз искам да махам целулит

# 670
О, бубанка, ако знаеш само как успокои душата ми.
Мръсното тяло сърби много повече от пъпките.
Влизам да се къпя.

Съжалявам за ОФФ-а, но не мога да подмина. Щерката кара като по-малка варицела и я изкара с общо 10 пъпки благодарение на вани със смрадлика и овесено брашно. киснеше по 2-3 пъти на ден  във ваната с горните смеси. За сърбежа  - зиртек капки, не се е почесала нито веднъж.

# 671
  • Бургас
На мен пък заради варицела не ми даваха да се къпя.Но при мен беше много тежко,имах обрив дори по езика,който се наду и дишането ми беше затруднено.Бях в болница пет дни,дори имаше вариант да ми сложат тръбичка в гърлото,за да мога да дишам ако се наложи.Бях цялата на рани,които ме боляха.И ми останаха белези.Единият е огромен кратер на лицето.Има ли масло,с което да се заличи?Нищо не помага.

Онзи ден бях в Елитис и си харесах масло от гроздови семки на Ойли Витал.Преди много години го имаше на ампули и ми беше спряло косопада.И сякаш ми намали омазняването на скалпа.Ще си го взема.Вие бихте ли ми препоръчали още някакво масло от Елитис?Аз за сега имам само бадемово на Икаров.
Имаше и някакви масла в бурканчета като крем.Те хубави ли са?

# 672
Малко по-нестандартен въпрос,но за много загрубели пети (с пукнатинки) какво масло да купя? (Човекът работи на полето и нищо не помага,никакъв крем,затова търсим нещо с резултат) Някой има ли резултати за такъв проблем Sad

# 673
Shea butter масло помага за такъв проблем до колкото знам. Не съм пробвала, защото не съм се сблъсквала стакъв поблем, но не пречи да се пробва.

# 674
Кафе, захар и бебешко олио с яко търкане под душа има страхотен ефект върху целулит  Peace

Как под душа?Не се ли отмива директно ако си под душа newsm78
иначе и аз искам да махам целулит
Търкаш се докато не се зачервиш с груба ръкавица и отмиваш....

Общи условия

Активация на акаунт