Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 649
  • 657
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
При мен си личи, че отдавна не съм готвила..........
Нищо кака, и ний бехме тъй идно времи Laughing Laughing Laughing

Преди големия ми син да прояде човешка храна и да трябва да готвя и за него с моя мъж обитавахме свят на мезета, салати и топли сандвичи за разкош Simple Smile

# 541
Янтре, аз знам, че това ще свърши  Mr. Green Точно както и пътуванията тип "Може ли да тръгваш от работа да стегнеш багажа, щото се появи една идея...". Затова се възползвам сега - готвя само при повик на музата ми, щото после музата ми е последната, която ще има думата  hahaha
Аз нали ви разказвах как гледахме племенницата един ден - хем беше бебе по каталог откъм поведение, хем ми обърна ежедневието на 180 градуса, нямах търпение да се свърши. Ама като е твое... а да свърши де!  Wink

# 542
  • Пловдив
Ако много искаш да се почувстваш многодетна мога да ти дам назаем моята глутница. Значи първото и второто ядат по 7-8 кюфтета, най-малкото яде по едно, ама ти със зор и молби ТРЯБВА да успееш да го придумаш да изяде още едно Simple Smile

# 543
Уф, защо ми трябваше да ми идва музата за къщна работа... Още не съм стигнала до чистенето. Викам ще подредя един шкаф... След него още един и така се почна. Мъжът ми омаля да ходи до кофите... И от къде толкова боклуци, като аз по принцип нищо не събирам не знам. Той събира  Naughty И пак един чувал дрехи и обувки?! Пролетта го правих това упражнение, от къде дойдоха не ми е ясно... Имам проблем с пазаруването... Ще преровя и кухнята и вече почвам да чистя. После ще украся. И после вече трябва да оправя и себе си, че пепеляшка ще ходи на бал  Mr. Green Принцът е на работа  hahaha

Обожавам пържени кюфтета с пържени картофи, ама мама да ми ги прави...  Embarassed Не, че моите не стават, ама ме мързи много и не обичам да се умирисвам...

# 544
  • някъде ... тук ...
Ние слагаме кисело мляко и сода в каймата. Стават много хубаво пухкави. Пиша ние, защото обикновено единият бърка каймата и оформя кюфтетата, а другият - пържи Simple Smile

Марипоса, честита кола и безавариийни пътешествия  Hug
И ние ходихме да гледаме една. Обаче и моята трябва да продадем. Да видим каквя ще я свършим и за колко време.

# 545
Янтра, тайната съставка и аз я слагам. От години. Обаче за червен пипер не съм се сетила. Ще се пробва!
Аз магданоз и кромид- не слагам. Никой не ги яде, ако има! И таткото, даже.
Давай,Мър! Има една приказа- сега ти се е паднало. Когато се роди малкия открих тестата. Още ми държи влага. А като станах стабиляга в кухнята започнаха и експериментите.
Заменям 7-8 кюфтета за 3-4  постни сърми! Blush
ЕлиТ, с бакпулвер не се усеща вкуса на содата!

# 546
  • Пловдив
 newsm78 Аз щото на който съм казала, че слагам бакпулвер в кюфтетата,то той ме е гледал все едно му ям супата с вилица.

# 547
  • някъде ... тук ...
Аз и така не я усещам. Гаси се в киселото мляко.
Бакпулверът нали е сода и лимонтозу, тъй че зависи колко слагаш Simple Smile
Магданоз и червен пипер не слагаме. Обикновено подправките са само малко сол, чер пипер и чубрица.

# 548
 Ох, усещам една новина от Мър-чето, (Мър-че къде се загуби напоследък?) Ако е това, което си мисля.. Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes Прекрасен Коледен подарък.
Ние спахме до 10, и цял ден се търкаляме на дивана, аз си гледам сериалче (Hart of Dixie, за една шантава докторка). От толкова време мечтая за такъв ден, че чак не мога да се нарадвам. Вечерта има Ракия Фест..в НДК и после май ще излизаме някаде. Ако можем 😂
Кюфтета моя звяр много обича ама така се умирисва всичко, че хич не ми се захваща.

# 549
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ще ми е интересно да видя и други рецепти за кюфтета.
Винаги си мислех, че всички ги правят еднакво, но като прочетох Янтрината - има разлика.

Ето и моята, за 500 г кайма ще дам и аз.
500 г кайма от свинска плешка, смляна в месарницата.
1 яйце, 1 малка глава лук, настърган на ситното ренде, намокрена и изстискана среда от две филии сух бял хляб, 1 равна ч.л. сол,1 ч.л. черен пипер, 1 с.л.чубрица, 1 шепа нарязан магданоз, 1/2 ч. л. кимион. Каймата се омесва с мокри ръце и се оставя в хладилника, покрита с прозрачно фолио за час-два. Може да се направи и от вечерта, но тогава лука се оставя да се добави сутринта на другия ден.
Като престои, се оформят топчета от цялата кайма. После топчетата се сплескват, овалват се в брашно и се нареждат в поднос или голяма чиния. Сгорещава се олио или в дълбока метална тенджера, или в тефлонов тиган и се пържат. Пърженето почва от първите, които съм набрашнила. Понякога ги пържа без брашно, също стават много хубави.

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 14:11 от svetal4o27

# 550
Захир, след вашето търкаляне и заспиване на дивана по никое си време, и аз чакам тази новина от теб!  Heart Eyes

Допълвам се, Мър, къде си крила тази рецепта до сега! Изглежда превъзходно. Скоро ще я направя!

# 551
  • София
Рецептата на Янтра е като мамината, само без кимиона - не го обичам аз, и тайната съставка Simple Smile Ще я пробвам Peace Може би никога не ми стават, защото у нас никога няма сух хляб Rolling Eyes Ще пробвам с препечен!

# 552
  • Пловдив
И аз да си призная моите кюфтета са хубави, ама не са като на баща ми. На баща ми бяха ВЕЛИКИ! БОЖЕСТВЕНИ! НЕВЕРОЯТНИ! Най-добрите кюфтета, които съм яла. Обаче... не мисля, че някога ще успея да ги докарам като неговите, каквото и да направя. Нали разбирате, усещането е важно Simple Smile

# 553
newsm78 Аз щото на който съм казала, че слагам бакпулвер в кюфтетата,то той ме е гледал все едно му ям супата с вилица.
Че това е велика идея, много обичам булгур на салата! А аз между другото съм убедена, че с 3 деца не бих се справила, не съм много стегната в нервите  Mr. Green, просто евала ви правя как успявате  Hug

Захирче, а не, не  Hug В смисъл, не че го отлагам като до сега, а съм го оставила на съдбата, така да се каже Mr. Green А бях зачезнала, че ни се струпаха много пътувания, хубав месец беше, сега още разопаковам багажи обаче...
mariat, аз сега се присетих за тоя кекс, не за друго, ами защото си купих форма пред няколко месеца, нова, че старата сдаде багажа. Обаче още се мотая, да ходя освен да го забъркам, пък да си седна на кафе с вас пак  Whistling То не е лошо да те оставят сама в събота, да ви кажа пък аз.

# 554
  • Пловдив
Че това е велика идея, много обичам булгур на салата! А аз между другото съм убедена, че с 3 деца не бих се справила, не съм много стегната в нервите  Mr. Green, просто евала ви правя как успявате  Hug
Joy Joy Joy Бакпулвер!

Общи условия

Активация на акаунт