Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 692
  • 657
  •   1
Отговори
# 555
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тъкмо се чудех що булгур Joy Joy

# 556
  • София
три пъти го четох тоя булгур Laughing

мноу сте зле, 'начи. доядоха ми се кюфтета, а аз по принцип не обичам Grinning

# 557
  • Варна
Много съм доволна. Вкарах колата в сервиза, очаквайки да излязат куп неща по ходовата част. Е, няма такава здрава барака като моята. За две години само каране и наливане на нафта имам единствено един скъсан маншон. Сега ми артисаха парите, приготвени за ремонти и смятам да ги наместя по магазините предколедно Simple Smile

# 558
Joy Но пък, ако не сложа и булгур следващият път, Мър да не се казвам  Crossing Arms Ми булгур съм прочела аз  Mr. Green Сигурна съм, че ще се получат страхотни кюфтета, ако искате да знаете.
Не бе, на мен нещо ми има днес и то сериозно ми има. Правя аз кекса, разбивам маслото със захарта и си хапвам малко, понеже много обичам и... ма то кисело, ма! Мислех да не е от купата, ама тя е мита  newsm78 Обикалях, маех се, даже реших, че толкова отдавна не съм готвила, че съм забравила вкуса на масло, разбито със захар и започнах да се убеждавам, че то точно кисело си става. Но не! Аз оФцата му с, оФца, да взема да си купя вчера желираща захар за конфитюри  ooooh! Ми е такъв кекс пека сега, а дано поне се желира да има файда  baby_neutral (шегувам се, явно все пак конфитюр ще трябва, ако стане кекс).

# 559
Кюфтета правя като Янтра, само вместо хляб слагам сухари.

# 560
Аз съм слагала и галета! Mr. Green

# 561
  • София
призът за на-добри кюфтета печели тази, на която се е случвало да ги овъргаля в пудра захар, вместо в брашно chef

# 562
  • Бургас
Ха здравейте и от мен!

Марипоса, честита кола! До чудни места да ви заведе!

У нас днес джуджето оставило задача в календара да украсим елхата, та му я изпълнихме. Освен задачата си,оставило направо торба с 3 украсени с играчки дървени елха, дядо Коледа и Снежко. На девойката и през ум не й минава кой стои зад всичко. Вчера даже наградата й за изпълнена задача беше книжка, която сме купували заедно.

Досега се занимавах със сортиране на бебешки дрехи: за връщане,за подаряване на позната, която се оказа, че чака момиче, за даряване. Добре, че доста в жълто и зелено съм купувала, та и за наследника не малко останаха.

Довечера ще водя моята балерина да гледаме балет на лед. Миналата година пак ходихме и към 15 мин се усетих, че гледаме Спящата красавица, а не Красавицата и Звяра, както си мислех. Ама то като си купиш 4-5 месеца по-рано билетите.Та е добре да проверя днес какво ни чака.

# 563
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз съм слагала и галета, и сухари - ако нямам бял хляб в момента. Слагала съм и кисело мляко, и прясно, и малко олио или масло в каймата, но отпаднаха тези опити.
А всички ли слагате червен пипер на кюфтета? Аз не съм яла такива.

# 564
  • Euskal Herria
Марипоса, честита ви нова придобивка!

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 17:11 от YanaDG

# 565
Образува ми се спешна поръчка за картички със снежинки, а уикендът е запълнен с какво ли не. Народа ще се забавлява, аз ще плета. Хич не обичам така. Бяхме на хандбал мач, играха и двамата ми сина, аз с кълбото и иглата плета и внимавам, следя и играта нали, поне да викам на място  Laughing, разногледа станах. Пък и клипчета на няколко гола успях да снимам, луда работа.

# 566
  • София
Сбъдваща, разсмя ме  Laughing

И в нашия коледен календар днес задачката е да украсим елхата, ама чакам татко и щерка да станат от сладък следобеден сън. Ходиха преди обяд на откриване на музей на пчелата - не било интересно, ама после правили навън снежен човек и играли в снега, та дойдоха към 2 каталясали и гладни.
Много ми се получи днес готвенето, да се похваля, правих риба и за гарнитура за сефте правих глазирани моркови, вкусотия; правих и салата с варено цвекло, и тя стана.
Накрая викам, дай някакъв десерт - хоп, нямам яйца. Сетих се за сладкиша без яйца на Рени от готварския, почнах да го правя - ха, и брашно нямам  hahaha Измъкнах от най-задните скрити рафтове едно пълнозърнесто брашно грахам и скалъпих положението, но сладкишът е патетичен на външен вид:hahaha:

# 567
  • Варна
Заливам се от смях с булгура на Мъ℘♥Мяɣ.

Рецептата ми за кюфтаци се доближа най-много
до тази на  svetal4o27. Само дето добавям червен
пипер 1/2 ч.л. На баба /Бог да я прости/, кюфтета
бяха най-прекрасни на света.
Захванах се със 10 неща, портокаловите сладки
пека. Украсявам елхички за Коледния базар... Поне
успях телешкото за пастърма да  сложа. Междувременно
поне 5 пъти ги разтървавах да не се избият, че правят
опити да си почистват стаята дребните. Не си чувам
мислите от крясъците им. И пак са гладни! По дяволите...
кухи крака ли имат тези деца?! ooooh!

# 568
Светалчо, аз от тук и по- специално Янтра разбрах за червен пипер в кюфтетата. Сега и evil пише, че го слага.
Бърди, може ли рецептата за сладкиша?
Сбъдваща, на другия мач, фотоапрат, плетка и един четец да помъкнеш. Как така само ще плетеш и снимаш?
Или може домашните на децата да проверяваш!
Нашата елха ще се украсява на Никулден. Нямам търпение за рибка!

# 569
Аз след като прерових шкафовете в кухнята и изхвърлих още един чувал неща реших, че ще обядвам. Като се наобядвах рязко реших, че чистенето все пак не ми е толкова спешно и ще полегна  Mr. Green Сега ставам, но още можех да си лежа...  Много интересна книга чета, Серенада от Зюлфю Ливанели. Не знам дали по препоръка от тук или просто ми е попаднала, но много ми харесва.

Червен пипер и аз не слагам в кюфтетата, но мога да пробвам. Напоследък, ако изобщо се навия да правя, слагам галета, защото никога нямам хляб...

Мама ми донесе свинско месце, бяха поръчали половин прасе. Скоро на свекърите ще колим, любимото ми време от годината  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт