Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Лайт, почнахте ли АБ? Само тази нощ да мине, дано утре е по-добре Praynig На 8 часа ли е изписан?

# 346
  • Варна
Лино,
опипай за лимфни възелчета, да не са подути? Нямам идея какво може да е... Отивайте на доктор, ако не му размине, ортопед, невролог... В това спешно трябва да има такива кабинети. Не пречи да дадеш нурофен де. Може да е прищипал нещо, някой нерв, не знам дали при деца се случва, но що пък не...
Лайт,
утре ще започне да сваля сигурно. Милият.

# 347
На 12 часа е.. след малко ще дам първата доза.Вече падна до 37.5 това са близо два часа...от към 17.30

# 348
Да, бавно пада Т при такива остри състояния. Що не ви го е дала на 8 часа, по-бързо се повлиява.
На мен зъболекаря, като ми изписа АБ, и ми каза първите три дена да го почвам на 8 часа, после, като поотмине инфекцията, на 12ч Rolling Eyes

# 349
Лино, обича ли да виси на ръце като маймунка? Моето дете така си беше изметнало ръката и я болеше, признаците бяха както ги описваш  Peace Отиди на лекар все пак.

# 350
То просто нон стоп температура пак от 37,5 я беше свалил и сега пак нагоре 38,пууу много упорита този път.Вече ми е трудно да спазвам 4 часа между панадол и нурофен.

# 351
Лайт съчувствам ти. И на теб хич не ти е лесно. Обаче 38 градуса не е много, не се тормози излишно. Дано утре от аб-то спадне сама.
Моето от нурофена явно го е поотпуснало и не каза да го боли. Ще видим утре сутрин като е минало дейсгвието на нурофена, ако не даже още тази нощ може да се оплаче. Тръпна, не знам утре ще ходи ли на градина или не . Пак ли ще търчим по доктори

# 352
Лино не е много ,но е на фона на температуропонижаващи, днес цял ден е на 38, и най малкото което видях днес бе 37.2 след медикамент и мн рязко и бързо се качи на 38.4 надвечер.
А сега дори вече е 38.8 след панадола който дадох на 38.
Страх ме е нощес да не мине 39...то таз сутрин в 4 почна с 39.

# 353
Разбирам те, че те е страх, но ти вече знаеш причината за високата температура. Бактериялните инфекции винаги такива температури предизвикват. Повтаряй си, че така организма се бори. Когато почне да действа АБ ще почне да пада от само себе си. Използвай природни методи допълнително като белтък на стъпалата, чорапки с оцет и тнт. Моето винаги достига до 40°

# 354
  • shumen
Лайт,дано му мине бързо и свали Т скоро.ООф,и при вас няма край тази черна серия.Ние сега в болницата бяхме точно на Аксетин инжекции и при моя повлияха много бързо.Дано и при Вас повлияе АБ скоро,нищо че е през устата.
Лино,дано не е нещо сериозно при Вас.
Миме,и аз мисля,че няма полза от сребърната вода.Аз на моя съм давала,но ефект не видях.
На мен вече също ми иде да се  #2gunfireвече.Моя от тази вечер е с обрив,червени,ситни пъпчици,по гърдите и към гърба.Според мен от Зината,но не съм сигурна много.Утре му беше последния прием,но мисля да не го давам и да го следя.Сега имах Десибел и дадох.

# 355
Дани от лекарствата е. И моя се беше изприщил така след болницата. Казаха че било вирусно,но той беше вече здрав,просто не си признаха според мен,че е от лекарствата Rolling Eyes

# 356
Дани, и при на се е обривал по същия начин още докато бяхме в болницата. Дай си му АБ. Не го лишавай от последния ден АБ. Аз сега му треперя пак на моето, защото  на 4-ден на котролния преглед доктора каза 6 дни да го пием, ама на петия ден гърлото му още беше по-розово от нормалното. Дано не повтори. Аз знам така - АБ се пие поне три дни след отшумяване на всички симптоми /само лимфните възли може да не са съвсем спаднали/

# 357
Забравих да спомена за последните ни изследвания, които някак ме изненадаха.
При последното боледуване реших да не пускам изследвания, защото ми се стори, че е нещо вирусно, и то леко. Температурата само първия път беше 38.6, след това се покачваше през около 5 часа и спадаше сравнително лесно. Нормално при нас това не е така - качва често, сваля трудно. Обаче го заведох на лекар и той ни прати на изследвания, защото имал вече няколко подобни случаи, които се оказвали бактериални с ЦРП над 100. Резултатът беше ЦРП 53. Това, което ме учуди беше, че левкоцитите бяха 6,5. Лаборантката не можа да обясни защо така. Докторът каза, че освен високо ЦРП и гранулоцитите са 70 и това е категорично бактериална инфекция. А левкоцитите според него са в норма, защото още не са се разгърнали, в смисъл вероятно в по-късен час и те щели да бъдат завишени.
Вчера случайно четох нещо за грипа и ми замина пак съня. Някой знае ли колко дни е заразен грипа?

# 358
  • Варна
Доколкото имам спомен 48 часа след проява на симптомите човек е силно заразен, след това заразяемостта рязко спада. Така беше казал някакъв специалист по ТВ.
Лино, Лайт,
на отчет Praynig
Моят издухва кръв заедно със сополите от едната ноздра - запушената. Явно е яко разранена. Другата продължава да е абсолютно здрава и проходима. Дали крем Низита ще помогне и има ли изобщо смисъл от него като така и така пръскам ФР? И мисля да спра Назика и да слагам при нужда виброцил, явно Назик допълнително подсушава и раздразва лигавицата.

# 359
  • На брега на реката
Аз имам огромни резерви към виброцила, а и според моя УНг, повече от 5 дни не е ОК да се капи, понеже и той доста подсушава. Като вариант бих ти предложила Еуфорбиум, доста добре се справя с проходимостта, отпушва и избистря хремите хахаха  Mr. Green
Моето изтика стомашния, но тая сутрин беше яко задръстена. Най-накрая  Crossing Arms Та поне вече да се ориентирам какво да давам. Дръпнах с помпата, почистих и с ФР, пръснах от Еуфорбиума и от обяд я подкарам с Флудитека, че извади баси яката сочна кашлица. Нали, защото събота се задава и аз да съм на тръни.
Дани, такъв коктейл от лекарства изпи твоя син в последно време, няма как да не даде реакция с някой обрив. ( аз все ползвам лафа, че от толкова лекарства, моето ще светне на тъмно  Mr. Green) Противоалергично пие ли? А нещо подсилващо изписаха ли ви след двете боледувания? Защото и след сериозен прием на Аб, имунитета е отслабен и ще има нужда от побутване.
Лайт, как сте? До къде я докарахте?

Общи условия

Активация на акаунт