Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Добре де, нали при тях по антибиограма го изписаха и десет дена го пиха. Да не би някой отново да му е предал бактериите? А какво е било числото в гърления секрет?

# 376
  • Варна
Няма да е първият, пил АБ по антибиограма, който не е подействал. Не знам де, тук само предполагаме. Но червено гърло със сигурност не е здраво гърло. Виж за сливиците нямам идея за колко време спадат.

# 377
  • варна
Здраявйте, днес ходихме на пулмолог.Гърдите са чисти ,на зад по гърлото му сетича секрет. Исписа Коларгол и Тусавит сироп .
Чуденката ми е за каката,  няма хрема,  нама кашлица, само сутринта искара едни храчки но това не е нищо ново,а гласа още е променен.
Тази трета сливица такива проблеми ми прави ,че аман...

# 378
Добре де, нали при тях по антибиограма го изписаха и десет дена го пиха. Да не би някой отново да му е предал бактериите? А какво е било числото в гърления секрет?

А де.... newsm78
А бактериите - те нали там си живеят, просто нещо ги кара да се размножават над допустимото количеството и нарушават баланса.

Лайт и сега пусна май гърлен секрет-интересно коя гад ще излезе-същата или друга?
Много често, когато АБ изтрепе един вид бактерия, друг вид надига глава и се размножава неконтролируемо, поради липса на конкуренция и доста свободно място... Утре вероятно ще им излезе резултата.

# 379
Да по антибиограма пи 10 дни Аугментин ЕС.  Микробното число беше- масово..та може да са останали малко количество бактерии  и после да е стигнали пак по голяма численост. А да е заразен на ново, може и това знам ли... ходи на училище 2 дни, а четох че инкубационният период на стрептококите е от няколко часа до 12 дни.. та може и от времето на заразяването до поява на симптомите да има само няколко часа...така излиза. Ще видим следобед резултата от гърления секрет.

А болката му в корема или кръста беше за момента слава богу.. но внезапно взе да вика охххи болии и като посочи там ии какво друго да си помисля.. ( като знам тия стрептококи какви усложнения могат да дават ) ноо явно е било чревна колика може би. Температурата поспаднала сега на 37.6 от 38.1 .да видим ще продължи ли и се надявам довечера и нощта да не стига пак до 39.

# 380
  • Варна
Чак толкова бързо да се зарази отново със стрептококи, ако е бил напълно излекуван ми звучи направо невероятно, честно казано. В това училище не се целуват с език все пак, нито облизват лъжиците на болни хора, вирус да хване за 2 дни да, но бактериите не се прихващат толкова лесно. Виж, размножаването им при определени условия може да стане бързо. Ако пак излязат просто не са били изтрепани според мен.

# 381
Даа, всъщност инкубационният период може да е кратък, от заразата до  появата на симптомите.Но самата зараза дали може да стане толкова бързо... аз вечее съм толкова уморена че не  съобразих, че инкубационния период  е едно ( когато вече е заразено ), а самото заразяване е  друго нещо.
Иначе се придават и с повърхности и предмети.

# 382
Лайт, вече имате два приема на АБ...дано вече се подобрява детето..
Пиши, моля те, какво са изолирали.. Hug

# 383
Да към 17 ще проверя .

По горе ставаше въпрос за ПКК - значи  тя включва 18 параметъра с 5 части ДКК- автоматично, та там нашите гранулоцити на две места ги има и на двете са завишени,като на едното място е почти двойно.

# 384
  • shumen
Благодаря,момичета.
След дълги размисли сутринта дадох и последната доза АБ.Сега го следя,но няма нов обрив.Надявам се и да не избие.
Фер,да,давам Десибел противоалергично и ни изписаха за имунната система Имуномикс,но аз имам Самбукус и давам него.Надявам се да се закрепи вече и да ми е здрав.
Лайт,да се оправяте и Вие скоро.Моя сега в болницата като му пуснаха изследвания левкоцитите бяха в норма,но СУЕ беше завишено.
За АБ по антибиограма Месечинка е права.И ние имахме преди време така изписан за нещо,но не подейства и сменяхме.

# 385
На нас тогава за скарлатината ни изписаха един аб и на втория ден се появи обрив. Заведох го на лекаря и той измери и температурата и вика оо ама ти още вдигаш темп. А аз не го бях усетила понеже по принцип като почна аб не меря повече понеже сетето живва след 2 до макс 3 прием. И му изписа нов аб тогава. На 12 часа

# 386
Момичета,в пълен шах съм.Не издържах и се обадих в лаболаторията.В гърлото няма бактерия   Shocked Викам ми кръвта сочи бактериална инфекция.Тя ми вика ами бактерията е другаде.А сега де...да е в носа...той му хрипа и хърка носа.Нз кво да мисля...

# 387
Лайт, на гладно и жадно ли взехте секрета?

# 388
  • гр.София
Лайт пусни урина за всеки случай е моя съвет! С това оплакване,макар и еднократно бих проверила!
Добре де и да не е взет секрета на гладно,храната няма как да замаскира бактерията  ако има такава newsm78

# 389
Ми беше пил Нурофен и малко вода ,но той беше много жаден от високата температура преди това.Към 5 да е пил водата ,а към 8 часа да са зели секрета.

Общи условия

Активация на акаунт