Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Ами то като почнах с АБ и то два вида пак стигнахме до болница. Поне да бях пробвала  хомеопатката
Пролетен дъждец знам, че ангин хил не е класическа хомеопатия. Но пък помогна веднъж още в началото даден. За класическата колкото повече симптоми толкоз по-добре.Това което давах се надявах да помогне за тази склонност към ангини той пък взе че най-зле беше. А появят ли се многото симптоми нямам смелост вече. Макар да съм чувала, че като е правилното може състоянието да се подобри с часове и като виждаш детето да се оправя какво да се чудиш ще се дава ли аб. Просто аз съм нямала това позитивно изжживяване. Това ни е втората хомеопатка между другото. Първата също нищо не постигна. Само веднъж успяхме да свалим след един прием температурата, но той не се излекува. Знам, че жбърквам организма но просто се чудя и аз кво да подхвана. Може би веднъж ще опитам още с класическата, но тоз път беше и уикенд и ми се видя много сложно. Предвид, че беше 8 дни с температура можеше пък да опитам, имах времето, той не се повлия от два аб...
Мутафова за мамата с ангин хил знам, че вече не води детето на лекар. Знаела си, че вдигне ли темп е от гърлото и го почва
Тук няма такива филми с такива изследвания преди, след и по време на боледуване. Доктора преценя. Аз като ви чета свят ми се завива (с най-добри чувства). Донякъде се радвам, че я нямам тази възможност защото щях още повече да лудна. А за детето е огромен стрес. От друга страна и аз все искам всичко да знам, но досега не съм почувствала да не е прегледан

# 421
  • гр.София
Аз също съм от доволните от ангин хил. Изобщо не чакам да се зачерви гърлото,освен ако вируса не си е такъв и да започне направо с червено гърло. Още първия ден в който видя сопол,почвам да давам ангин хил за да предпазя гърлото. Ползвам го откакто беше на 1г и само един път до сега ни предаде. Февруари когато след 14дни сополи и подкашляне лепна вирусна ангина и направи ФГ. В същия ден бяхме на контролен преглед. Личната вика,гърлото още е леко сочно но дишането е чисто,сополи няма и лека по лека спирай инхалации и лекарства. И хоп,вечерта вдига Т,прави гърч и в болницата още 8дни на АБ. Първи вливан 3дни,не се повлия. Продължи да вдига Т и црп се покачваше. Смяна с друг и чак тогава подобрение.
Но освен този случай,съм доволна от ангинхил.
Сега имам и добри впечатления от джуниър ангин. Но трябва да се има в предвид че втечнява сухата кашлица ако има такава и разкашля. Сега последния път така си бях сама виновна че се разкашля . Съвсем леко кашляше и 2-3пъти на ден,сухо. Да ама след два приема от джуниър ангин си почна харабийската да си кашля влажно.

# 422
Мария колко често даваш ангин хил? На 2 часа ли иколко дни? А в месеца/годината по колко пъти се събира даването му? То моето както нон стоп е с нещо трябва да го давам перманентно. Ей на това се надявах на класическата хомеопатия, да премахне склонността към ангини и да не се стига до остри състояния. Стигне ли до там с 40° и лежящ, не пиещт нямам смеост да пробвам с хомеопатката. Ама както казах реално последния път с толкоз дни температура вожех да и звънна и да пробваме

# 423
Мутафова, от лекар беше диагностицирана бактериална ангина.
Само да се допълня, че четох през тел набързо. С фб наистина е трудно. Все пак трябва да се дава антипиретик още при ниска т, така че те разбирам.

Лино, ние сме живяли осем год.в Германия. И там трябва постоянно да ги натискаш за нещо. Като беше бебе, детето беше с много кофти атопичен дерматит. Хич не съм чакала педито да благоволи да ме праща на кожен. Плащах 10евро и ходех без направление, и то не на един, докато попадна на специалист, който ме устройва. Сега не знам дали има промяна с десетте евро. Тъй като имаше и съмнение за друго, аз се свързах с клиниката, където да я следят и само му исках направление, когато трябва.
Също е имало случаи, в които съм казвала или да пускат изследване, или да ми кажат къде да си го пусна платено. Естествено такава възможност няма и са ми го пускали. Немците изпадат в шок, като чуят, че нещо не се поема от касата или трябва да си платят някакво лекарство.

За хомеопатията според мен хватката е да се обадиш още първите ден-два, а не след като вече сте били осем дни с т.
Аз много се надявах моето да спре да боледува чрвз нея, но не стана. Пак си боледуваше, което ме вбесяваше, но поне аб не е пила в този период за разлика от преди това.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 15:05 от Пролетен дъждец

# 424
  • гр.София
Лино да на 2 часа. Като постепенно ако има общи подобрение сополите намаляват,кашлицата и тя,намалявам до 4-5 хапчета на ден. Това при хрема. Ако вируса почне със зачервено гърло давам  първите два дни през 30мин-час. Около 10-12 хапчета на ден. След това пак намалят на два часа. Предната година 2015 е около 8-9 пъти му се събраха,като никога не ги е взимал под 10дни.
А тази имахме една пауза от 6м беше здрав и ги е пил 3 пъти за сега.
Моето дете е на 3г почти и е пил АБ 2пъто. Веднъж на годинка и няколко месеца и после в болницата на 2г.
Преди бях мн спокойна като вдигаше Т. 40• е имал и пак не съм се шашкала. Под 38,5-39• рядко давах температуропонижаващо. Освен ако видимо не беше отпаднал. Но сега 37,5• има ли веднага давам и следя през минути буквално. Дано никога повече не се случва,и на никой!

# 425
Бихте ли ми споделили,с какво започвате лечение при първоначални бистри сополки и кашляне леко.Искам да пресека настинката ,педиатърката веднага както винаги изписа изопринозин ,но детето пи преди няма месец и искам с нещо друго .Сега давам вит С,сутринта оксилококциум и един сироп за кашлица на билкова основа с мащерка.Промивам носа със солена вода и капя раствор от лайка.

# 426
  • гр.София
Аз почвам с чистене на носа с физ.рр,инфлуцид и ангинхил,2-3пъти пръскам и сребърна вода. Сироп за кашлица не давам,изписвали са му два пъти и винаги е ставало по-зле,защото го разкашлят и после като звънна на ЛЛ му ги спира,ама той вече си се е раззбухал.  Ако кашлицта ме притеснява почвам инхалации на често,по 5-6 пъти на ден.

# 427
  • София
Ava, не зная дали ти беше писала за изопринозина преди или беше някой друг потребител, но това ми звучи крайно непрофесионално - педиатър всеки месец да изписва такъв препарат  ooooh!. Направо се хващам за главата от удивление, сорри  Tired А за рязкото пресичане на настинка - лично аз не вярвам, че е възможно да се случи такова нещо. Да, правя инхалации, давам витамини, правя чай, но личното ми мнение е, че не е възможно да се каже "вземете ударно осцилококцинум, или ударно инфлуцид и хремата/вирусът ще се пресече". Просто не вярвам на такива приказки. Може да дам нурофен за смъкване на Т, дори нощно време съм давала при запушен нос, но вирусът си е вирус - няма просто ей така да мине. Всичко зависи от силата на постоянния имунитет на детето, от силата на вируса, от моментното състояние, от склонността към усложнения и т.н. Чета тук как еди си кой хомеопат не се бил справил - ми че той да не е Дядо Коледа; справя се детският организъм, а не хомеопатът. Хомеопатът дава кураж и евентуално, ако е човек с морал, насочва към по-сериозно лечение, ако се налага - има и такива случаи и бих казала само "браво" на тези доктори.

# 428
Да аз писах за изопринозина.Аз знам че веднага няма са стане чудо да оздравее, но искам да не се задълбочат нещата.

# 429
  • София
Ava_, кашлицата суха ли е?

# 430
Мутафова за мамата с ангин хил знам, че вече не води детето на лекар. Знаела си, че вдигне ли темп е от гърлото и го почва
Тук няма такива филми с такива изследвания преди, след и по време на боледуване. Доктора преценя. Аз като ви чета свят ми се завива (с най-добри чувства). Донякъде се радвам, че я нямам тази възможност защото щях още повече да лудна. А за детето е огромен стрес. От друга страна и аз все искам всичко да знам, но досега не съм почувствала да не е прегледан
Супер щом имаш доверие на доктора ви. Аз загубих вяра. Едва напоследък съм мъъъничко по-доверчива и то само защото възгледите ни  с доктора съвпадат някак. А и сегашният ни педиатър е първият, който се ангажира с детето ми. Дори по телефона ми е звънял да уточняваме някои неща преди прегледа при ендонринолог. А после при първата ни среща ме разпита как е минало. Такова отношение не съм срещала у ЛЛ. Тя никога не помни нищо и да е дава невярна информация в градината, което създаде неприятни преживявания за детето и за мен.
Напълно съм съгласна, че колкото повече знаеш,  толкова повече лудваш. Аз се хващам редовно,  че съм като черна станция и като се изказвам тук все съм някак черногледа. Моля да ме извините за което.
Ние пускаме изследвания само в началото обикновено. Ако при контролния преглед има реално подобрение, не пускаме пак кръвни. Даже последния път си мислех, че ще ни се размине боцкането, но докторът ни изпрати в лабораторията и беше прав в подозренията си.

# 431
Ами колко да му имам доверие? Просто всички са един дол дренки. Имат един репертоар. Прослушване, уши, гърло, вземане на кръв за ЦРП. Това е. За кашлица вентолин, кортизон. Аб за инфекция. Ако в нещо не е компетентен дава направление. Засега нищо не ми е отказвал. И за университетската болница. За имунен дефицит, за алергии, за рентгени все е давал направление. Като чета по групите не всички доктори са така. Просто с нашите боледувания сам казва моите възможности се изчерпват с това. ПКК може да пусне, урина, ЦРП излиза на място за 5 мин. Това е.
Пролетен дъждец няма го това с 10-то евро вече. Но като цяло здравната система много запада. Правя сравнение какво беше преди и сега. Аз съм от доста време тук
Мария а малкия гърчове ли прави от темп? Извинявай да не те бъркам сега с някоя друга мама. Да не би с хомеопатичното да се е изместил проблема?
Моето баш я втаса. Нали имаше болки под дясната мишница в четвъртък. Минаха след нурофена. Снощи в лявата ръчичка около час показваше там където му беше абоката. Снощи и много се разсополави. Днес кашля вече доста. Пуснах една инхалация с вентолин. Сега се оплаква, че го боли вляво където са ребрата, малко по-надолу. Обрива си стои, на дланите са като синьо лилави петна. Отгоре на ръчичките и на гърдите има няколко пъпки. Е кво да кажа...да се гръмна освен...естествено е събота
Дадох и ангин хил в паниката си ама защо го давам и аз не знам
Освен да сме недоизлекувани..преди 5 дни спрях АБ...3 дни е бил на градина
Пролетен дъждец знам, че трябва в началото да звънна на хомеопатката ама беше петък вечер. Мислех, че е вирус. Почна с много сополи и сълзящи очи. На другия ден игра въпреки темп., хапваше и викам ще мине. А той се залежа изведнъж и в понеделник цеше много зле. В паниката айде на доктор, ЦРП 100 и реших да давам АБ.

# 432
Не се бъркам на никого, но след такъв ад и въртележка с боледуване -болници, абокати и т.н пълна програма, защо си пускате децата на градина толкова скоро? Shocked
Само като си помисля, че това, което току що е свършило , може да се повтори, и хич не ми идва на акъла да го пусна пак в бациларника росен- пресен...

# 433
Лино, извинявай, ако съм прозвучала назидателно. Не съм искала.
А вашият педиатър звучи доста по-добре от нашия навремето, който за всяко нещо казваше, че било нормално и нищо повече.

# 434
Лино, видях по- нагоре, че Ви се иска да лекувате ангина с хомеопатия. Включвам се, защото аз се оправих именно с класическа хомеопатия. От детската градина до началото на гимназията правех ангини постоянно, беше ужасно. Тогава майка ми се е обърнала към хомеопатията, слава богу. Помня, че имахме два неуспешни опита с два хомеопатка, но ма третият случихме. Хомеопатката ни е лекар, педиатър пп специалност,завършила и практикували доста време в Русия, преди да се върне тук. Та тя успя да се справи с боледуванията ми, бавно наистина, но е факт, че се справи. Не бях имала ангина ппвече от десет години, преди две години изкарах една заедно с детето. Така че е изключително важно да се попадне на добър лекар. В последните няколко години имунитета ми се срина направо, откакто спрях да се лекувам с хомеопатия. Просто ми стана неудобно да я търся постоянно, тъй като тя гледа внучетета си, които не ходят на градина. Вече.се пенсионира и не работи в болницата, преглежда, след уговорка за час, в частния си кабинет. Ако искате, мога даВи дам нейни контакти, въпреки че не съм сигурна дали приема нови пациенти, но нищо не пречи да попитате. Аз пък събирам мнения за други класически хомеопати, да са лекари, моята няма да работи още.дълго, така че давайте предложения.

Общи условия

Активация на акаунт