Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Мутафова, а този случай изписаха ли ви аб или успяхте да се преборите без?
Аз също съм го забелязала това, че при твърде ранно пускане на изследвания не винаги показателите са драстично променени. ЦРП реагира най-бързо.
На това попаднах: http://www.medinfo.bg/spisanie/2006/7/statii/crp-marker-na-vyzpalenieto-78

Не ни се размина АБ. А как се надявах да е някой вирус. При предишното ни разболяване пуснах изследвания преди да идем на лекар, защото часът ни беше вечерта. Като занесох резултатите докторът попита колко часа са минали от първите симптоми. Трябвало да са минали 6-12 часа, за да се отрази възпаление в кръвните изследвания. Тогава левкоцити и ЦРП бяха в норма и ни се размина АБ.
Месечинке, в спешното на Терапията във Варна пускат ПКК с ДКК и понякога кръвно-газов анализ. ЦРП - тц. Питала съм в лаболаторията дали може да си платим за ЦРП-то - амииии, ако ви вземат долу в детския спешен венозна кръв  ще я изследваме. В целия град вече вземат от пръстчето за ЦРП, а те още от вената...
Вече не ходим в спешния, защото два пъти вече ни изписват АБ в по-ниска доза и оплескваме всичко. Веднъж стигнахме болница, а веднъж - венозен амбулаторно.
Има денонощна лаболатория в сградата на спешното на Св. Анна. Това за майките от Варна, ако не знаят.
Уми, все си мисля, че вирусна ангина и херпангина е едно и също. Доколкото зная има налепи и при гнойната, и при вирусната ангина, но са различни - едните са гнойни, а другите с гъбичен произход. Дано не греша, но нещо такова ми се върти из спомените.
Гнойната ангина, ако не се лекува е риск за сърцето и бъбреците и не само. В тази връзка ... вчера попаднах на една дискусия във фейсбук как една мама не дала зинат, а предпочела хомеопатия и всичко било ОК. С интерес следя такива неща. Изобщо възможно ли е? Попитах дали има кръвни изследвания, показващи бактрериална инфекция, но отговор не последва. Та... остава ми тазя чуденка. Какво ли би станало, ако пробвам следващия път да не дам АБ? 

# 406
Може да има бели налепи, които не са гной. ЦРП пак да кажа. При нас така, опитен УНГ ще разбере, каза налепите не са гной, пусна секрет, чист, но ЦРП хвърчеше и се наложи АБ. Ако се подобряваше нямаше да дам аб дори при тия налепи
Лайт как сте?
Другите болнички?
Моето не стига, че още се чеше, ами и от снощи много хремав. И покашля от сополаци

# 407
Ами и нощес дигна температура но вече дори  под 38 , бележи тенденция на спадане. Беше 37.7 после спадна на 37.5 и преди малко мерих 37.3. Та може би днес вече няма да вдига...предполагам, щом постепенно гасне. кашля кат заспа , но после спря. Обаче много го мъчи носа цяла нощ -задръстен, не толкова запушен,колкото задръстен назад от секрети, въртя се пъшка. И аз видях вчера сутринта белезникави неща по сливиците,но секрета чист ( ако е верен,защото нали кръвта ни сочи бактериална инфекция).Та може би има и други налепи, които не са гнойни...не знам.Беше му лошо нещо нощес, то освен носа и малкото температура и корема се обостри.. Сега е по- свеж в момента.

# 408
Мутафова възможно е разбира се. С правилното хомеопатично лекарство може да се лекува ангина. Аз до сега не бях толкова смела да опитаме макар, че имам хомеопатка класическа. В немските групи има много майки, които лекуват така. Аз познавам една майка която дава Ангин Хил. Казваше, че дъщеря и правила ангина през 2 сед и искали да вадят сливиците. Почнала с ангин хил и температурата не се качвала повече от 38 градуса, детето играело, хранело се. Налепите изчезвали на втория ден. Разредила ангините по 3-4 на година.
Ние лично нямаме вдигната температура и да не се стигне до АБ заради гърлото. Единствения път когато се разминахме беше септември когато го усетих през ноща, че вдига и го почнах на 2 часа с ангин хил и на другия ден със сок от мед, лимон и сода стриктно на 2 часа. Температурата не се покачи над 37, 8 и на втория ден нямаше. Давах още няколко дни ангин хил и това беше. 2 месеца не беше боледувал, а преди това през 2 сед температура
От друга мама го знам това с мед, лимон и сода. Тя го знаела от лекар старата школа, така лекували едно време деца с алергии към аб, тогава не са били така пречистени. Но стриктно да не се привишават 2 часа. Тя само така и със шуслерови лекувала налепи.
Мен ме е яд, че винаги изпускам положението. Хем знам, че получи ли дъх от устата ще се разболява и нищо не предприех преди 2 сед. Та стигнахме до болница. Ама аз мислех, че хомеопатичното което давах от октомври предписано от хомеопатката ще му помогне понеже октомври на два пъти имаше дъх малко и премина. Явно не му помогна. Ето сега преди 3 дни пак усетих дъха вечерта, дадох 3 пъти ангин хил и поне дъха изчезна. Не е гаранция, че няма пак да ми направи ангина, но съм решила първо да пробвам с ангин хил и този сироп с лимона.

# 409
Лино, това, което описваш, не е никаква класическа хомеопатия.
Не знам след като имате ккасически хомеопат защо даваш полипрепарати. Така объркваш още повече организма. А той изобщо как е съгласен да лекува дете на полипрепарати?

# 410
  • Варна
Аз не бих имала смелостта да лекувам гнойна ангина с хомеопатия. Категорично.
mutafova78,
точно така, единия път ни бяха пуснали този кръвно-газов анализ и се зачудих това пък какво е и каква информация дава. Не бях го чувала дотогава. Аз пък съм доволна от спешното дотолкова, че и двата пъти като съм водила дребното ни се е разминавал АБ точно защото пускат кръвни. А в дежурния кабинет преди това му прасваха антибиотика. И двата пъти си беше чист вирус. А лабораторията в Св. Анна не я знаех, т.е. мога да го заведа по всяко време и ще му пуснат изследвания, така ли?

# 411
Лино, благодаря ти за отговора. Зная, че си извън БГ и там май не пускат много-много изследвания, а и доколкото зная не можеш и сама да ги назначиш на детото си. В тези случаи, които описваш има ли доказана гнойна ангина? Има ли лабораторни резултати с високо ЦРП /например 50/? Ние също сме се разминавали без АБ, ако историята е вирусна и си остане такава до края на заболяването.
Нека някой да сподели, ако лично е имал подобен случай - лоши кръвни изследвания, лекувани без АБ.

# 412
Аз не бих имала смелостта да лекувам гнойна ангина с хомеопатия. Категорично.
mutafova78,
точно така, единия път ни бяха пуснали този кръвно-газов анализ и се зачудих това пък какво е и каква информация дава. Не бях го чувала дотогава. Аз пък съм доволна от спешното дотолкова, че и двата пъти като съм водила дребното ни се е разминавал АБ точно защото пускат кръвни. А в дежурния кабинет преди това му прасваха антибиотика. И двата пъти си беше чист вирус. А лабораторията в Св. Анна не я знаех, т.е. мога да го заведа по всяко време и ще му пуснат изследвания, така ли?

Да, по всяко време можеш да идеш и стават бързо. Само за ЦРП се чака около 40мин. Кабинет 212, влиза се през входа, който е между ДКЦ-то и входа за линейките.  Кръвно-газов анализ предполагам се пуска, за да се види засищането на кръвта с кислород и други неща. Simple Smile  Вероятно има смисъл, ако има подозрение за бронхит, пневмония и т.н.
И аз затова ходех в спешното - заради изследванията. Обаче, както казах, на два пъти попадах на стажанти, които предписаха ниски дози и я втасахме лошо. Всъшност имаше още един път с ниска доза, но тогава сравних дозата с доза, която ни беше предписана преди време от друг педиатър и я увеличих сама, та ...спасихме се тогава.

# 413
Лино, благодаря ти за отговора. Зная, че си извън БГ и там май не пускат много-много изследвания, а и доколкото зная не можеш и сама да ги назначиш на детото си. В тези случаи, които описваш има ли доказана гнойна ангина? Има ли лабораторни резултати с високо ЦРП /например 50/? Ние също сме се разминавали без АБ, ако историята е вирусна и си остане такава до края на заболяването.
Нека някой да сподели, ако лично е имал подобен случай - лоши кръвни изследвания, лекувани без АБ.

Аз съм писала за нашия подобен случай - болен, преглед, педи беше категорична, че гърлото е бактериално възпалено и без АБ няма да мине. Нямаше налепи, нямаше гной. Изрично я питах - каза за мен е бактериално, не вирусно гърлото и трябва АБ. Не повярвах и ми пусна кръвни - левкоцитите бяха повишени на 13, обикновено при него са 6-7.  Точно тогава четох, бе при деца около 3г. било допустимо левкоцитите да са малко над 10 и това било в норма Rolling Eyes Изписа АБ Клацид, който аз не дадох. Мъчих го няколко дена с биопарокс, но май не се получи. Люшка се нито болен, нито здрав Confused Това по коледа преди две години. Самото начало на Януари на градината лепна грип и ми направи втория ФГ. Сега, може и да е съвпадение, незнам. Но си мисля, че като не излекувах качествено бактериалната инфекция в гърлото, и това спомогна бързо да лепне грипа веднага след това...
Та оттагава не ми държат гащите да лекувам гърло с изварени компреси и без АБ..еле пък ако има гнойни налепи.

Допълвам се....тогава и ЦРП излезе положително, освен повишените левкоцити - което доказваше диагнозата на педи, че се касае за бактериална история..

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 10:36 от teta75

# 414
Мутафова, аз знам две деца, лекувани от ангина с хом. При едното беше стрептококова. Секретът излезе, когато вече нямаше симптоми.
Моето хлапе го лекувах с хом.около две години и нещо и през този период не е пила аб и други л-ва. Боледуваше пак много често. После връзката с хомеопата се развали, не се справяше със състоянията и се отказах. Обаче пак да повторя описаното от Лино с майката с ангин хила си е чиста руска рулетка, а не класическа хомеопатия.

# 415
Благодаря, Дъждец. И все пак ще нахалствам - кръвните изследвания как са били? Защото стрептококи, стафилококи и т.н. всички имаме, но някои ги преборват успешно дори ако са в масов растеж. Но ако възпалението е взело връх и е тръгнало да трови организма... какво правим, ей това ме мъчи. Лоши секрети и ние сме имали, но кръвните са били ОК. Тогава лекарят ни оставя да се борим сами и се наблюдаваме.
Навремето е нямало АБ, нали така. Децата криво-ляво са оцелявали, но са били засягани други органи и в крайна сметка това е било една от причините за по-малката продължителност на живота. Както каза Тета - ни болни, ни здрави са излизали от заболяванията. Мразя лекарствата, но с това слабичко, злоядо дете много ме е страх да рискувам без тях

# 416
  • shumen
Лайт,дано е по-добре днеска детенце и няма вече Т.
Лино,и аз не бих рискувала да лекувам ангина без АБ.Ето,ние сега така започнахме без АБ,но накрая стигнахме до болницата.
Моя все още е със същия обрив,но се чеше днеска,а уж казва,че не го сърби.

# 417
  • Варна
И аз затова ходех в спешното - заради изследванията. Обаче, както казах, на два пъти попадах на стажанти, които предписаха ниски дози и я втасахме лошо.
Ама това в кое спешно, в Св. Анна или в Св. Марина? Защото ние ходим в Св. Марина и там не съм попадала на стажанти.

# 418
Ще питам, като се чуя с едната майка. Обаче не вярвам да са били добри, защото детето беше два дена с темперарура до 40. Понеже беше малко, изобщо не е разбрала, че е гърло. Някъде на третия ден лекар е диагностицирал ангината, съответно е дала по-ясно описание на хомеопата и за 24часа се е получило рязко подобрение.
Обаче цялата работа иска яки нерви. Поне за мен беше така, докато се лекувахме. Обикновено едно денонощие беше висока температура и на следващия започваше подобрението. Но не винаги може да се свържеш с хом.навреме. Нощем примерно. От друга страна започнеш ли други л-ва се замазват симптомите, а те са важни за определяне на правилното л-во. От трета страна майката трябва да следи внимателно не само обичайните т, кашлица, секрети, а и психическо състояние, желания и др.неща по време на болестта, а като си паниран, може грешно да представиш нещо. От трета трябва да има и поне основни познания за какво иде реч при хом., за да знае как се развива изобщо детето. Защото там при неправилно лечение на едно  може да се потисне и да избие на друго по-важно място. И четвърто няма много наистина добри хомеопати в България. С една дума изобщо не е лесно. За мен най-добре е паралелно да се следи от лекар, но такъв, който знае за другото лечение.
И да допълня, че хом.е изключена при животозастрашаващи състояния или нужда от спешни операции. Нали, говорим си за нормалните детски болести.

# 419
И аз затова ходех в спешното - заради изследванията. Обаче, както казах, на два пъти попадах на стажанти, които предписаха ниски дози и я втасахме лошо.
Ама това в кое спешно, в Св. Анна или в Св. Марина? Защото ние ходим в Св. Марина и там не съм попадала на стажанти.
На Св.Марина. Грешка, не стажанти, a специализанти
Да добавя: Дъждец, и при вирусни се вдига 40 без проблем. За хомеопатията съм съгласна, че се иска здрави нерви. При дете с два фебрилни това си е  почти невъзможно. Виж каката ни под 38 не съм давала нищо, израсна без витамини, без добавки... също беше слабичка и злояда, но с нея бях перде за болестите й. Сега с тоя малкия се амортизирах напълно. Толкова неща ми минаха през главата с него,   че ангините дори не са ми най- голямата грижа. И косата ми пада,  и кожата ми повяхна,  съня е голяма мъка... абе,  не че се оплаквам. Просто се оправдавам за несправянето си.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 12:38 от mutafova78

Общи условия

Активация на акаунт