Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Ами цяла нощ горя ,по едно време пак 39 стигна.Преди малко обаче вече свали под 37,което не се случвало от 24 часа.Ще видим ще дига ли пак.
Мутафова ,да повишени ЦРП ,гранулоцити и левкоцити сочат бактериална инфекция.И при нас трите са завишени,ЦРП не много ,но все пак.И не е нужно да вдига постоянно температура и да е много висока.Ето при нас предният път темперстурата беше около 38 и не беше много упорита .А сега упорита и стигаше и по - високи стойности до 38.5 -39.А пък тогава гърлото мн червено с обрив и налеп.А сега е само червено и с подути зачервени сливици...докторката каза вчера че налепи може да избият до довечера или утре.Аз като гледах тази сутрин май са избили видях нещо беличко и на двете сливички.

# 361
  • София
Лайт, много се измъчихте. Струва ми се, че трябва да ви наблюдава докторката ви по-дълго време, докато се увери, че сте излекувани. Като си помисля как миналата седмица сама си пускаше изследванията, направо ми става мъчно. Явно не се е излекувало детето от бактерията, но трябва да си поостане вкъщи, докато се излекува качествено и колкото АБ трябва да изпие, толкова. Аз така бих настоявала. Поговори и с докторката ти  Peace bouquet

# 362
Да до края на другата седмица е в къщи дори и видимо да се е оправил.Много му станаха отсъствията,но като се налага.
Нещо пак се умърлуши  сега и ми топлее малко.ще меря ей сега.То и носа хърка,смърка нощес.Нищо чудно и там да има инвазия на бактерии от гърлото.

# 363
Лайт, в първи клас ли е детенцето ти? защо толкова се притесняваш за отсъствията? моята е предучилищна, но не виждам да са се засили да учат кой знае колко преди коледа. дават им от учебните тетрадки и разпечатани листа със задачи. моята като отстътва просто взимам задачите от учителя и питам какво трябва да попълним в тетрадката. все още се справям с проверката на материала  Simple Smile

# 364
Дани, според мен му дай и последната доза аб. Ако се притесняваш, все пак се обади на лл и опиши какъв е обривът. Нали даваш и противоалергично. Все пак ако видиш, че се обостря до утре, прецени за аб или пак звънни на лл.
Пробиотик даваш нали?

Лайт, дано имате бързо подобрение. Какъв е този стрепоткок, какво е това чудо. Ужас направо!

Фер, моето е трети клас вече.
Скрит текст:
В училище е от ПУК. Тогава един месец отсъства. Изобщо предните години не можеше да направи две пълни седмици. Ходи една седмица и на другата вече е цъфнала. Чак към пролетта се подобряваха нещата. Сега не смея нищо да кажа още. От декември до края на февруари е най-зле и все стигахме до болница. Досега да чукна на дърво проблем с материала няма, даже е сред първите  Embarassed Не се притеснявай, че нещо бърка сега. Тези неща ще ги дъвчат дълго време, а и ваканцията може да направите някое друго упражнение. Сега всичко им е ново на децата (особено ако са карали предучилищна в градината), така че по-важно е да свикват на навици за учене, за подготвяне на домашни, да се организират и т.н.

# 365
Лайт, аз се учудих на левкоцитите, че са ни в норма при толкова високо ЦРП. А гранулоцити не бях гледала досега.

# 366
Мутафова, а този случай изписаха ли ви аб или успяхте да се преборите без?
Аз също съм го забелязала това, че при твърде ранно пускане на изследвания не винаги показателите са драстично променени. ЦРП реагира най-бързо.
На това попаднах: http://www.medinfo.bg/spisanie/2006/7/statii/crp-marker-na-vyzpalenieto-78

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 10:38 от Пролетен дъждец

# 367
Ами и ние като бяхме в болница левкоцитите бяха 9, а ЦРП 118 и наистина беше много зле детето.
Месечинка има физиологични разтвори с пантенол, дали няма да намериш такова да пръскаш
Лайт от скарлатина пада ужасно имунитета, нас ни повлее ноември и до март не вдигнах глава от боледуване. Не че сега сме китка
Снощи след нурофена беше ок, спа ок, на градината казах да го наблюдават. Ама как може да не им сподели бе? Толкоз им има доверие

# 368
Мдаа пак е дигнал, 38.2дано поне довечера и нощес не стига пак до 39. Пак му падна тонуса..и преди малко се оплака от внезапна силна болка в дясно ама към кръста сякаш.. то и  той не може да обясни явно точно  къде,към кръста ли наистина или от корема е. сега му поминало ,но ще спи пак... О пак се вкарвам във филми...да не бъбрек

# 369
Гледам обсъждате любимите ми левкоцити Mr. Green
И при нас на два пъти е било точно така - левкоцити в норма, ЦРП-повишено и това ме е хвърляло в смут, защото съм човек на точните неща и почвам да се чудя, кое, аджеба, да гледам Crazy - левкоцитите или ЦРП-то.
Нашата педи гледи основно левкоцитите, но за в бъдеще ще искам и ЦРП, и диферинциално броене-нали там се вижда гранулоцитите?, а не проста ПКК за левче-две Rolling Eyes

Лайт, пусни една обикновена урина утре сутрин, щом се притесняваш...без да водиш детето, сутринта вземете пробата вкъщи и ТМ да я носи в лабораторията.

# 370
  • Варна
И в спешното никога не пускат ЦРП. Ориентират се по левкоцитите, но там пускат и диференциално май... трябва да погледна старите изследвания. Но и нашата педиатърка миналата пролет, когато дребното направи бронхит реши да ни прати направо на снимка, защото според нея кръвните може още да са в норма, а вече да има нещо бактериално. Общо взето истината е някъде там.

# 371
В болницата двата пъти ни пускаха ЦРП, но само качествен показател - отрицателно/положително, без число, тоест без количествен показател. И двата пъти си беше отрицателно.
Аз вече ги знам наизуст нашите кръвни изследвания-все ги гледам, анализирам, смятам Crazy

Да, месечинке е права, че истината е някъде там...по средата bowuu

# 372
Тет, ако пускаш и ДКК, и ЦРП, май доста кръв точат от пръста.
Месечинке, не пускат, щото е по-скъпо според мен.

При бъбреци може да се вдигат такива ужасни температури. Тет е права за урината.

# 373
При Лайт си е баш в гърлото проблема според мен. Но да пусне една урина, два лева е някъде..
И ние така, когато беше болен, първи АБ-не действа, педи пусна и урина, за да изключим проблем там, ама тц...не беше там. И при нас тогава беше в гърлото, чак след втория АБ се оправи..

# 374
  • Варна
И аз така мисля, при червено гърло и огромни сливици работата е ясна. От друга страна ангина някаква може ли да удари и в бъбреците? Може би може Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт