Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • На брега на реката
Как да ми се отразява? Лекичко съм изкукала, разсеяна съм и не спя добре, че обикновено им се засичат боледуванията и няма спокойствие за мен. Като решат бабите да ми ги вземат с нощувка и ме питат ще излизаме ли с баща им, ще разпуснем ли, аз отговарям с "не, ще спя и ще се наспя"  Mr. Green
Що дежуря мислите? Номер 2 е с дрисък. От къде го взе, едни газове, едно бълбукане, едно рядко щастие. Пък стабилно я охраних преди това с кисело мляко и домашна баница. Важното е, че е държелива и ме привиква през нощта без да има аварии. Разбира се, пробиотик нямам, ще чакам да се съмне,че вънка бели мечки се разхождат. Мен обаче ме психира и вечното мъдрене на схеми с болногледачите. Ще тръпна в неведение до сутринта дали някоя баба ще я гледа или ще ми се наложи пореден болничен  Whistling

# 301
Дани нали и ние до скоро лекувахме стрептокок пиогенес.
Охххх....събуди се с гърлобол и температура отновооо ,този път с 39 градуса...нямам думи...2 дни училище...вирус или реактивация на стрептокок пиогенес...?!

# 302
Лайт, кво става бе....що такава черна серия...  ShockedНе искам да натяквам, да не се разбира като такова, но АБ биваше поне 10 дена сякаш да го пиете Thinking

За епикризата на Дани - те там си пишат по пътеките, не винаги отразява реалното боледуване Mr. Green Важното е, че Дени се е оправил, пък на другото май...та му..

# 303
Тет 10 дни пи Аугментин ЕС и по антибиограма.Не знам...но в дясно шията пак има подуто.След малко отиваме на изследвания пак...наистина избързах като ги направих 4 дни след антибиотика.Сега ще дам пак секрет (вече са 8-9 дни след антибиотика) и ПКК с ЦРП до обед поне от кръвта ще разберем вирусно ли е или пак бактериално.Следобед при нашета лекарка,днес е втора смяна.Дано е вирус,но как толкова бързо за 2 дни...

# 304
Lightining направо не е истина. Дано открият какво е и бързо да се оправи детето.
Най-вероятно е нещо ново. След АБ му е паднал имунитета и е лепнал нещо. Преди 2 седмица в нашият клас бяха болни 2/3 от децата.

# 305
Мононуклеоза? Thinking при нея се подуваха възлите..

# 306
Не знам но историята е почти същата като при бактериалната стрептококова  ангина, която лекувахме до преди около седмица. И тогава беше се подуло в дясно, гърлото е червено но този път  го няма онзи обрив,който беше ( за сега ).Пак болки в гърлото при преглъщане.Но този път температурата е по висока тогава около 38, а сега от раз дигна 39. Сега се върнахме от лаболаторията и към14.30 ще вземем резултатите от ПКК и ЦРП и заминаваме при личната. В лаболаторията изрично им казах да му обтрият и сливиците не само гърлото и тя каза те са толкова големии чее никак е трудно да стигна и до тях.
На връщанее направо го втресее, днес не е толкова студеноо, а и не отиване не го втрисаше, вече беше паднала температурата от Нурофрена. Сега дано не вдига пак, че много скоро след Нурофена е, а имам само панадол...който нз дали на висока температура ще повлиае.

Да е вирус.. дано, но той бе едва 2 дни на училище  Tired

Мононуклиоза сме карали, там подуването беше ужасно и очите даже бяха  подпухнали и подути...
Лимфните възли могат да се подуват при всяка ангина, дали ще в вирусна дали бактериална.

# 307
  • shumen
Лайт,оправяйте се скоро.Според мен е нов вирус това.Аз затова си мисля да не го пускам на ДГ моя този месец,но при Вас няма как,че е ученик твоя.
Да,знам,че и Вие доскоро лекувахте този стрептокок,но мен ме е страх,сега да не е лепнал и това моя,че вече ще се  #2gunfireНа всичкото отгоре и аз се събудих с болки в гърлото и запушен нос тази сутрин и явно Дени е заразил и мен.Сега чакам да дойде една позната да го гледа и аз отивам до аптеката да си взема нещо,че както винаги нямам нищо.С мен не ми се иска да го мъкна там,нищо че не е толкова студено.
То и при нас имало много болни.Вчера ходих да плащам таксата до ДГ и госпожата каза,че от 20 деца,са едва 12-13 в момента.

# 308
Лайт, лоша работа. Диференциално пусна ли? От там може да се види дали е мононуклеоза.
 Задръж го вкъщи поне десет дена след приключване на лечението сега. То добре че идва ваканцията и тъкмо ще може да се закрепи.

# 309
Сега не пуснах ДКК, то кое по напред да се плащаа.. но на предните изследвания малко бяха завишени моноцитите на дкк -то .но аз от преди си знам че при сериозна инфекция се поувеличават.
Да познах че пак  дига температура.. за сега е 37.5 преди малко я мерих...през нощта до като го усетя и тя фръкнала на 39..той се събуди плачейки че го боли гърлото като преглъща и като го пипнах и горешее.Сега ако се движи нагоре ще дам панадол до като не е фръкнала съвсем.

# 310
  • Варна
Лайт, при моя панадол и нурофен действат абсолютно еднакво, за разлика от повечето деца, на които панадолът не действал при високи градуси. При моя ги сваля също толкова бързо и ефективно, както и нурофенът. Много неприятно се случва при вас... Дано скоро да има яснота каква е причината. Давай нещо за температурата според мен, ако е минало достатъчно време от предното даване.

# 311
  • shumen
Лайт,при нас Панадол не действа.Аз при висока Т давам Хексалгин.
Аз взех и да кихам.Сега остава да заразя пак детето и вече ще ми дойде в повечко.

# 312
  • варна
Привет, като чета и лошо ми става ,тези вируси нямат край.  Нашата кака снощи се прибра без глас ,след като ходи 3дни на градина, а преди това беше 3седмици в къщи.
Миналата година сякаш бяхме по здрави зимата ,беше по редовна на градина, какво става незнам.
Отивам да купувам една коластра на Аквасорс днеска и ги мятам...Само това не съм дала още тая зима.....

# 313

Отивам да купувам една коластра на Аквасорс днеска и ги мятам...Само това не съм дала още тая зима.....
Пари на вятъра са това според мен, ама пробвай  Laughing И коластрата, и водораслите съм им поръчвала, ама освен сериозна дупка в портфейла, друго от тях не видях  Joy

Лино, и моята много боледуваше, то спазми и бронхити ги нямаше за нищо. 3 дни на градина, 2 седмици вкъщи. Ама порастват и като че ли се забравя, ей сега ме чака сигурно същият филм в нова версия, ама да сме живи и здрави, ще го изгледаме и него. От лошо по-лошо има, и щом има лечение на болежките, не им се впрягам вече толкова  Hug

Лайт, Фер, бързичко да овладеете положението  Hug

# 314
Дани, добре, че сте вкъщи вече, дано се закрепи малчо. не се плаши толкова на скарлатината, за разлика от шарката не е толкова заразна. моята когато беше със скарлатина още две деца само я изболедуваха от 45 деца в градината.
леле, Лайт, гадна серия.
не искам да трия сол на никого, но аз все си мисля, че след аб дечицата трябва да стоят повече вкъщи, иначе идва черната серия. знам колко е гадно с болнични и отпуски, но то като влезе в серия, времето, през което стои у дома, идва същото, само дето здравето страда повече.  Peace
Мименце, това кравешка коластра ли е? на нас ни бяха изписали на “абока“, не стига, че гнусна за преглъщане, ами и ефект нулев.

Общи условия

Активация на акаунт