Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 148
  • 737
  •   1
Отговори
# 435

А вашият педиатър звучи доста по-добре от нашия навремето, който за всяко нещо казваше, че било нормално и нищо повече.

Все  едно за нашата ЛЛ говориш.

# 436
Чупачупс благодаря за предложението. Аз в момента много се лутам и не знам какво да подхвана. Едно почна друго оставя от към лекарства, имуностимуланти, хомеопатия  Crazy
Тета ще изперкам вкъщи, а и не мога да си позволя да си го гледам. Знам здравето е най-важно ама всички казват пращай да свиква и създава имунитет...
Другите деца сякаш винаги са там, моето имам чувството най-много боледува. А и с градината така се получава, че не може да свикне въобще. Всеки път ревове, даже сега се разбрахме с директорката да смени групата плавно понеже не му е добре там. Тук тръгват на 6 год на у-ще ами той бяга и се крие от децата. Това хич не е добре за по нататък
Пролетен дъждец въобще не съм разбрала да е прозвучало назедателно. Аз толкова се радвам, че ви намерих. Ама е трудно тук човек да опише цялата одисея. Хубаво е като споделя.
Мен една приятелка сега ме наплаши като споделих за болките му да не е пневмония или възпаление на мускула на сърцето  ooooh! Че четох, че точно така се подувало коляното. На малкия беше подуто в понеделник, зачервено, ама пък и сърбеше. Та решихме да идем до спешен кабинет.

# 437
  • София
Лино, хайде дано не е пневмония! Давай си имуностимулантите, а хомеопатията остави за по-натам, след като малко се закрепите. Все ми е любопитно да попитам - колко струва преглед при хомеопат в чужбина  newsm78?

# 438
Толкова добре Ви разбирам и за лутане, и за съмненията...за всичко. И аз не знам какво да давам. Синът ми постоянно е болен, лошото е, че вече съвсем изчерпах, само ходя след него и го питам какво го боли. Не знам какво да правим оттук нататък, не знам към кого да се обърнем, много съм объркана. Беше болен миналата седмица, в понеделник бяхме на контролен преглед, всичко беше наред, вчера вечерта започна отново...кашлица, запушен нос, температура. Та по толкова време изкарва здрав. За последните два месеца е ходил 8 дни на градина,първа група е. Извинете ме за дългите постове, олекна ми някак. Последно мога ли да помоля, ако имате отзиви за добри детски офталмолози, от няколко дни се оплаква, че го дразнят очите, понякога казва, че го борят и искам в понеделник да запиша час някуде, но намерих доста стари отзиви.

# 439
Лино, дано не  е нито едно от двете ! Пиши после.

Моето го почнах с Геломиртол 120 мг , детският и Макситрол, много гъсти бело жълти сополи има,успява да поиздуха на моменти, но като цяло всичко седи отзад в носа и мн се задръства. Понакашля чат пат.Иначе температура вече почти няма днес.. но цял ден си държи 37.2-3.

# 440
Хостагил,този сироп много ми го похвалиха за кашлица.На билкова основа от мащерка.Дава се на 3 часа.Започнах да давам ....някой отзиви за него?

# 441
Хустажила е хубав сироп за суха кашлица.
Аз лично по-добър ефект съм видяла от Биокс тими. До рядко се дава. По-силна концентрация. По-евтин.

# 442
Ние още си висим при доктора. Взеха му кръв и чакаме резултатите. На пръв поглед пак някой вирус, обаче се оказа и с температура 38 ooooh! въобще не го бях усетила. Аз тия ги знам с неговата температура като почне да вдига. Почна като първия път преди 2 седмици, сополив и сълзящи очи. Уж обрива не бил притеснителен ама като споменах, че имаше подуто коляно и пръстите на ръцете му се бяха подули и че е имал лаймска болест август и казаха, че трябва да помислат. Не могат да изключат да не е от това подуване на ставите. Той си има болките вляво долу при пипане и кашляне. Там бил корема само. Аз пък ако знаех, че е с температура щях поне ангин хил-а да взема с мен. И без това днес го бях почнала
За търчането след него и питането какво му е при най-малко изпъшкване съм същата. Само се вглеждам в него, изучавам го  Outta Joint той ме усеща и даже за драскотини и кожички по пръстчетата пъшка и се жалва  Confused
Хомеопатите тук взимат 100- 150 евро за анамнеза и за прегледи по 30- 60 евро. Аз имам обаче застраховка и сега за първи път ще я ползвам. Изпратих им сметката от хомеопатката и чакам да видя ще поемат ли всички разходи.

# 443
  • shumen
Лино,ще чакаме да пишеш после какво са казали.Дано не е нито едно от 2 при Вас.А за градината все едно описваш моето дете-реве,не иска да ходи,абе ужас е.
Лайт,радвам се,че сте по-добре.
Хоуп,и аз съм доволна от Биокс Тими.
Аз пък сега се чудя другата седмица кой ще го гледа.Аз съм 2 смяна и до обяд ще мога,но след обяд няма кой.А на ДГ след това 2 боледуване и в болницата сега не искам да го пусна и за празниците да ми се тръшне пак болен.
За търчането след него и питането какво му е и аз съм така.За това сега на едното пръстче на крака има пришка и все търчи и се жалва,че го боляло да съм го намажела с кремче.

# 444
Лино как сте? Какво стана ?

При нас с носа има подобрение...пак си има доста сополи назад но сякаш се повтечниха и  по- лесно ги  изсшмърква   Mr. Green тази нощ беше по- спокойна..но на моменти доста се закашляшее, но мисля от втечненият секрет ,който се стича по гърлото.
 Този Гелометрол във съчетание с Макситрол май ще се окаже работещо при нас. Аз четох за този Гелометрол доста го хвалят. То е с някакви етерични масла, вчера съм дала 2 перлички, следобед и вечерта и  като легна и се усеща мириса, аромата мна етеричните масла от дъха от устата чак...  Shocked И сега дадох една перличка. Мисля да го давам по 4 на ден.Такава е и дозировката за деца от 4 до 10 години- по 4-5 на ден  в острата фаза, после ще намаля на 3 на ден.Имало и противовъзпалителен ефект.
Попаднах на една статия , там пиеше че става за втечняване на секрети от хрема, задна хрема, синузит, бронхит, че дори и при болно гърло и ларингит може да де положителен ефект... Rolling Eyes 

# 445
  • shumen
Лайт,радвам се,че сте по-добре.
Геломиртол и на мен ми е изписван от доки и имаше ефект.Надявам се и при Вас да подейства.
Лино,как сте?

# 446
Повисяхме си и вчера 4 часа. То аз ако знаех май нямаше да го заведа. Понеже ние отидохме на дежурен лекар който е до 23:00 часа в кабинета. От там обаче като чуха за подувания на крайниците и ни пратиха в спешното. Кръвните са добри, но ЦРП е 62  Sad Той заспа малкия по едно време. Уж имаше 38°, като тръгвахме я измериха пак и беше 36,9°. Спа спокойно но днес много кашля и инхалирам самосиндикално с вентолин и куп бабини илачи. Не ни изписаха аб понеже не знят точно какво му е. В смисъл на този етап не може да се каже дали е бактериялно. Левоцитите са почти 13, но тук границата е до 17.5. Та трябва просто да го следя. Днес не се е оплаквал даж го боли отстрани.
Не знаех че има геломертол за над 4 год. Може и аз да потърся. Той за отпушване ли се води?
Лайт изписаха ли ви го?

# 447
Лино, гледал ли го е ревматолог или да сте пускали подобни изследвания?

# 448
  • На брега на реката
За втечняване на секрет, особено заден и от синусите. Много е приятно усещането като се спука капсулата. Малко са по-големи като размер, но с повече вода се гълтат, пък и приема на водата и без това трябва да се увеличи.
Моето продължава да кашля от някакви тайни и мистериозни секрети. Пуснах инхалатора, дано ги сборим тоя път, че твърде дълго се застояха.

# 449
  • Burgas, Bulgaria
Лино , сигурно няма общо с вашето състояние ,но ще разкажа за сина си ,какво усложнение направи от грип . Три дни с Т ,която стигна 41градуса  и не падаше изобщо под 38 ,като на два часа скачаше над 39 , на третия ден стана и не можеше да върви от болки . Походката му бе страховита- краката разкрачени , дупето назад . При преглед набараха нещо зад коляното на мускула . Пуснаха изследвания със съмнение за това от което се опасяваха и излезе резултат от който всички щяхме да припаднем - креатенинкеназа ,която трябваше да е до 250 , при него бе 8080 , АСАТ (трябваше да е до 40)290 , АЛАТ 200 ( също до 40 ) , тези два ензима са на черният дроб . Леко завишени останали показатели ,но нищо особено . Казаха ,че съм го натровила с Нурофен , а не бе така , но и последствие излезе ,че просто не са наясно с това състояние . За няколко дни се оправи ,но имаше вероятност от инфаркт и белодробна недостатъчност , защото този миозит , схваща всички мускули .

Общи условия

Активация на акаунт