Ще дам детето си на баща му.При какви условия?

• 11 694
  • 24
  •   1
Отговори
  • У дома !
Здравейте.
Детето ми е на 8 г и ще отиде да живее след нова година при баща си,училището също ще смени.
Искам да подпишем с баща му документ пред нотариус с условията,при които му го давам.
Например:
–да мога да си го виждам по всяко време
–да го взимам с преспиване
–да бъда информирана за абсолютно всичко свързано с неговото здраве и възпитание
–да прекарвам празниците с него
Моля ви за помощ,тоест какви други условия да напиша,които в момента не се сещам и които биха могли да ми бъдат в полза,ако не дай си Боже той реши да прекъсне връзката ми с него по някакъв начин?
Освен това за да е валидно това,което искам достатъчно ли е да се подпишем пред нотариус и други подобни?

# 1
Консултирай се с адвокат,само той може да ти каже как те защитава закона.По-принцип тези изисквания се изясняват на дело за попечителство.Хубаво е че сте се разбрали без да влизате в "сапунен сериал".Документ ти трябва при всички положения,защото не се знае какъв акъл ще му дойде и на къде и с кой ще потегли и ти оставаш сама с незаинтересовани чиновници в разни институции,от които ще търсиш помощ.

# 2
Тези въпроси трябва да се уредят по съдебен ред - в случай, че се разбирате може да стане и със споразумение, което се одобрява от районния съдия.
Предполагам, че нямате брак, а детето е припознато?

# 3
Аз имах подобно споразумение подписано пред нотариус. Почти същите условия, които искаш ти само че за другата страна. Адвоката ми го прегледа и каза, че разрешавам прекалено много. Неговият адвокат каза, че на едно дело няма да му дадат толкова. При мен беше включена и издръжка, един месец лятото, дни през другите ваканции, за празниците също имаше нещо. Беше прекалено отдавна и не си спомням подробности. Можеш да поискаш споделени родителски права.
Ако реши да ти прави проблеми можеш да извадиш изпълнителен лист въз основа на това споразумение. По лесно и бързо е от завеждане на дело. Така беше при мен, но се консултирай че може да има промени.
Опита ми е показал, че *когато си искам* не е правилно и не върши работа особено при деца. Най-добре е да има дати, а при промени двете страни да се договарят допълнително.

# 4
Дори да заверите нотариално споразумението, то трябва да бъде утвърдено от съда, който ще прецени защитени ли са интересите на детето. Трябва подробно да е уредено кой упражнява родителските права, местоживеенето на детето, режима на виждане с другия родител - конкретно или определяемо, издръжката. Процедурата е доста бърза.

# 5
  • У дома !
Детето е припознато.Попечителството е дадено на мен ,той ми плаща издръжка.
Принцип имаме решение от съда в което той вижда детето първата и третата събота и неделя от месеца.

# 6
  • У дома !

Благодаря много на всички за мненията. Ако някой се сети още нещо да пише ще му бъда благодарна.

# 7
  • У дома !
Аз имах подобно споразумение подписано пред нотариус. Почти същите условия, които искаш ти само че за другата страна. Адвоката ми го прегледа и каза, че разрешавам прекалено много. Неговият адвокат каза, че на едно дело няма да му дадат толкова. При мен беше включена и издръжка, един месец лятото, дни през другите ваканции, за празниците също имаше нещо. Беше прекалено отдавна и не си спомням подробности. Можеш да поискаш споделени родителски права.
Ако реши да ти прави проблеми можеш да извадиш изпълнителен лист въз основа на това споразумение. По лесно и бързо е от завеждане на дело. Така беше при мен, но се консултирай че може да има промени.
Опита ми е показал, че *когато си искам* не е правилно и не върши работа особено при деца. Най-добре е да има дати, а при промени двете страни да се договарят допълнително.

Споделените родителски права това равни родителски права ли са?

# 8
не си давай детето , не знам какви са причините ти , но недей .Ще  дойде време в което това ще се обърне срещу теб .Не ти го пожелавам  Hug

# 9
Скрит текст:

Споделените родителски права това равни родителски права ли са?

Да, равни родителски права означава и го намирам за много добра идея.

# 10
Защо си решила така,какво те спира ти да си го гледаш?

# 11
  • У дома !
Момченцето ми е много своенравно,прекалено палаво,хиперактивно.Имам проблеми с дисциплината и поведението му както в училище,така и вкъщи.Прави каквото си иска,лъже почти за всичко.Страх ме е да не тръгне по лош път.Едва трети клас е,а вече ме викат три пъти при директорката.Тя и класната искат да го преместя в друго училище,защото има много оплаквания от родители на деца,които са тормозени от него.Все е бутнал,ударил,щипел,обидил и т.н. някой съученик.
По принцип обича баща си и се разбира с него.Но той постоянно го защитава и казва,че ако е при него нямало да бъде такъв.Смята,че аз не се справям и детето му се самотглежда само.Понеже на мен ми се оплакват всички,късам си нервите и се тревожа прекалено, а на него му е много лесно да го вижда само четири дни в месеца и да ми говори,че аз съм лоша майка реших,че щом го желае нека да го видя как ще се справи с него.
Той иска да си прехвърля направо родителските права на него и тогава ще го вземе при себе си.

# 12
  • Sofia
Помисли дали не се отказваш твърде бързо. Бащата не те подкрепя, вероятно и пред детето говори, че не се справяш, и то е загубило респект към теб. А поведението му сигурно е следствие от раздялата ви. Да не се отдалечи още повече детето от теб?
Моите деца също минаха/минават през такъв период - едното го избиваше на агресия, другото на главоболие и лъжа. В момента сме овладяли почти всичко, борим се още с лъжата. Много ми помогнаха консултациите с психотерапевт за мен и за едното дете. (В последствие и подкрепата на стабилен мъж.)
И на мен са ми минавали такива мисли в момент на отчаяние, да ги дам на баща им да се оправя, но като помисля без емоция и осъзнавам, че това е много лоша идея.

# 13
авторке ,не е това решението .В момента детето ти се разкъсва между твоите правила и това ,че при баща му всичко е позволено .Когато родителите не са единни във възпитанието на детето се получава така .Подай жалба в ОЗД ,опиши всичко и искай от там да ти издадат направление за детски психолог .

# 14
Попадна ми темата като избрана.
Такова решение не се взима лесно от майка,затова съм уверена,че си имаш причините и си го мислила много. Съвета ми е да поискаш споделено родителство,това ще е най-добрия вариант/според мен/в твоята ситуация. Относно това,което споделяш за детето в училище,много съм склонна да вярвам,че ти представят нещата твърде преувеличени.Все още в бг обществото се гледа на разведените и на техните деца като на дамгосани.Въпрос на култура и по-скоро на липсата и.Помня в разговор в БГза гей браковете с деца тук,една дама,която до тогава смятах за що годе интелигентна и ерудирана жена се изказа,че според нея било в пъти по-добре децата да се отглеждат от еднополови,отколкото от разведени родители.Та,идеята ми е,че най-вероятно синът ти не е чак толкова"лошо"дете/щото пък за мен няма общо между палаво и лошо/,просто на учителите не им се работи,а останалите родители са тъпи и смятат,че разводите се случват само на другите.
Успокой се,виж си детето и реши кое е най-добре за двама ви,но не преотстъпвай родителските права върху него.Успех Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт