ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 459
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
ЧРД Нанив много обичана да си

Ние тази седмица въведохме и сладък картоф повече се хареса от обикновнния и се сварява много по бързо иначе сме хапвали вече и  тиква морков сливи круши банан а утре ще пробваме и тиквичка.

# 166
Доколкото знам при ориза няма "въвеждане",т.е. не е проблем,че в пюрето е имало ориз. Поне такива спомени имам. Когато се почва захранване с оризова каша,даването на малко количество е повече,за да свикне стомахчето с обема и преработката,а не толкова,че можя да има проблем. Поне такива спомени имам.

# 167
Доколкото знам при ориза няма "въвеждане",т.е. не е проблем,че в пюрето е имало ориз. Поне такива спомени имам. Когато се почва захранване с оризова каша,даването на малко количество е повече,за да свикне стомахчето с обема и преработката,а не толкова,че можя да има проблем. Поне такива спомени имам.
Така каза и нашата педиатърка за оризовата каша Peace

Нанив, много щастие, весел празник и наздраве! bouquet

# 168
Аз знам, че е рано за зехтин, четох в темата за захранването. А я ми кажете, ясно е, че постепенно ще увеличавам лъжичките, но при положение, че започваме захранването на 6 месеца и сме на кърма, колко трябва да е количеството на едно ядена към което се стремя 125 гр, малкото бурканче на хип или повече? Планирам постепенно да заместя едно хранене, като слагам около 30 мл адаптирано мляко в пюрето.
При положение, че бебето е на кърма, защо мислиш да добавяш АМ в пюрето, ще отбиваш ли?

# 169
Ясно! Не знаех това за ориза.
Поне ми е за урок да чета занапред!  Simple Smile

# 170
Някоя от вас мами поръчвала ли си е нещо от английнски сайт?Интересуваме колко парички ви излезе доставката.

# 171
Честит празник, НинивFlowers Four Leaf Clover

Hipo, и при моето дете се случват тези "хрипове". Мисля, че е нормално, докато се чуди да гълта ли, да смърка с нослето ли...

# 172
Аз знам, че е рано за зехтин, четох в темата за захранването. А я ми кажете, ясно е, че постепенно ще увеличавам лъжичките, но при положение, че започваме захранването на 6 месеца и сме на кърма, колко трябва да е количеството на едно ядена към което се стремя 125 гр, малкото бурканче на хип или повече? Планирам постепенно да заместя едно хранене, като слагам около 30 мл адаптирано мляко в пюрето.
При положение, че бебето е на кърма, защо мислиш да добавяш АМ в пюрето, ще отбиваш ли?
Мисля,че добавянето на АМ в пюретата и кашите не е отбиване. С баткото се цедях бая и много лесно ми се получаваше и с помпа и без помпа. Сега сигурно,защото хич не съм цедяла от самото начало,освен два пъти при случайни дълги нощни несъбуждания,та ми е много трудоемко. Болят ве ръцете и от старост Simple Smile и от разнасяне на човечето,а тепърва да инвестирам в помпа на ток ми се струва безумно. Така че и аз се замислям,когато почна да давам вече по-големи количества, дали да не слагам АМ(особено за кашите,пюретата не смятам дълго да разреждам с мляко,за да започнат да придобиват вкуса на нормално ядене,кърменето отделно).

# 173
Честит празник, НинивFlowers Four Leaf Clover

Hipo, и при моето дете се случват тези "хрипове". Мисля, че е нормално, докато се чуди да гълта ли, да смърка с нослето ли...

А възможно ли е да им попадат частици в носоглътката? Има задна хрема Огнян. Бяхме на доктор,нищо притеснително,обаче не се сетих да питам за такова предположение. Каза само да промивам с физ.разтвор. Баткото домъкна вирус,та се бях притеснила.

# 174
Ами според мен точно това се случва.

# 175
Някоя от вас мами поръчвала ли си е нещо от английнски сайт?Интересуваме колко парички ви излезе доставката.
Аз поръчвах от Мамас и Папас през Габко, цената е 2.20 лева на започнат килограм + цената на сайта за доставка до Англия. Ако искаш да ти изпратят после стоката по куриер в България, като простигне курса, заплащаш допълнително по тарифи на Еконт/Спиди.

Мисля,че добавянето на АМ в пюретата и кашите не е отбиване. С баткото се цедях бая и много лесно ми се получаваше и с помпа и без помпа. Сега сигурно,защото хич не съм цедяла от самото начало,освен два пъти при случайни дълги нощни несъбуждания,та ми е много трудоемко. Болят ве ръцете и от старост Simple Smile и от разнасяне на човечето,а тепърва да инвестирам в помпа на ток ми се струва безумно. Така че и аз се замислям,когато почна да давам вече по-големи количества, дали да не слагам АМ(особено за кашите,пюретата не смятам дълго да разреждам с мляко,за да започнат да придобиват вкуса на нормално ядене,кърменето отделно).
Не ми беше хрумнало, че мога да добавям АМ, струва ми се излишно, при положение, че имам кърма. Имам и неизползвана все още ръчна помпа на Авент. Ако изобщо реша да добавям към пюретата, де. А ако направи някаква реакция към АМ, как се разбира дали е към него или въвежданата храна?

# 176
Ами според мен точно това се случва.
Утре ще пробвам да го храня на втората позиция на столчето,за да не е толкова полегнал. То затова казват,че трябва вече да седи бебока,за да се започне захранване. Баткото седна рано,ама тоз хем иска,хем не се чувства добре.

# 177
Не ми беше хрумнало, че мога да добавям АМ, струва ми се излишно, при положение, че имам кърма. Имам и неизползвана все още ръчна помпа на Авент. Ако изобщо реша да добавям към пюретата, де. А ако направи някаква реакция към АМ, как се разбира дали е към него или въвежданата храна?
Не въвеждаш АМ с нова храна,така разбираш. За началото на захранването е по-лесно да се издоиш направо в купичката Simple Smile То количествата са малки,но за по-нататък се чудя. На баткото давах АМ Аптамил 1 с кашите и след като се самоотби след 8 месец. Т.е. не почнах с АМ,което е за тази възраст,а с това за новородени. Като спря да иска да суче и спрях да се цедя,защото за да поддържам кърмата трябваше да прекарвам деня в цедене. Общо взето му остана вечерното кърмене,което си търсеше,иначе през деня зяпяше за лъжицата Simple Smile. Като разбра,че и вечер може да има лъжица и се приключи с кърменето. Те така и за някоя фуста ще ме замени съвсем скоро Simple Smile
P.S. В пюре само от картоф,например,няма как да не добавиш кърма (АМ), иначе е като лепило. Предполагам,че и вие не ядете картофено пюре без мляко Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 21:50 от Hipo

# 178
Аз стигнах до 125 и кърмене. Няма да увеличавам количеството,защото не бързам да заместя хранене,а и стомахметата не е добре да се разширяват,въпреки че са на 6 месеца. Това е мое мнение,а и двамата педиатри,с които се консултирах за захранването,ми казаха да достигна 100-125,за да се счита,че е заместено хранене,което дефакто не е заместено съвсем,защото си иска кърма скоро след пюрето. Не давам и зор за количеството пюре,както и не му давам повече от 125 и да иска още.

# 179
  • София
Аз засега чинно си слагам АМ в зеленчуковите пюрета. Купих си гхи и кокосово масло, но не ми е ясно от кога да започна да ги слагам в пюрето.
Много искам да предложа и аз авокадо, но не мога да преценя кога е узряло.
И на беборан акото днес беше едно гумено като на голям човек. Днес ака 2 пъти по малко и двата пъти преди да го изкара беше раздразнителен.
Не във всички купени пюрета има мазнина. В тези, в които има си пише.
Ходих миналия ден до ДМ и най-накрая успях да им разгледам пюретата. Аз съм от тези, които четат подробно етикета Simple Smile Оказа се, че пюренцата им са много хубави био пюрета, без добавки за сгъстяване, без сол и захар, а цената е много прилична. Накупих си някои пюренца от несезонни плодове и няколко зеленчукови.
Какви каши купувате? След 16 декември и аз ще започна да му давам.

Общи условия

Активация на акаунт