ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Аз трети ден давам пюре от картоф и не виждам, как въобще ще изяде повече от лъжица - лъжица и половина. Не иска и не иска Sad вие картофче хапвате ли?

# 526
За захарта няма да коментирам, мисля да я пропусна в попарата, това малко като подсладената вода, аз избягвам рафинирана захар, пък какво да кажа за бебето, вярно че харесват повече сладичко, ама да се научат и солено да ядат. Колкото до сухарите, една приятелка ми каза, че имало и безглутенови, въпреки че аз съм давала вече глутен под формата на овесени ядки, но много малко количество, така че няма да прекалявам. За сега ще отложа даването на попара, но ще имам едно на ум, че вече с този отказ да яде направо откачам.

# 527
Най накрая да намеря и аз време да се разпиша , при нас също беше така в началото не искаше само картоф , аз и го въведоха заедно с морков и се хареса , може и при вас да се получи , но пък ние се за хранихме с овесена каша на 4 месеца и 2 седмици (по препоръка на медицинското лице ) ! В понеделник бяхме на ваксина (БЦЖ) , но сестрата не успя да я сложи добре и пробата изтече тъй , че сигурно ще се наложи да я повторим , за мое голямо изумление Емануела дори и не помръдна и не издаде дори звук , но не ни се получиха нещата хич не съм доволна този път ! За сметка на това обаче от вчера моята принцеса казва БАБА! От вчера сутринта не е млъквала не спира да повтаря баба, баба .. на мен ми се струва , че докарва и нещо като мама по между другото , но ММ смята  , че просто така ми се проучва заради огромното желание да я чуя да казва МАМА , защото вече я чухме да казва Тати и аз не чак толкова тайничко ревнувам #2gunfire

# 528
Нашата мишка не казва нищо още, но за сметка на това си говори някакви нейни неща. Бръмчи с уста, фъфли си нещо, пени се, много е смешна и сладка, нямам търпение да почне да казва "мама", но ще си почакам така като гледам.

# 529
Моят уцелва малко смислени и кратки думички, но са неосъзнати. Много ми е кеф през нощта като ме мамосва в плача си за дозата мляко, ама грам синовност не вкарва в "речта си". Grinning

# 530
Докато бях на гости на родителите ми, майка ми не спря да облъчва детето с "ба ба ба ба". И Маги почна да повтаря "баб баб". Вярна е приказката, че попиват като гъби.  Crazy
От два, три дни си повтаря "ма ма ма ма". Давам си сметка, че е просто неосъзнат звук, но така ѝ се кефя.  Mr. Green

# 531
защото вече я чухме да казва Тати и аз не чак толкова тайничко ревнувам #2gunfire

eдва ли.... Laughing

моите много бърборят и често викат ам-ам-ам, което става и на мама, но не се заблуждавам  Grinning

# 532
И на мен ми се причу МАМА докато плаче и ММ каза, че също го е чул. Бабите не го бабосват още за моя радост. Grinning

# 533
Картофът изобщо не го харесва.
Мама казва в мнооого голям рев и зор. Иначе когато е на кеф,може да се долови тихичко "ау ау", когато си играя с едно кучетце и много силно и рязко "мяу" Simple Smile, когато види котето в една книжка или започне песента "Чело коте книжки". Подозирах го,че животинският език повече го влече. Умира си да приказва нещо на кучката. Тя явно го разбира,защото го гледа умно Simple Smile.
 Тази нощ силно се надявам да е по-спокойна.
От вчера прани опити да пълзи назад или по-скоро бих го нарекла "тюленско" придвижване. Точно като тюленче се мятка.

# 534
Във връзка с говоренето, и нашият бонбон много си мели на неговия си език...нищо смислено де... въпреки че се улавям, че често му казвам "хайдее, това, хайдеее онова..." и ми се струва че той почва много често да се опитва да казва Хайде, но казва "Аайййеееее", иначе казва типичните Аггг, Аггу, аабабаба, агагагггггг, и разни писъци на радост или ръмжене... хаха.....

# 535
Моето пиленце казва ма ма. От време на време неее и ба.
Картофа задължително ли е единия от дните да го дам гол? Мисля да го дам с морков и тиква.

# 536
Според мен не е задължително, ако вече си дала другия зеленчук и си убедена, че детето няма реакция към него.
Аз също не предложих моно пюре от картоф, а го дадох с вече въведен зеленчук.

# 537
Аз трети ден давам пюре от картоф и не виждам, как въобще ще изяде повече от лъжица - лъжица и половина. Не иска и не иска Sad вие картофче хапвате ли?
И при нас е същия проблем. Върти се и не ще да хапва картофеното пюре...ужасявам се вече. Пробвах да й дам пащърнак и резултата беше физиономия сякаш ей сега ще повърне. Пробвах морков на върха на лъжичката и нямаше физиономия,но след третото връхчета на лъжичката от моркова и се отказа. Не знам как стигате до 150 160 грама ядене...

# 538
Аз само тиквата (първото) дадох самостоятелно. След това  съм добавяла новият зеленчук.
Примерно първата седмица само тиква, след това на по-кратък интервал: тиква + картоф, после тиква+картоф+морков, след това само картоф с морков, последвано от картоф с тиквичка....
В общи линии, ако към текущото няма реакция просто добавям новото.
Естествено в някаква вкусна комбинация. Банан с картоф не ми се връзва примерно...  Laughing

# 539
И аз ще пробвам утре морков и картоф да видим как ще яде,че много намалява млякото което изяжда.

Общи условия

Активация на акаунт