ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • България
И при нас си е голямо нощно хранене.Макс.3ч.и са озверели.Незнам какво е това чудо!Има ли скок в растежа към 6мес.?
Пюрета правя само домашни.
Маги вчера менюто ни е било почти еднакво,само че нашето със заешко,което не се хареса като за пръв път и си дадох само тиква с картофче-много обичат.Днес ще пробвам зайчето с пащърнак.
Какво давате за следобедна закуска,тези които са заместили?Дайте идеи.Веднъж давах каша с круша (аз си я добавих), но не ми се иска да давам много каши.

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 09:46 от ирен22

# 511
Абе май има някакъв скок в растежа. Не знам,но тази нощ по часжвник през 2 часа е цокал. През деня също по-често иска да суче. Може и от венците да е. Важното е,че няма спане Simple Smile

# 512
Има скок в растежа около 6ти месец и после около 9ти. Това са общо взето скоковете:

Common times for growth spurts are during the first few days at home and around 7-10 days, 2-3 weeks, 4-6 weeks, 3 months, 4 months, 6 months and 9 months (more or less). Babies don't read calendars, however, so your baby may do things differently. Laughing

# 513
А ние се побъркваме да пием вода!вчера е изпила за деня 180 мл вода и само 750мл АМ. При вас как е? От два дни я захранвам с домашно пюре картоф но вчера го направих по- гъсто и й се потрисаше чак и спрях. При вас как беше?

# 514
Значи с този скок да си обяснявам последните 3 дни, от сутринта кривеене. Посреднощ също е неспокоен. Той от първия си ден  яде и през ноща, само веднъж го излъгах с вода.
Водичка пие по 250мл на ден.   Яде 4 пъти по 210 мл през деня и един път 180 през ноща. Повече не иска през деня. За 15дни е +350гр.  

# 515
И ние днес правим половин годинка  bouquet
Бързо растат мъниците ни, да са живи здрави всички бебоци навършили и ненавършили 6 месеца. Heart Eyes
Оставям я по малко седнала на столчето и всеки ден задобрява все повече, но по някое време вече не я свърта и се размрънкотва. Иначе с пюретата никак не върви, нещо се е настроила и само като види лъжицата и почва да мрънка, май ще спра за ден два да й дам почивка дано да се оправи.
Иначе педитърката каза да давам вече попара от крекери, сирене, масло и захар, а месо на 7 месеца.
Скоро ще се хвана да направя една попарка, ама се съмнявам да яде, каквато ми е злояда. Twisted Evil

# 516
Бързо растат мъниците ни, да са живи здрави всички бебоци навършили и ненавършили 6 месеца. Heart Eyes
Оставям я по малко седнала на столчето и всеки ден задобрява все повече, но по някое време вече не я свърта и се размрънкотва. Иначе с пюретата никак не върви, нещо се е настроила и само като види лъжицата и почва да мрънка, май ще спра за ден два да й дам почивка дано да се оправи.
Иначе педитърката каза да давам вече попара от крекери, сирене, масло и захар, а месо на 7 месеца.
Скоро ще се хвана да направя една попарка, ама се съмнявам да яде, каквато ми е злояда. Twisted Evil

Крекери???
Според мен е супер рано за попара,ама... и захар??? Аз слагах на баткото пресни фурми намачкани. Попарата се води преходна храна и се дава доста по-късно. Аз много я уважавам, но ми се струва. Трябва да е въведен глутена,сиренето...маслото най-напред.

# 517

Крекери???
Според мен е супер рано за попара,ама... и захар??? Аз слагах на баткото пресни фурми намачкани. Попарата се води преходна храна и се дава доста по-късно. Аз много я уважавам, но ми се струва. Трябва да е въведен глутена,сиренето...маслото най-напред.

И аз на много места съм чела че към 7-8-ми месец е добре да се започва с попарата (и то при бебе започнало захранването след 4-ти месец).  Иначе и аз съм фен и ще го пробвам , но наистина ще чакам да навърши 7 месеца и към началото на 8-мия мисля да пробвам. През това време ще съм въвела глутена деликатно с някоя и друга каша с глутен или бисквитки с глутен на Пласмон добавени към млякото или плодовото пюре. 

# 518
Супер, кити звучи много вкусно. Желтъка кога го въведе?

Преди около 2 седмици.

Момичета, прави ми впечатление, че момата започва да намалява млякото, като количество, но не отказва кашички и пюрета - тях си изяжда. Дали е нормално това ? С младежа нямам такъв проблем.

# 519
Преработена захар на 6 месечно бебе - тия педиатри ме изумяват, все едно сме преди четвърт век, то аз не ям преработена захар... Свекърва ми разправяше как лекарката й казвала навремето, че бебенцата растяли от захар и вода Joy

# 520
  • Русе
Днес имахме невероятен успех- 10-15 лъжички картоф с тиква! Това си е много за моята неискаща пюрета госпожица. Вода обаче не иска... Засега не я тормозя, че си суче на воля ама нататък ще видим. Йоани пък тази нощ спа- сука към 1,20 и се пробуди чак 6,20 ч. да й дам в просъница да хапне. Пък долните странични зъбчета белееят. Честито на всички вече шестмесечни бебоци!

# 521
И на мен ми каза за тая попара, но ми е прекалено рано някакси, без значение че захраних на 4месеца. Мисля да въведа глутена с бисквитена каша другата седмица.

# 522
Днес Влади навършва 7 месеца и съм въвела само зеленчуци, плодове и оризова каша.
Няма да бързам с месо и жълтък, защото ни предстои ваксина.
И той се оглежда повече за пюрета, отколкото за мляко. Заместила съм само обедното, за никъде не бързам.  Grinning
Не може да стои стабилен седнал, но пък от седмица спи с високо вдигнати крака. Даже не са и вдигнати, а прегънати чак до устата. Поне не ги яде на сън, защото това е основно му дневно занимание. Много е смешен, но не успявам да го завия в тази поза. Цяла нощ дежуря над завивката, а няма чувалче.

# 523
  • София
Моят син днес навърши шест месеца! Simple Smile
Хапва си и пюренца, и мляко, и крачетата си яде (Мохини Wink )
Като голям проблем ми се очертава манията му да се върти. Дори и насън се обръща по корем, после не може обратно да се завърти , разплаква се и се разсънва.
Зъбите продължават да го мъчат. От вчера го мажа с гелче за венци Пансорал и му давам Дентокинд. Мисля, че и двете му действат добре и го успокояват.

# 524
Митко напоследък спи най спокойно по корем. Преди се завърташе по корем и започваше да плаче, нищо че сам се обръща, държеше да ме види. А сега спи и напречно на кошарата с вирнато дупе Mr. Green . Не ми дава сърце да го завъртя като гледам колко блажено спи. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт