ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 317
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Саб, добре е да я оставяш за малко седнала, първо на леглото, а после и на столче. Ще усетиш сама как мускулчетата и телцето са готови за по-дълги заседявания.

# 496
Днес моят малък мъж, моето малко голямо щастие става на половин годинка. Heart Eyes
Немога да повярвам колко бързо минаха тези 6 месеца изпълнени с толкова хубави емоции! Помня как треперех пред родилното отделение като ме приемаха, и ме беше страх . А сега немога да си представя това човече да го няма. И изобщо как съм живяла преди без него!!❤❤❤

# 497
Момичета, възможно ли е да има алергия към ябълка?  Crazy
Някой се беше оплакал в темата, но не помня кой (_Magi, ти ли беше?).

Преди 2 седмици някъде, предложих ябълка за първи път и на следващия ден по брадичката на бебка имаше няколко червени пъпчици. Повече не предложих...
Вчера пак ѝ дадох да пробва - днес отново пъпки по брадичката, 1 на бузката и 1 до веждата.  Confused
(+почти цяла нощ рев, като се има предвид, че моето бебе в последните 4 месеца не се е будило нощем и не е плакало)

Първия път ябълката беше от градината на баба ми, вчера от магазина....
Всичко съм очаквала, ама непоносимост към ябълка доста ме изненада!
Да при нас беше реакцията само от 1 лъжичка ябълка..
Зелено слузесто аки, 2 дни събуждане с адски рев и много лошо подсечено дупе. Отделно си изчистваше коремчето 3 дни.

# 498
Маги, честити ви 6 месеца любов!  Heart Eyes

Да, ябълката засега ще я оставя на заден план. След месец и повече пак ще предложа.

# 499
Днес моят малък мъж, моето малко голямо щастие става на половин годинка. Heart Eyes
Немога да повярвам колко бързо минаха тези 6 месеца изпълнени с толкова хубави емоции! Помня как треперех пред родилното отделение като ме приемаха, и ме беше страх . А сега немога да си представя това човече да го няма. И изобщо как съм живяла преди без него!!❤❤❤

Честита 6та месечинка,Маги. Растат и времето минава за товя дя се радваме докато са при нас,че после живота ги грабва. Да е жив и здрав:)

# 500
Правя опити да го оставям седнал,но определено не му е комфортно и бързо се смъква. В първия момент му е интересно,но после почва да мрънка. В столчето за хранене,когато не яде,предпочита да е в пжлегнало положение. Правим упражнения и идобщо няма да го насилвам. Баткото един ден просто ме изненада,че седи стабилно. Така че всичко с времето си. Реших да не свалям нивото на леглото,защото ще ми е трудно да го слагам заспал,тъй като все още заспива,докато вечеря Simple Smile. Обаче опънахме кошарата и го държа в нея да си играе. Така хем съм спокойна,хем е при мен в холокухнята и мога да свърша нещо. Дюшечето за кошарата е бая меко и сложих отгоре от пъзелите с буквите,така че стана хем изолация,хем по-твърдо. От цялата работа кучката е най-щастлива. Ляга до кошарата и го пази. Така хем е близо до него,хем не се притеснявам,че ще го окъпе с език набързо. А и играчките са й мерак Simple Smile. В понеделник взимаме мама за празниците и най-накрая и аз малко ще отдъхна или по-скоро ще свърша неща,за които все нямам време. Пък и малко разнообразие за всички,че вече и  на Огнян ще му писне от мен Simple Smile Е,първо майка ми ще изпадне в ужас от кучешки косми и т.н. покрай бебе,ще си посъскаме и към Коледа вече се надявам да мирясаме и да се радваме на празниците Simple Smile
От три дена вкарвам тиквичка. Много му харесва. Повече от тиквата даже.

# 501
Маги честита половин годинка bouquet ние също днес правим 6месеца и направо се чудя как минаха толкова бързо дните. Като започнаха коликите и като ми казаха, че продължават до 3-4 месец ми се виждаше толкова далеч във времето.. Blush Пожелавам здраве на всички бебоци както и на нас, за да можем да се грижим за тях, да ги даряваме с цялата ни любов и да се наслаждаваме на всеки един момент прекаран с тях Heart Eyes

# 502
fly_90 Честита и на вас!! Heart Eyes
Толкова малки човечета а изпълват със щастие всяка минута!! Пу пу да са живи и здрави !!

# 503
Мохини усещам я че въобще не е готова за по-дълго заседяване.
Маги честита половин годинка!
Момичета, днес захраних успешно с тиква, че вчера съсипах пасатора и въпреки че намерих био картофи в една от Билите, след като ги обиколих всички се отказах за сега от домашното пюре. Писна ми и захраних с тиква. Дърпаше сама лъжицата, изяде 5 лъжички, че и ако не я бях спряла сигурно щеше още да изяде.  Grinning Мисля да не давам тиквичка 7 дни, а може би 4-5 дни и после 2-3 дни тиква с картофче. Или е по добре чист картоф?  newsm78
водичка каква давате и по колко?

# 504
И ние още не можем да сядаме без придържане. Има ли тук  бебета, които вече умеят да седят самостоятелно?

Днес се изумих. Направих им домашно пюре с броколи, малко картоф и пащърнак + жълтък и малко зехтин. Щяха да се избият за него, а като въвеждах броколи, купешките пюрета не им харесаха.  Crazy Бях решила, че няма да го бъде броколи-то, а тя каква стана.... ooooh!

# 505
  • България
Да,моите седят.Аз нали писах,че мислех че не могат,защото все са обградени от нещо, но се изненадах Simple Smile

# 506
Супер, кити звучи много вкусно. Желтъка кога го въведе?

# 507
Давам вода на Бебелан, от началото давам само такава, тя няма нужда от преваряване.
Днес възобнових хапването на пюре , но го приготвих в къщи.
Картоф с тиква и пилешко месо.Страшно много му хареса, като се има впредвид , че купешкото месно пюре не го ядеше! Това ми даде стимул да му приготвям всичко вкъщи.  Flutter

# 508
Мохини усещам я че въобще не е готова за по-дълго заседяване.
Маги честита половин годинка!
Момичета, днес захраних успешно с тиква, че вчера съсипах пасатора и въпреки че намерих био картофи в една от Билите, след като ги обиколих всички се отказах за сега от домашното пюре. Писна ми и захраних с тиква. Дърпаше сама лъжицата, изяде 5 лъжички, че и ако не я бях спряла сигурно щеше още да изяде.  Grinning Мисля да не давам тиквичка 7 дни, а може би 4-5 дни и после 2-3 дни тиква с картофче. Или е по добре чист картоф?  newsm78
водичка каква давате и по колко?
Аз въвеждам по 4 дена новата храна. След като въведеш тиквата и си стигнала примерно 15 лъжички на следващия ден даваш 15л тиква и 3л  картоф като в следващите дни увеличаваш картофа и намаляваш тиквата (аз ги давах отделно не съм ги смесвала в една купича). Аз така процедирах по съвет на мамите. Ако започнеш с чист картоф можеш да дадеш само 2-3 лъжички, а ти все пак ще си достигнала определено количество храна и така се връщаш пак в началото. Ох дано си ме разбрала, че нещо се омотах с писането ooooh!

# 509
Аз също давам водичка бебелан веднага след отварянето на бутилката не я преварявам, но когато са минали повече от 24 часа на отварянето я преварявам. Педи май в началото беше споменала преваряване поне до 6ти месец(ако не се лъжа) така че скоро ще приключвам с преваряването. Аз имам неуспех с домашните пюрета. Алекс не ги харесва от тиквата и се повдигна, морковите имат съвсем различен вкус от купешките на хип и картофа не и хареса самостоятелен. Като цяло даже последните 2дни ми прави бойкот с яденето дори от кашата хапва няколко лъжички и край не отваря устата. Последните нощи също са ужасни проплакване,кърмене по няколко пъти, което беше отпаднало,поне от месец беше се отказала от нощното хранене.. Shocked
Гледам венците нищо. Нито червено, нито подуто. Оплаках се набързи Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт