ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 332
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
И аз съм изумена от тази група. Особено от една майка, която пишеше, че детето не е захранено, но му дала да смучи кюфте, защото много искало. По спомен детето беше на 3 месеца, но може и да бъркам.

# 241
Ето...докато съм писала поста, в ФБ групата се е вихрил друг спор.  Mr. Green Но пък мамата е написала, че от 5 месечни децата й са на обща храна - кренвирши, бисквити, цитруси...

Толкова е тъжно...  Tired

# 242
Аз съм виждала бебе на 3 месеца да пие боза.

# 243
Не ми пука как другите гледат децата си. Не ми пука дали ще ги разболеят. Не ми пука дали няма да ги убият с някоя костилка от маслина. На тях също не им пука.
Но много, много, много се дразня от глупостта, необразоваността, нежеланието да научиш нещо ново, нежеланието да мислиш....

п.с. Моята принцеса днес има 1/2 рожден ден!  Heart Eyes Кога мина половин година!?  Crazy Heart Eyes
Като се замислиш, може би трябва повече да ни пука, все пак здравно-осигурителната ни система е солидарна и всички плащаме за лечението на болните.

И аз съм член на групата, но много бързо спрях да я follow-вам, някакъв ужас е там.

Честит половин рожден ден! Оздравя ли малката принцеса?

Мисля другия уикенд вече да украсявам, че и таткото да си е вкъщи да помага, ще му дам да украси задната част на елхата Mr. Green

# 244
Честита 1/2 годинка,Аис! bouquet Много да ви радва бебчо! И ние след две седмици ставаме на 6 месеца...и аз се чудя кога мина това време newsm78
Колкото до свекитата...аз не давам да ми се месят в отглеждането на МОЕТО дете! То имаше един момент в който се опитваха да ми говорят че трябва да й казвам "мама..." ама бързо обясних,че аз майка си имам,за да казвам на друг така...и се разбрахме.за други въпроси оставям мъж ми да се обяснява.
Захранването - кой както иска така да си постъпва с детето. А за себе си знам-започвам плавно с еднокопонентно пюре зеленчуци за първия месец картофче,морков,тиквичка,пащърнак,броколи.следващия месец сме на други зеленчуци и смес,въвеждам жълтък,после плодове,каша и месо към 8ми месец.противно на бързаците ще подавам по две лъжички повече всеки ден. Започвам след седмица т.е. на 5 мес и 3 седмици въпреки че сме на АМ.имаме всички сигнали за желание за захранване.за мен най-важно е търпението в тези неща защото едно неправилно започнато или въведено нещо може да рефлектира после върху хранителните навици. Мисля да не давам захар до 2-3 годинки на бебка за да не свиква с нея,а с плодовата захар на плодовете.

# 245
Stitch, Sorenta, благодаря!  bouquet Лети времето, лети. Вчера ги раждахме, утре абитуриентски бал ще правим!  Mr. Green

Да споделя, че съм изключително доволна от инхалатора. Миналия път като се разболя - 2 седмици влачихме кашлица и сополи. Сега на 3ти ден почти не кашля, само нослето все още е пълно. Надявам се до няколко дни да се оправи.  Simple Smile

# 246
  • София
Ей, честито мини-юбилейче, Айс!  Heart Eyes

Сега ще ви призная за захранването , че аз започнах да давам от десетина дни и месни пюренца по настояване на педиатърката ни. Редувам на обяд ден зеленчуково, ден месно пюре. До момента всичко е ОК. Дала съм пуешко и пилешко.
Ето, изповядах ви се  Mr. Green Вярвам, че няма да ме замеряте с камъни  Laughing

Сорента, видях въпроса ти в темата на Памперс.. Честно казано, не зная какъв е горният слой, но е различен от другите памперси. Продължавам да ги считам за по-твърди от другите, но факт-не пропускат никак  Peace

# 247
  • Стара Загора
Вчера Алекс стана на половин годинка.Минахме и прегледа.Тежи 8.56кг и е висок 71см.Вече почна по помалко да качва,което мисля,че е нормално.Сутринта дадохме кръв и урина и сега чакаме резултатите, А следобед ще ходим на ехограф на коремни органи.Сложиха последната ваксина и евентуално следващия месец бцж-то,но се надявам да се размине.Тоя моя хубоатник тия пюрета за нищо ги няма -яде яде и пак гладен и после си сучи както обикновено.

# 248
  • Русе
Писах, писах и всичко се изтри Sad Честита половин годинка на всички бебоци! Голяма дискусия сте заформили за захранването. Пък аз да се оплача - има ли друго бебе да не иска да яде? Днес отново я пробвах моята мома - то плюе, стиска уста, лъжица да не види...Пък вкусно картофче и направих, с кърма Simple Smile  С каката не съм имала такива проблеми, ядеше си. Ама тази малката...почти на шест месеца е, удвоила е рожденото си тегли, гледа ни с интерес като ядем, държи си играчките и ги гризе...Абе на теория готова за захранване ама на практика тц...Ще я пробвам няколко дни, ако не става ще поизчакам...Иначе на мен никой не ми се меси за хранене и гледане, ама аз и преди съм споменавала, че свекърва ми е рускиня, там е друг манталитетът.

# 249
Честит празник на малкото Куинче! Да оздравява бързо, да расте здрава, умна и красива.  bouquet

# 250
  • София
...Не бях виждала 3м. бебе да яде пюре и даже се притесних като си помислих,че сигурно се случва масово.

Членуваш ли в ФБ групата "Захранване - въпроси и отговори"? Толкова е "забавно".  Mr. Green
"Мога ли да давам бисквити детска закуска с кисело мляко на 5м бебе"
"Защо да давам неща на бебето, който не присъстват на нашата трапеза" (визират се пащърнак и авокадо).

Сериозно мисля да напусна тази група. Натоварвам се от малоумността. Но пък понякога има нещо полезно...

Не знам какви са твоите наблюдения, но моите са, че децата масово биват захранвани със сок на 2м и са с цяло заместено хранене на 3м.
Категорично мисля, че и колкото по-малък(и селски) е града, в който живее майката, толкова по-рано бива захранвано бебето. Лични наблюдения от горепосочената група и от разговори с майки от родния ми град.  Laughing (Сега съм на гости в родния ми град и разбрах от майка с 3 деца, че маслини С КОСТИЛКА е нещо, което редовно е давала на бебето си преди да навърши 1 година).
Категорично по-рано биват захранвани и бебета, чиято майка е финансово зависима от родата(майка, свекъри) и/или живее с тях.

Изразите "на нас нищо ни няма" и "виж ги циганчетата как живеят и нищо им няма" са толкова масово и безотговорно ползвани...и стриктно следвани.

Единици са тези, които четат, информират се, обмислят логично поднесената информация, четат чужди източници, сравняват, преценят....

Не ми пука как другите гледат децата си. Не ми пука дали ще ги разболеят. Не ми пука дали няма да ги убият с някоя костилка от маслина. На тях също не им пука.
Но много, много, много се дразня от глупостта, необразоваността, нежеланието да научиш нещо ново, нежеланието да мислиш....

п.с. Моята принцеса днес има 1/2 рожден ден!  Heart Eyes Кога мина половин година!?  Crazy Heart Eyes
Ооо и аз членувам в тази група. Има страхотни бисери! Супа със застройка на бебе на 6-7 месеца, пилешки кремвирши на 6 месеца, бисквити със захар, масово предлагат кисело мляко на бебета на 3-4 месеца. Сокчетата били полезни за бебета на 2-3 месеца, а една идиотка( съжалявам за квалификацията, но ме избива на агресия) искаше да дава прясно мляко на бебе на 4 месеца. Доводите са, че било полезно, така тях ги били хранили, а нищо им нямало, на детето нищо му нямало и т.н.
Веднъж посмях да попитам дали мога да съхранявам сварен картоф за следващия ден и как и накрая бях искарана лоша майка, че не искам да готвя прясна храна Simple Smile Една любезна мама ми обясни на лично, че не посмя да пише в темата Simple Smile
Не ми пречи как гледат децата си, но ме убива като вземат да дават "компетентни" мнения.

# 251
  • София
Ето...докато съм писала поста, в ФБ групата се е вихрил друг спор.  Mr. Green Но пък мамата е написала, че от 5 месечни децата й са на обща храна - кренвирши, бисквити, цитруси...

Толкова е тъжно...  Tired
Тази мама визирах Simple Smile Така било в Холандия, а ние тук тъпите в България нищо не сме разбирали Simple Smile

# 252
  • България
Я ми пуснете един линк към тази тема.Уж членувам,пък тези работи съм ги пропуснала Mr. Green
Но виж пък в темата за дългото кърмене е интересно  bowuu

# 253
....искаше да дава прясно мляко на бебе на 4 месеца....

Не съм следила темата и не бих казала че съм най-знаещата по темата, но искам само да отбележа, че на кашата която давам в момента на Дани (Тьопфер - био...ала-бала...) , на която пише че е за след 4 месеца, указанията за приготвяне са  следните: цитирам : "преварете 100 мл пълномаслено прясно мляко... "...
Та може би не е чак толкова налудничава идеята.
По-надолу пише - ако не желаете да използвате прясно мляко може да използвате преходно мляко (АМ)... 
СЪответно аз така и правя - приготвям я със 100мл АМ и 100 вода.

# 254
  • София
Имаме си много хубава група във ФБ "Родени юни 2016"
Успешно захраних с ябълка. Сега му правя домашно пюре от био ябълка за утре и други ден. Чудя се какъв зеленчук да включа, но явно ще е каквото намеря Simple Smile
Да се похваля, че бебо най-накрая почна да пие вода. Не е много, по 10-20 мл. докато му давам пюрето на обяд, но пак е нещо.
Не слушам съвети от роднини. Лелята на мъжа ми се опитва да дава акъл , но аз спрях да си говоря с нея по телефона, а мъжа ми се научи да не препредава Simple Smile Още от началото обясних, че това е моето дете и съответно ще го гледам по моите правила.
Антон почна да ака всеки ден, даже по 2-3 пъти, но изкарва по малко твърдо ако като пластелин. На друг случвало ли му се е?
От кога ще давате грах и какъв?
По преценка на лекар месните пюрета могат да се включат по рано и това определено не е за линч. Желязото и хемоглобина ли са ниски?
Чвстита половин годинка на бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт