ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 311
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • България
Кити, аз си мислех,ч е не могат,зашото много се клатушкаха и постоянно ги обграждам с възглавници и юргани.А снощи се изненадах като сложих Теодора без опора и видях,че може  Grinning Стела също седи, но се накланя повече напред към крачетата.

# 436
Нас ни изписаха 3450 и в началото бяхме само на кърма, но след втория месец започнах да добавям и АМ понеже не и стигаше т.е. заместих 2 от храненията. Та към днешна дата АМ съвсем малко след зеленчуковото пюре понеже все още не съм заместила хранене и вечерта след банята пак АМ. От 3 дена предлагам оризова каша следобяд и я приготвям с АМ и вода както е написано на опаковката, а педи вчера ми направи забележка как така ще слагам АМ на кашата ooooh! Thinking Тези от вас които са заместили хранене с каша по колко давате на бебчовците? Зачудих се понеже 100мл вода 100мл АМ и 5с.л. каша ще стане прекалено много  newsm78

# 437
Оризовата каша на Милупа приготвям с 180 мл готов разтвор АМ + 5 с. л. каша, които според описанието са 20 гр.
Давам му я 2 пъти седмично, не слагам допълнително вода.

# 438
Аз толкова каша давам , колкото си пише на кутията. Някои се приготвят със 100мл АМ + 100 вода. Други изцяло със 200мл АМ, трети със 150 мл вода... Винаги като цяло има около 200 готова каша като често добавям 1-2 л плодово пюре.

Аз да се оплача обаче от 1-2 дни моят синчец нещо се мъчи с тази лъжица много и ме бойкотира... вече повече от 1 месец се захранваме и имаме 2 заместени хранения. Но някакси все още не яде както трябва с лъжицата, избутва с езиче, ОК, това знам че е въпрос на рефлекс и че ще го надживее скоро, но напоследък е започнал умишлено да си дъвче езика и лъжицата, т.е. има желание към пюрето и си отваря устата , но започва да я дъвче още в началото и изобщо не мога да му я мушна в устата... само стиска здраво с венците... все едно дъвче истинска храна и прави поне 40 дъвкания преди да преглътне... хаха... абе голямо мазало става.  
Днес толкова се измъчих ей сега че установих че ми е по -лесно да му дам да изпие пюрето (което беше този път по-течно) отколкото да го мъча с лъжицата. Паничката ми е с формата на чаша, пластмасова и тъкмо го приучавам и да пие от чашка - май май доста по-лесно и бързо свиква с идеята да пие от чаша , отколкото да яде с лъжица...

И с кашата често така се получава, защото тя нали се втечнява след 10 -15 мин и той докато се омазва...накрая му я давам да я доизпие с едно шише с прорез през което текат и по-гъсти храни.

Голяма мъка... някакси се притеснявам, че не забелязвам особено голям напредък вече повече от месец... Sad

Как е при вас положението? Някой с подобни проблеми? Simple Smile

# 439
Оризовата каша на Милупа приготвям с 180 мл готов разтвор АМ + 5 с. л. каша, които според описанието са 20 гр.
Давам му я 2 пъти седмично, не слагам допълнително вода.

Не става ли много течно така?  newsm78

Аз ползвам кашата на Милупа с мляко вътре, добавям само вода, но реших да е по-малко от инструкциите, за да е по-гъстичка. Много се харесва - правя около 100 гр. на бебе.

# 440
Напротив, става много гъсто, уж спазвам рецептата, само 1 лъжица по-малко слагам. И то намалих като видях колко гъсто става.

# 441
Сигурно има разлика между двете каши.

Колкото до месото, аз мисля да поизчакам с него засега, че все още не съм въвела всички зеленчуци. Струва ми се, че ще им дойде стресово на стомахчетата.

# 442
  • София
Беборан си ограничи храненията на 5 на ден. Вчера си изяде цялото пюре, тъй че вероятно отказа е бил инцидентен и както казахте от глад. Кашички ще включим, но сигурно в ограничено количество.
От както намали храненията и почна да заспива по-рано следобед започнс да се буди по-рано. Сега се дъбужда към 5:10-5:20, а понякога в 4:20-4:30 и в наспан. Иска да си говорим малко и след около 30-40 минути пак заспива с бибката. После спи до 6:30-7:00. Как да го отуча от това събуждане?
И при нас е така. Мисля,че това си е период. Знам,че ти не го взимаш при теб,но при мен това бързо решава края на разговорите. Гушвам го и му хващам ръчичките. Със сигурност заспивам преди него Simple Smile Нямам сили да вися над креватчето,но пък ти нали можеш да го доближаваш? Сега трупат все повече и повече впечатления и това се отразяна на съня им. Любопитни са и почват да реагират повече на шум от преди.
Хипо, аз придърпвам кошарата към моето легло колкото да мога като протегна ръка да му дам бибката. Да, вече е много по любопитен какво се случва около него.
Аз купувам био продукти на Гимел. Не зная до колко са био, но все са по-добре от обикновените. Иначе наскоро купих био тиквички внос от Италия.

# 443
Аз взех оризова каша на тьопфер става гъста и не ми се е втечнявала.  Peace само се чудех докато въвеждам сега нея мога ли да въвеждам в обедното меню нови неща newsm78

# 444
Доколкото съм чела, кашите не се смятат за нова храна и може да се въвеждат други продукти с нея.

# 445
  • София
Аз взех оризова каша на тьопфер става гъста и не ми се е втечнявала.  Peace само се чудех докато въвеждам сега нея мога ли да въвеждам в обедното меню нови неща newsm78
И аз взех същата. Как я приготвяш?

# 446
Цитат на: fly_90 link=topic=954ц455.msg34212236#msg34212236 date=1481644148
И аз взех същата. Как я приготвяш?

затоплям 200мл вода слагам 3мерителни лъжички АМ изчаквам малко да се разтвори млякото и към 5те супени лъжици каша прибавям течноста и докато сипвам бъркам отначало ми се стори течно но само след минутка набъбва и се сгъстява. Ако искаш по малко каша си изчисляваш на 1 супена лъжица се падат 40мл течност 20 вода и 20 АМ
Дано съм помогнала Peace
П.с. само с вода не съм правила все още както каза педи

# 447
  • Русе
Минахме консултация - 8 300 кг и 66 см. Пуснахме кръв, урина утре, че не бях взела. Странно е че ни пращат на очен лекар, преди две години го нямаше това. Успех със захранването нямам много, но и не съм въвела нова храна, че най-накрая сложихме първия Синфлорикс. Дано няма реакция  Praynig

# 448
Момичета, моля за съвет!  Blush Минахме днес консултация 7 560 сме и 67 см. Започваме захранването, педиатърката настоява да е с картоф. Баби на село с натурални картофи няма към които да се обърна, а като отидох в магазина нямаше нито една био марка, която да предлага само картоф, а държа да е био, поне първото пюре. Някакви идеи за марка, която да предлага био картоф без други зеленчуци и да си поръчам по интернет?  Rolling Eyes Така и не разбрах защо пък толкова държи да е с картоф, но явно е конвенционална.
Обиколих кауфланд и била, био картофи няма, а на групите във фейсбук много им нямам доверие, в краен случай ще поръчам от Балев био маркет, но не ми се чака 3 дни да пристигне поръчката, иска ми се вече да започваме захранването, все пак вече сме на 6 месеца.  Thinking

# 449
Sab ако не държиш ти да приготвяш пюрето можеш да вземеш готово пюренце  на хип има чист картоф, на който пише, че е био. И през това време да си пуснеш поръчката Peace

Общи условия

Активация на акаунт