ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 412
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аз не съм започнала да давам жълтък. Вие от кога почнахте/мислите да започнете?
Въведох жълтъка на 5 месеца и 1 седмица , съвсем малко добавих към зеленчуковото пюре , яко го раздробих , но бебо плюе само него и не го харесва явно Grinning. Месото го редувах с жълтъка, 1ден зеленчуково с жълтък на деугия месно.
Днес бяхме на консултация 68см и 7.350кг. Казаха ми другата седмица да му направя попара със сухар  , и така да въведа глутена. Изследванията са перфектни. Praynig
 Иначе бебо от сутринта беше адски крив и така цял ден с изключение на возенето в колата  Grinning , много обича да се вози и да наня по пътя. Вечерта имаше някакво воднисто аки , чудя се това кривене +акото дали не е заради зъбите?!

# 481
Момичета, на гладно ли трябва да се вземе кръв от бебетата ? Тая работа не знам как ще стане....  ooooh!

# 482
# 483
  • България
Не,няма как да е на гладно, особено при нас както цяяяла нощ се храним  Whistling
И моята педиатърка миказа да слагам масло,оонякога слагам,но рядко.Жълтък не съм давала, Неми е споменавала.И резултатите от изследванията не си знам,защото са при нея.Но щом не се е обадила,значи са добри Peace

# 484
Колко часа може да престой  уринта в контейнерчето преди да се занесе за изследване  newsm78

# 485
  • София
Колко часа може да престой  уринта в контейнерчето преди да се занесе за изследване  newsm78

Мисля максимум 2 часа. Не бива да е престояла.

# 486
Колко часа може да престой  уринта в контейнерчето преди да се занесе за изследване  newsm78

Мисля максимум 2 часа. Не бива да е престояла.

И аз така си мислех но все пак да питам. Мерси Simple Smile

# 487
Момичета, възможно ли е да има алергия към ябълка?  Crazy
Някой се беше оплакал в темата, но не помня кой (_Magi, ти ли беше?).

Преди 2 седмици някъде, предложих ябълка за първи път и на следващия ден по брадичката на бебка имаше няколко червени пъпчици. Повече не предложих...
Вчера пак ѝ дадох да пробва - днес отново пъпки по брадичката, 1 на бузката и 1 до веждата.  Confused
(+почти цяла нощ рев, като се има предвид, че моето бебе в последните 4 месеца не се е будило нощем и не е плакало)

Първия път ябълката беше от градината на баба ми, вчера от магазина....
Всичко съм очаквала, ама непоносимост към ябълка доста ме изненада!

# 488
Пъпчици и на нас се появяват понякога, но не мисля че са от храна. По-скоро от това, че са доста често по корем и като се уморят забиват глава на килимчето или на спалното бельо или на гимнастиката. Понякога се оповръщат докато висят по корем и докато ги видя се омазват яко. Мисля, че това предизвиква пъпчиците по кожата, които бързо изчезват още на следващия ден. Ревове обаче не сме имали - само веднъж след крушата, но на другия ден пак им дадох и проблеми никакви.

# 489
Момичета, възможно ли е да има алергия към ябълка?  Crazy
Някой се беше оплакал в темата, но не помня кой (_Magi, ти ли беше?).

Преди 2 седмици някъде, предложих ябълка за първи път и на следващия ден по брадичката на бебка имаше няколко червени пъпчици. Повече не предложих...
Вчера пак ѝ дадох да пробва - днес отново пъпки по брадичката, 1 на бузката и 1 до веждата.  Confused
(+почти цяла нощ рев, като се има предвид, че моето бебе в последните 4 месеца не се е будило нощем и не е плакало)

Първия път ябълката беше от градината на баба ми, вчера от магазина....
Всичко съм очаквала, ама непоносимост към ябълка доста ме изненада!
Аз имам алиргия към ябълка. Сурова,но все пак бебетата са по-чувствителни.

# 490
Grumcho, нямам блендер имам пасатор.
Тоест ни кой не е слагал масло в началото така ли? Ми тази педиатърка защо ме кара....
Hipo, какъв е този пасатор на Нук, специално бебешки ли?
Ръчен пасатор.
http://www.pakostnik.com/bg/plastmasova-kupichka-s-pasator-nuk

# 491
Вчера педиатърката каза, че малката тъй като вече е на 6 месеца трябва нрез целия ден да е на 90 градуса, освен когато спи. Това за мен е странно защото тя почти през цялото време до сега лежа и не може да се изправя и да сяда. Трябва ли да я слушам и да насилвам малката- сега съм я сложила на 75 градуса в шезлонга и се свлича? Мисля си, че все пак трябва да има някакъв преход, но тази препоръка пък е от лекар който е видял степента й на развитие. На вас какво ви препоръчаха?

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 14:15 от SAB-f

# 492
  • София
Вчера педиатърката каза, че малката тъй като вече е на 6 месеца трябва през целия ден да е на 90 градуса, освен когато спи. Това за мен е странно защото малката почти през цялото време до сега лежа и не може да се изправя и да сяда. Трябва ли да я слушам и да насилвам малката- сега съм я сложила на 75 градуса в шезлонга и се свлича? Мисля си че все пак трябва да има някакъв преход, но тази препоръка все пак е от лекар който е видял степента й на развитие. На вас какво ви препоръчаха?
Малката е на 7 месеца и лекарката ни каза да не я слагам да сяда. Да се научи да лази и сама да се обръща да сяда и тогава и аз да я слагам.

# 493
Направо падам от смях с противоположните мнения и препоръки на лекарите...!! Всъщност е трагикомично по-скоро...
Моят съвет е да си намерите някакъв баланс и златна среда в която виждате , че бебето се чувства комфортно. ТО е ясно , че няма как да слушаме на 100% лекарите, особено след като мненията им са в двете противоположности. 
Аз отдавна правя упражнения с бебо , да го хващам за ръчички и надигам до седнало положение, слагам го  полулегнал в шезлонга (така може да стои с часове). В мен като е в скута ми може да си седи направо и да тупа с ръце по масата. Ако го сложа седнал на земята се накланя напред към краката си или настрани и евентуално до няколко секунди е тупнал долу ... не е готов, но и няма нищо страшно за по няколко минутки да го слагате да се облегне на дивана/на възглавнички в ъгъла на кошарата/леглото... Напоследък това му е любимо между другото - да го подпра в ъгъла на леглото и навсякъде около него играчки Simple Smile

# 494
Еми да и ние с моето момиче пбавим упражнения за надигане. Но ако я оставя на 90 градуса се клатушка. В леглото било меко, каза педиатърката, а трябвало на стол за хранене, че бил по-твърд.

Общи условия

Активация на акаунт