За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 959
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ха-ха-ха! Това с кърмата ми е любимо!!! Simple Smile
По-страшното е, че го казват педиатри.

Колкото до алергиите - статията е пълна глупост, но за някои майки това е "научно доказателство".
Мислиш ли, че някоя майка го е чела и си е казала - ето, британските учени са казали, ще захраня рано.. Стич добре е обобщила картинката.
Бъди сигурна, че има и такива. Те дават сок от ябълка със захар на бебе на 3м.
На 3 пак е добре. Масово дават вода със захар от раждането, сокът се включва към 40-ия ден, ако не и по-рано!

Лейди, ами нали трябва да оборят "научно" късно захранващите по СЗО Wink
ooooh!

Вечер (преди да заспя) преглеждам теми и попадам на пост в една от отчетните, че когато бебето реве, майката дава ябълка със захар и то спира веднага с ревовете. Поглеждам лентата ѝ и виждам, че бебето няма 3 навършени месеца. ooooh! Разсъних се! Shocked

# 511
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Колкото до алергиите - статията е пълна глупост, но за някои майки това е "научно доказателство".
Мислиш ли, че някоя майка го е чела и си е казала - ето, британските учени са казали, ще захраня рано.. Стич добре е обобщила картинката.
На 3 пак е добре. Масово дават вода със захар от раждането, сокът се включва към 40-ия ден, ако не и по-рано!

ooooh!

Вечер (преди да заспя) преглеждам теми и попадам на пост в една от отчетните, че когато бебето реве, майката дава ябълка със захар и то спира веднага с ревовете. Поглеждам лентата ѝ и виждам, че бебето няма 3 навършени месеца. ooooh! Разсъних се! Shocked

Потресаващо!

Една от нашите майки скоро разказваше как на един преглед са предложили на 6-месечното й дете Зрънчо. Нямаше да е чак толкова шокиращо, ако и другата майка не беше с бебе на същата възраст и "отдавна му била давала"!

# 512
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

ooooh!

Потресаващо!

Една от нашите майки скоро разказваше как на един преглед са предложили на 6-месечното й дете Зрънчо. Нямаше да е чак толкова шокиращо, ако и другата майка не беше с бебе на същата възраст и "отдавна му била давала"!
Скрит текст:
Преди години седя пред лекарски кабинет и виждам майка с бебе, която чака пред съседен кабинет за консултация. Бебето в количка и на видима възраст 6-7м (+/-). Идва друга майка и се заговарят. Втората майка пита, дали първата е заместила поне едно хранене на ден и изключила ли е мляко/кърма от това хранене т.е. само твърда храна без мляко. И първата каза: "Аааа, не, млечно хранене не би отказало моето ..... знаеш ли как хапва "Данонино", ама нали е за деца?!" Shocked
Никога няма да го забравя това.

# 513
  • София
 Shocked
Много пъти съм си мислила да събирам такива бисери! Човешката безотговорност няма граници!

# 514
И аз се изумявах како може на бебе на 6 месеца да се дават кроасан и кроки, на 8 месеца да е на кухня, а на 10 да ръфа вафли, но го видях с очите си. Моят мъник и след годинката си пиеше адаптирано мляко, след това го замених с кисело, но една позната още на 10 месеца беше приключила с даването на каквото и да е мляко. Детето ми до годинка и половина не беше опитвало кроки(щеше ми се още да го опазя, но как да стане като буквално му го навират в устата).  #2gunfire

# 515
  • София
Не разбирам какво толкова се учудвате от ранното захранване?
Всяка майка си знае, тук нали си помагаме, не обсъждаме кой как си храни детето и какво му дава и кога. Всички имаме глави на раменете и решаваме какво да правим.
Аз лично не бих чакала да захраня на 6м след като детето проявява интерес и като му дадеш му харесва. Но не бих съдила и обсъждала защо майките искат да захранят след 6м. Наистина не проумявам.
Разбира се, ако всичко е в граници - не вреди . Аз сокове, вода със захар не давам на моето дете. То си пие чиста вода и АМ. Е, и очевидно си яде пюре за обяд. Всичко е наред. Какъв е проблема?
Не съдя, разсъждавам... Чудно ми е.

# 516
Не мисля, че „всяка майка си знае” минава като обяснение в този случай. Ранното захранване не се препоръчва, защото е възможно да възникнат бъдещи проблеми от най-различен характер, само защото мама не си е направила труда да прочете нещо. Интереса към храната е един от признаците за старт на захранването, добре е да има съвкупност от такива за да се започне. Странна ми е упоритостта на майките, ти им казваш, че здравето на детето им е застрашено  - те ти казват „всеки си решава”.
Лично аз нямам против някой да ме упреква, че съм захранила късно, щом има доводи  - да заповяда.

# 517
Ами моите деца , едното на 5г другото на 1г и 6м проявяват интерес към черния ми шоколад , но аз не им давам. Проявяват интерес и към кафето и алкохола да им дам ли? Мисля , че добре ще се справят да го изпият , а след това какво правим???
Проблема на ранното захранване е , че коремчето на бебето не е готово за твърда храна, опасности от алергии които може да развие и на доста по късен етап и куб други неща , просто се поинтересувай и прочети някоя и друга книга или някоя достоверна статия в нета.
Да майките имат глава на раменете , но не винаги я ползват. Няма да давам примери.
Според мен проблема на раното захранване е малкото четене на информация по въпроса. Най страшното е че много от педиатрите все още го препоръчват. Нашата е от тези. На 6м искаше да давам попара на детето , а на 8 да спирам да кърмя  Shocked естествено за нищо не я послушах и се радвам за което.

# 518
И аз съм от рано захранилите. Беше на почти 5 месеца и още съжалявам, че тогава послушах педиатърката и мъжа ми. Поне сокове не ми е казвала да давам.

Не съм искала да осъждам ранното захранване, а храненето с боклуци.

# 519
  • София
Естествено, че става въпрос за глупостите, с които някои майки хранят децата си-аз няма да съм от тях със сигурност. Има толкова други по лезни храни ще си тъпкам фетето с кроки и други щуротии - няма да стане.
 Около мен всички майки са захрснили 4 м от раждането. Децата са здрави и прави, едното е на 1г, другото на 4г а на братовчедка ми е на 3г. Без алергии и каквито и да е заболявания.
А това за кафето и шоколада е много глупаво сравнение, дори не мисля да коментирам..... Както и да е.

# 520
Аз като захраних на 6 месеца и цъфнахме, и вързахме, просто. Това, че бях внимателна, давах по седмица от нова храна, не бързах с количества, въвеждане, т.н. спаси ли ме от проблеми? Не. Изчетох де що материал намеря и накрая пак - ето ни на.
Все пак смятам, че 4 месеца е много малко детето за пюрета, ама също така смятам, че ако е предразположено - каквото и да направиш, това ще е.
Моята приятелка му дала попара на нейното бебе - сухар, масло, сирене - всичко въведено наведнъж. Аз като го чух, настръхнах. Ами на нейното бебе нищо му няма, ама ние дето въвеждаме по едно пюренце на седмица, че и гледам да не давам алергени, пак втора седмица не можем да регулираме стомаха. Така че божа работа.

# 521
Проблемите от ранното захранване не се свеждат само до алергии и запек и може да се появят след години. За два месеца бързане с неяясна цел.. Но всеки си има (няма) глава на раменете.

# 522
  • София
the_valkyrie, не го приемай като критика. Аз използвах поста ти, за да задам някои въпроси, тъй като ми предстои (живот и здраве) захранване след няколко месеца. Просто си сверявам часовника. По-скоро се "хванах" на информацията, че детето е толкова малко (за мен), а вече е опитало всички зеленчуци и ти питаш за сметана. Иначе си го захранвай, не бих си позволила упреци. Права си, че детето е твое и решението е твое. Peace

prolet_inchen, да, съгласна съм, че АКО детето е предразположено към алергии, то ще ги прояви на 3м, 4м, 6м. т.е. вероятно няма спасение, но все пак този стомах трябва да се щади. Аз поне така разсъждавам. Може и да греша. Цял живот ще се яде твърда храна.

Скрит текст:
Принципно се чудя, защо е това бързане и състезание на майките: ранно захранване, ранно сваляне на памперс, ранно махане на биберон, ранно ходете до WC (не на гърне), ранно прохождане, ранно отбиване от кърмене. Някак бързат децата им да пораснат за 3м. С големия син всичко се случи плавно, когато той беше готов и без стрес. Надявам се и сега да е така.

# 523

prolet_inchen, да, съгласна съм, че АКО детето е предразположено към алергии, то ще ги прояви на 3м, 4м, 6м. т.е. вероятно няма спасение, но все пак този стомах трябва да се щади. Аз поне така разсъждавам. Може и да греша. Цял живот ще се яде твърда храна.
Не съм много съгласна с болднатото. То затова си има и възраст подходяща за въвеждане на потенциални алергени - за да се минимизира вероятността от такава проява. Кърменето също е фактор, който намалява възможността от реакция.

# 524
  • София

Не съм много съгласна с болднатото. То затова си има и възраст подходяща за въвеждане на потенциални алергени - за да се минимизира вероятността от такава проява. Кърменето също е фактор, който намалява възможността от реакция.
Може и да си права. Вероятността да се минимизират проявите на алергии е голяма, но понякога и това не помага. За мен е важно аз да съм направила всичко възможно, пък вече, ако прояви алергия (недай Боже), ще знам поне, че не е по моя вина т.е. от бързане.

Общи условия

Активация на акаунт