Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 187
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
Метилопреднизолона подтиска и той.

# 241
  • Бургас
Да,знам,че подтиска,но аз нямам друг избор.Алергична съм към нестероидните противовъзпалителни и към аналгетиците.Затова не мога да пия и сулфо-салицилати.Ще карам с Метилпреднизолона,не искам да започвам с Имуран.
Благодаря за отговора.Пожелавам ти да се излекуваш бързо.Много е кофти,че си болна.Някои хора сме изтеглили късата клечка в този живот.

# 242
 Може да сме изтеглили късата клечка, но няма да се предаваме. Имам прекрасен съпруг, деца и внуци,затова ще се боря.

# 243
  • Бургас
Да,и аз се боря заради детето.Съпругът ми ме напусна преди години,когато се разболях.Цитирам:На мен болна жена не ми трябва."

# 244
Здраве да е, имаш детето си което те обича, затова бъди силна и позитивна.

# 245
Здравейте момичета,от една седмица чета постовете,възхищавам се на куража ви и позитивното мислене. Аз съм с диагноза РМШ, предстой ми радикална хистеректомия на 12.05.На 24.04 ми взеха биопсия, чакам резултат. По принцим съм силна личност но сега съм мн уплашена. Как де провежда след това лъчетерапия, всеки ден или през интервал. На 48години съм и все още имам цикъл. Ще ме оперира професор Томов в Плевен с робота Да Винчи.

# 246
  • Бургас
Yolanta,аз нямах рак,а много,много тежка форма на ендометриоза.Кървях отвсякъде,не искам да си спомням.Не са ми правили лъчетерапия.Не познавам и такива жени.
Ще се справиш,сигурна съм.

# 247
 Yolanta, доволни са от Томов. С робота ако всичко мине добре ще те изпишат бързо. В Марина или в Университетска ще бъдеш?

# 248
  • Бургас
Какъв е този робот?Мен си ме рязаха,а една съседка в София я оперираха,но и нея я рязаха.Ако е някакво изсмукване на матката през влагалището,съм чела,че е в пъти по-безболезнено и че жените се възстановяват много по-бързо.
Един съвет от мен-ако след операцията или дни след нея получиш кървене,не се шашкай.Моето започна чак след седмица.Тичах с рев в бърза помощ,мислех,че нещо се е разшило и пак трябва да режат.Направо такъв ужас не съм изпитвала.Бяха махнали всичко,дори шийката на матката и просто не беше логично да кървя.За щастие ми обърнаха внимание и ме пратиха при невероятно мила дежурна гинеколожка,която се случи и хирург.Обясни ми,че така ставало,изхвърляли се конци,задържани мърсотии и т.н.Беше категорична,че няма разшито и поне половин час ме успокоява.Да е жива и здрава жената,не и запомних името.На практика това продължи подобно на цикъл и само си спря.

# 249
Операцията ще е в Университетската болница. Две години пропуснах цитонамазката и...

# 250
Какъв е този робот?Мен си ме рязаха,а една съседка в София я оперираха,но и нея я рязаха.Ако е някакво изсмукване на матката през влагалището,съм чела,че е в пъти по-безболезнено и че жените се възстановяват много по-бързо.
Един съвет от мен-ако след операцията или дни след нея получиш кървене,не се шашкай.Моето започна чак след седмица.Тичах с рев в бърза помощ,мислех,че нещо се е разшило и пак трябва да режат.Направо такъв ужас не съм изпитвала.Бяха махнали всичко,дори шийката на матката и просто не беше логично да кървя.За щастие ми обърнаха внимание и ме пратиха при невероятно мила дежурна гинеколожка,която се случи и хирург.Обясни ми,че така ставало,изхвърляли се конци,задържани мърсотии и т.н.Беше категорична,че няма разшито и поне половин час ме успокоява.Да е жива и здрава жената,не и запомних името.На практика това продължи подобно на цикъл и само си спря.
Операцията с робота е безкръвна.

# 251
Персоналът в отделението е много готин - и сестри и акушерки. В деня след операцията ще си в реанимация, на следващата сутрин те качват горе. Предполагам на 3ти-5ти ден ще те изпишат, зависи как си.
 mariqivanova, лапароскопски пряват с робота - пет дупки май бяха. Аз не съм му фен, но за който иска по-бързо възстановяване е вариант.

# 252
  • Бургас
Аууу,защо нямаше такова чудо тогава.Лапароскопски е в пъти по-добре.Сега имам огромен дебел белег,който е и твърд и направо ми пречи.Рязаха ме два пъти.На първата операция само извадили огромната киста.Изписаха ми Золадекс,не помогна и след една година ме рязаха пак за да махнат всичко.А първия път изрично помолих да махнат всичко.Но тц.
Разрезът ми е от пъпа надолу,вертикален.Интересно защо не ме срязаха като при секцио.

# 253
  • София
Аз съм оперерирана в Г.Странски университетската болница през 2013 г.месец май с робота Да Винчи.Супер бързо възстановяване.Много съм доволна от целия екип.

# 254
Аз съм оперерирана в Г.Странски университетската болница през 2013 г.месец май с робота Да Винчи.Супер бързо възстановяване.Много съм доволна от целия екип.Димяни, прочетох постовете,вдъхвате ми кураж. При теб каква симптоматика имаше? При мен януари и февруари на 14ден от цикъла леко кървене(само сутрин) което ме накара да посетя гинеколог. Две години не бах ходила.

Общи условия

Активация на акаунт