Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 144
  • 713
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте момичета, днес си получих епикризата диагнозата е pT1bpN1Mo,назначена ми е лъче и химио терапия. Мисля да се обадя до Сити клиник за терапиите. Вашето мнение за тази клиника. И как да стигна до нея от гарата в София?
Не знам откъде ще ходиш, но автобус 111 спира там.
Сити клиник е със страхотна апаратура, за специалисти нищо не мога да кажа.

# 346
  • София
Момичета, да се похваля-резултатите са ми супер, че много се бях притеснила Simple Smile Simple Smile  Днес бях на контролен преглед, раната зараства добре.Забравих да питам за вътрешни кончета, но добре,че сте вие в темата

# 347
момичета,здравейте,всеки с проблемите си,но дано всички сме здрави.
аз нали се боря с телк и нелк-та днес ми дойде писмото от нелк-как да разбирам това:
приемаме,че се касае за състояние след хистеректомия.....хистология:пплоскоклетъчен карцином ин ситу с наличие на 1 фокус на инвазия с дълбочина 1-2мм,без данни за рецидив. НЕ СЕ СЛЕДВА %ТНР ПО см. на т7,(7. За злокачествено заболяване инситу - 50 % за една година след санирането)
и по-надолу -заради липсата на яйчници-е записано,че не са проведени консултации с гинеколог,кардиолог,невролог и т.н
предвид изложеното НЕЛКотменя ЕРна ТЕЛК и връща за ново освидетелстване поради нарушение на чл 62 на НМЕ.
аз не мога да разбера,написаното НЕ СЕ СЛЕДВА %ТНР -В СМИСЪЛ,ЧЕ НЕЛК КРИТИКУВА ТЕЛК,ЧЕ Е СЛЕДВАЛ ТАЗИ  ТОЧКА  И ЗАТОВА НЕ МИ Е ДАЛ % ИЛИ ТОЧНО ПО ТАЗИ ТОЧКА НЕ  МИ СЕ ПОЛАГА ПРОЦЕНТ

# 348
Здравейте, на майка ми й направиха радикална хистеректомия с робота на 23.05, но от вчера има някакво слабо жълтеникаво течение, а днес вече е кървене т.е слабо, но все пак е кръв. Нормално ли е след такава операция с робота да има кървене и то 20 дена след операцията? От както е изписана не е имала никакво течение до днес.

# 349
  • Варна
Здравейте! На 43 години съм. Днес бях на гинеколог и се оказа, че миомата ми се е увеличила и вече е 68 мм., а към нея има закачение  и още две съвсем малки.  Докторът е категоричен, че е необходима операция като се премахне всичко. В кабинета бях смела, но като се прибрах и прочетох какво пишете взех да се притеснявам.

Ходих при д-р Николов от АГ - Варна. Някой да е правил операция при него?

# 350
  • Варна
Говорих дес с леля ми, която се оперира по спешност преди няколко години и тя ме съветва да не давам да ми махат яйчниците, защото изкуственото предизвикване на критическа възраст и е донесло прекалено много проблеми, като преждевременно остаряване, напълняване и др.  Какво мислите по този въпрос?

# 351
Почети малко тук и пак си помисли, има жени живеят с два-три пъти по-големи миоми, но всеки си решава сам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=974821;topicrefid=19

На твое място първо бих пила билки минимум 6 месеца + наблюдение поне година.

# 352
lucky girl, ако те съмнява мнението на лекаря, консултрай се с друг. Ако ти създава проблеми миомата, по-добре да я махнеш планово, отколкото да чакаш някой страшен кръвоизлив, при който да те оперират по спешност.

Яйчниците, ако изглеждат добре, няма да махнат. Имай предвид, обаче, че 3-8 години след хистеректомия влизаш в критическа и при запазени яйчници, може и да се получат кисти и да се наложи да се махнат след време. Докато можеш си ги дръж  Simple Smile Баба е на 80+, махнато е всичко когато е била на 30тина години. Нито е остаряла преждевременно, напълня след пенсия, когато се обездвижи. Каза, че първите години след операцията се е позакръглила, после е влязла в норма. Аз съм от 7 месеца без яйчници, не съм започнала да качвам килограми.

# 353
  • Варна
Благодаря за съветите

# 354
  • Бургас
datura_inermis,всичко е много индивидуално.
На мен ми махнаха всичко на 28.Сега съм на 34 и доста съм напълняла.По едно време бях 85 кг,сега съм 69кг,дано не напълнея пак толкова, че е ужааасно.
А какви вълни преживях,не е истина.Ти имаш ли?
Радвам се,че баба ти е добре,дано и аз да съм добре,но за съжаление имам и други здравословни проблеми.

# 355
  • Варна
Говорих дес с леля ми, която се оперира по спешност преди няколко години и тя ме съветва да не давам да ми махат яйчниците, защото изкуственото предизвикване на критическа възраст и е донесло прекалено много проблеми, като преждевременно остаряване, напълняване и др.  Какво мислите по този въпрос?

lucky girl, пподкрепям съвета на  datura_inermis относно второ мнение от специалист. Дори ще отида малко по-далече – ако се разминават мненията поискай и трето, но бих те посъветвала поне едното да е от свободен прием т.е. платено. В нашия град/и аз съм от Варна/има добри специалисти и съм сигурна, че ще ти помогнат да вземеш правилно решение.
Що се отнася до яйчниците, всичко зависи от натурата на човека – при мен махнаха всичко преди 3 г. и през първите 2-3 месеца свалих 14 кг. Сега поддържам 12 долу/двата ги качих като тръгнах на работа Joy/, а симптоми на критическа –топли вълни и други подобни все още нямам. Така, че споко! И късмет!

# 356
В началото имах горещи вълни, сега са само когато се завия с юрган на 30 градуса или в подобни нормални моменти Laughing Не съм чак толкова зиморничава, както преди, но може би е защото хемоглобинът ми е по-нормален вече. С паметта и концентрацията имам все още проблеми, но май са по-скоро заради шока от преживяното, а не от липсващите яйчници.

# 357
  • Варна
Задължително ще търся и второ мнение. Колкото до свободния прием, аз и сега бях на свободен прием при Николов.

А да ме посъветвате при кого да отида за второ мнение?

# 358
Задължително ще търся и второ мнение. Колкото до свободния прием, аз и сега бях на свободен прием при Николов.

А да ме посъветвате при кого да отида за второ мнение?

Аз съм оперирана от доктор Марков във Военноморска болница. Прекрасен специалист и човек.

# 359
Имай предвид, обаче, че 3-8 години след хистеректомия влизаш в критическа и при запазени яйчници, може и да се получат кисти и да се наложи да се махнат след време.

Това категорично не е вярно. Оперирана съм преди 11 години и все още нямам намерение да влизам в критическата. На 43 съм, изследвам редовно полови хормони и са в норма, не пия никакви добавки. Кисти нямам, не съм напълнявала.

Всичко е много индивидуално, няма такова правило.

Общи условия

Активация на акаунт