ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 552
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
   Simple Smile ехххх, ама хич не ти е скучно! И тая енергия откъде я черпиш? Подозирам имаш послешен мъж и добричко бебе .....? Wink

# 676
Забравих да кажа, че изтествахме бейбифона докато ни нямаше, за да наблюдаване котката. Работи перфектно с уайфай и следим всички през телефоните.

Котката яко ми лази по нервите, не знам как се справят останалите с техните домашни любимци. При нас положението не е никак добре, отношенията са много обострени Sad Бях убедена, че котката никога по никакъв начин няма да навреди на бебето, докато днес прибирайки се не я заварихме в преносимата му кошара в хола (за щастие беше празна, малкият беше в детската). Тя до сега не се е катерила и качвала никъде, но явно е намерила начин и вече не мога да и имам доверие дали няма да го направи и в негово присъствие. Отделно препикава плочките и съм станала домашна прислужница да чистя с парцала след нея. Малкият като пропълзи това ще е огромен проблем. И не на последно място, чудейки се как да привлече вниманието, ходи и драска плата на преносимата му кошара на бебо. Вече няколко пъти го буди и стряска така. Абе, гузно ми е да си призная, но ни е голяма тежест в момента мацата. В дългосрочен план не бих могла да го изтърпя това.

# 677
Cristi, Коледен дух и настроение, аз това си мантрувам и се успокоявам. Ха ха
Ели, съчувствам ти, много е лошо така, но ако трябва да съм честна, ако беше на моята глава бих намерила нов дом на котето, ако нещата не се променят към добро.

# 678
   Simple Smile ехххх, ама хич не ти е скучно! И тая енергия откъде я черпиш? Подозирам имаш послешен мъж и добричко бебе .....? Wink
Не, ама имам баба за бебето и остен за мъжа Mr. Green

Ели, тя пак не е навредила на бебето. Просто е любопитна и затова се е покатерила в кошарата. Дай шанс да се "запознаят". Докато бебето е в настроение или заспало, хвани котараната и я доближи до него, докато говориш и я галиш. Понеже е само едно животно, най-вероятно доста болезнено усеща цялата липса на внимание и заради това препишква на непозволени места. Но ще е много жестоко да я изхвърлите Rolling Eyes

За протокола - аз съм с 3 котки и 2 кучета. Тежко е много, спор няма, но се справяме.

# 679
Леле, Кристи, ти за мен си героиня, щом се справяш с толкова домашни любимци. Браво на теб. Аз вече наистина не знам как да подходя. И с добро пробвах, и с каране пробвах, резултат няма. Котката не спира да ревнува. Обикаля креватчето на детето и непрекъснато драска плата и си забива ноктите, а аз съм като стражар да го пазя. Живеем в тристаен апартамент, в който котката обитава хола (хол, кухня и трапезария на едно) и няма достъп до спалнята и детската. С детето обаче прекарваме 90% от времето си в хола, докато то е в преносимата кошара, на шезлонга или в активната гимнастика. Така че е жизнено важно да се чувствам спокойна. Все се успокоявам, че котката ще свикне и ще промени поведението си. Е, ето вече близо три месеца, промяна няма, даже напротив, нещата се влошават. Котката е персийска, особено своенравна, търсеща внимание и привързана към нас. Не търпи грам да дели това внимание с който и да е. "Запознавала" съм ги нееднократно, давам и да помирише бебо, ефект нула.
Не ми се иска да се стига до там да и търсим нов дом, тя е на четири години вече и много трудно ще го преживее, свикнала е с нас. Положението обаче ме побърква:( Да си призная, когато ходихме в Банско, а и сега у нашите, с радост я оставих у дома и си отдъхнах от нея за няколко дни.

# 680
Разбирам те  Hug Персийките са си хептен бебета  Simple Smile При нас може би помага факта, че са много животни и се занимават едно с друго. Но пък космите, звуците и прахоляка са по пет  Sick

Да са ми живи и здрави, но като се споминат, ще си почина едни десет години без любимци Mr. Green

# 681
Лейла,Лид  благодаря за подкрепата bouquet HugДобре,че  е тук да си кажем болките Hug
Ние нещо намалихме храненията ,иначе си е весел и спокоен де,ама е станал една закачка само се смее и гука  Heart Eyes
Кристи, ти си супергерой Grinning

# 682
вчера прибрах поредните умалели гащеризончета - расте като гъбка
изведнъж осъзнах, че няма да е дълго бебче за гушкане и бързо ще порасте
толкова ми е миличка
вече сме на 150 мл манджа
сутрин е мн гладна, но пък спи вече почти цяла нощ и докато не изяде 180 мл не спира да пищи
чудех се мамите, които кърмите сутрин имате ли повече кърма, дали бебето суче сутрин повече newsm78

Ели има животни, които съжителстват без проблем с бебе, но щом твоята котка не спира, нещата не са добре. Утре може да напикае кошарата на бебето или недай си Боже да го одраска
аз бих и намерила друг дом дори за седмица две да видя дали ще разбере

# 683
cristi бяхме на немския коледния базар много е хубаво. Ели  аз най мразя след път да разопаковам багажа .  аз сутрин се събуждам мокра от кърма през ноща като не я храня....

# 684
Аз ставам да се изцеждам през нощта и пак съм препълнена.Точно така е Чуби лактацията е според нуждите на бебо и сутрин е по силна.

# 685
Мамчета здравейте...родих на 9 октомври и въпросът ми е дали има групичка във фейсбук на октомврийките? Simple Smile

# 686
chuby, Патето е на смесено хранене, като привечер след кърмата изпива "добавка" от 150мл. Сутрин не й правя АМ и е само на кърма, суче в 5 и в 7, доспиваме си заедно на спалнята и после АМ 150мл изпива в 10, та, не знам дали има повече кърма или огладнява по-сериозно в 10, а преди това само си "замезва".
Аз също съм се настроила за коледния немски базар. На 25-ти се прибираме в София и ще се опитам да заведа ММ до там.
За животинките, ние имаме куче, което си живееше в София по диваните, ко се преместихме в друг град, в който малко разбирането на хората е като на село. Чуеха ли куче и ме отрязваха, нито семейство, нито бебе ги трогваше. Това 10кг кученце с хигиенни навици го обяснявах, докато ми затварят телефона. Трудно си намерихне квартира с куче и то с уговорката, че ще живее навън. Та от лятото е навън, сега е в избата на топло и определено ревнува доста, доста е тъжна понякога, а аз нямам време да й обръщам внимание и ми е много мъчно. Идеята ми е, че животинките се нагаждат трудно или лесно към промените и трябва да сме малко по-търпеливи. Дай на котето още някой друг шанс, според мен то усеща, че си напрегната и то е виновно, но не знае как да се държи. Опитвай се да го галиш и гушкаш, докато държиш бебето, за да разбере, че не е враг, а е приятел. Дано се получат нещата, трудно ще му е на животинчето без вас.
Аз не членувам във фейсбук групи  Mr. Green тук си ми е екстра.
За пътуването и аз съм много изнервена, ММ иска да ходим на селото при баща му, а там е едно мърляво, гледат животни, градини, влизат и излизат с обувки в къщата и особено, когато вали в доста гадно. Там нямам никакви удобства и през цялото време държа бебето на ръце. Сега имам ергономочна раница и ще я слагам вътре, но пак си е гадно. Те много се стараят да пзат чисто, но не им се получава. Уж, умни и образовани хора, а ходят при кокошките за яйца и после закачат бебето по ръцете, а аз вървя с мокрите кърпи и само бърша и се нервирам. Уф, да не се навивам, че ще изкарам доста кофти Бъдни вечер, ама то как се набива 'тактично" акъл, не става и ако се обадя ще стане грозно, че съм много перната в усатата.

# 687
А къде е коледния базар?

# 688
pure nature аз вече оставих тактичността   Mr. GreenВ крайна сметка не съм длъжна да ходя там,като не могат да се съобразят проблема си е техен Mr. GreenАз в никой случай не съм маниачка на тема стерилност и чистота ,но някой неща не ги приемам.

# 689
Аз също - стане ли въпрос за дедето ми озверявам като мечка стръвница и не ми пука за ничии чувства  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт