Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 4

• 75 348
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Да връща ключовете и да се маха. Naughty
Какъв хотел ще ѝ плащаш? Rolling Eyes

# 436
  • София
Да връща ключовете и да се маха. Naughty
Какъв хотел ще ѝ плащаш? Rolling Eyes

Мерси Дева Hug
И на мен ми се налага този подход, струва ми се най-логичен! но съпругът ми се е запънал да и иска наема за януари и да не и връща депозита, защото изнасяйки се без да ни предупреди, била нанесла по-големи щети .... Ако ни била казала, той щял да отиде .... да сложи кофа или да попива водата... и сега нямало да се налага да сменя паркет.

# 437
Едва ли ще даде наема.
Гледай да си спестиш главоболията поне. Hug

# 438
  • София
Луси, аз в такъв случай бих настоявала да си плати режийните и наема за колкото дни от месеца е живяла.
Все пак не е по твоя вина наводнението. Но пък и във влажно и мокро трудно ще се живее.
Когато се издължи ще и върна депозита.
Ако откаже да плаща - няма връщане на депозит.
В договора какво е написано за депозита?
Напр. при мене е вписано, че е за последните сметки и част от него се връща след изравняване от топлофикация.
Та напуснали през април са чакали до септевнри да им го възстановя.

# 439
Аз имах предвид да не връща депозита.

# 440
  • София
Не връщай депозита.Трябвало да ви уведоми за теча,и после да ходи на хотел.

# 441
Усвен теча и немкинята, друо, не моа да оправя, хох

# 442
  • София
Благодаря на всички за мненията. Hug
Днес имам среща, за да разрешим тези проблеми и ще се обадя да кажа как е станало.

# 443
Поне в моя договор наемателя има задължение да съобщи веднага за подобни неща - посегателства, кражби или щети от всякакъв род.
Преди време в един от апартаментите се беше развалило казанчето на тоалетната, но наемателите не ни бяха казали. После, при напускане, не искаха да плащат натрупаната вода. Ами няма как да стане, ако бяха съобщили, щяхме да оправим проблема веднага и нямаше да има такава сметка.
Както и да е, мисълта ми е, че тя има задължение да съобщи за проблема, а не да се изнесе ей така. Успех ви пожелавам! Според мен, ако може и с договора да се подкрепи, не връщайте депозита.

# 444
Междувременно наемателката (немкиня) ми се обади, че от тавана тече ... взела си всичкия багаж и отишла на хотел, без да ме предупреди - разбрах го от домоуправителя...
Че си е изнесла багажа разбирате от домоуправителя.
Багажът си е неин, спасявала го е от влага.
но съпругът ми се е запънал да и иска наема за януари и да не и връща депозита, защото изнасяйки се без да ни предупреди, била нанесла по-големи щети .... Ако ни била казала, той щял да отиде .... да сложи кофа или да попива водата... и сега нямало да се налага да сменя паркет.
Нали се е обадила за теча?
ПП Договорът има ли го и на немски език, където се е подписала като наемател?
/или да е написала, на бълг. език, че разбира това, което подписва/

# 445
Чакай сега... тя ви е казала за теча, но проблемът ви е, че не ви е казала, че се изнася на хотел? Е, какво да прави, ако няма къде да спи?
Поискай да покрие сметките си и да плати наема до момента, в който е казала, че ще се изнася. От депозита удръж за неизлезлите сметки. Ако апартаментът е неизползваем де. Ако сега е използваем - т.е. не са мокри стените и няма поражения (т.е. ако ти би останала да спиш там със семейството си), мисля че си си в правото да поискаш спазване на предизвестието. Peace

# 446
  • София
Така... да докладвам :

1. PAV1 - договорът е на английски и български, в апартамента има влажно петно на тавана и едната стена само в спалнята

2. Тя съжалява, че не ни е предупредила за изнасянето, но се била уплашила като започнало да капе, после пък нейни състуденти и казали, че веднага ще и намерят друг апартамент, хем по-изгоден Twisted Evil (но реално още нищо не е намерила - багажът и е при приятели)

3. Разбрахме се, че няма да ми плаща наем за януари и аз няма да и връщам депозита.

4. Парите за хотела и дадох (360 лева за 3 дни), защото бях и казала че ще ги поема. Друг е въпросът, че това беше уговорка в случай, че остане мой наемател в другия апартамент... ама реших да не се разправям Tired

През цялото време обаче беше много разстроена и през 5 минути ронеше сълзи, питах я какъв е проблемът, можем ли да и помогнем .... не можа да ми обясни нищо конкретно ... било трудно да живее в България... била чувствителна... Дожаля ми, защото съм била в нейното положение, сама студентка в чужбина

Та така, ето рекапитулация :
1. не ми плати за януари и 1 месец предизвестие, както е по договор
2. платих и хотела
3. в суматохата забравих да и поискам разходите за декември, а тепърва ще дойдат и за януари ...
4. синът ми я закара като принцеса, заедно с багажа до някакъв адрес

За сметка на това се разделихме като близки роднини, с прегръдки и целувки ... по-добри хора не била срещала, и тн.

Явно съм супер овца Mr. Green, и не ставам за наемодател, ма ще се уча Tired

# 447
Баница, за изпроводяк, трябваше да и направиш Joy

# 448
  • София
Луси, нищо страшно не е станало.
Ще си знаеш за следващия път. То дано няма следващо наводнение.
Приеми го за нормални разходи за дейността - имаше някакъв счетоводен израз за него.
Все едно ако имаш магазин и ти откраднат стоки или подобно.
Щом сте се разделили добре в понеделник говори с нея по телефона и и поискай пари за разходите през декември.
Дано ги плати.
Също и кажи, че ще има и разходи преди наводнението - дължи ги.
То и в Германия няма да и ги опростят.
Кротко, спокойно си искай дължимото за разходи до напускането и.
Наистина е трудно в чужбина, сама.
Но то лесно никъде няма.

# 449
Покриването на разходите още не е "заминало" - звънни й и директно я попитай кога да очакваш плащанията за режийните.
Както са казали хората - обеца на ухото ще ти е.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт