SUPERNATURAL: Just two MOL files?

• 31 530
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Чела съм много за митологията, за Бог и т.н., но това, че тя е първата жена на Адам съм го пропуснала явно или не го помня.....

Елорка, ще ме умориш. rotfImbo

# 691
Иначе за колта, моите идеи са по-целенасочени, все пак Луци се беше уточнил -
 There's only five things in all of creation that that gun can't kill, така че според мен трябва да е нещо, което е създадено от Бог, така че не мисля, че Бог, Смърт или Тъмнината се броят. Моите предположения като цяло са четирите Архангела (Михаил, Габриел, Рафаел и Луци) и този, който носи белега на Каин. Всички останали сме видели, че се убиват с горе долу каквото им дойде...

# 692
Ето нещо за Лилит:
КОЯ Е БИЛА ЛИЛИТ И ЗАЩО Е ИЗТРИТА ОТ БИБЛИЯТА
Скрит текст:
Лилит е може би една от най-загадъчните библейски фигури, като са останали доста оскъдни части за нейното описание. Старият завет упорито се опитва се да заличи първата жена до Адам, която се появява преди Ева, но е изгонена от Райската градина, защото отказала да се подчинява на първия мъж.

Лилит е искала да бъде равноправна на Адам, а не той да доминира. Затова го напуснала, а Бог създал Ева, която да се покорява на Адам.Макар че тази част от Библията е заличена, в еврейския фолклор и някои от текстовете на Кабала се описва съдбата на първата жена, който се опълчва срещу разпоредбите на Бог.

Според легендите Лилит се въплътила в образа на змията и съблазнила Ева от дървото на познанието, за да докаже, че и кротката жена на Адам не е съвършена.

В митологията на някои народи се твърди, че след като е изгонена от Рая, Лилит се превръща във вампир и започва да яде новородени деца. Има описания на демона Лилит в митологиите на персийците, индийците, гърците, арабите и вавилонците.

В средновековна Европа тя е описвана като съпруга на Луцифер, с когото мамят хората да се поддадат на греховното.С разпространението на християнството и легендите за Лилит се разпространява и страха на мъжа от независимата жена, която иска да има равни права с него. Именно образът на първата жена до Адам става израз на вековния мъжки страх от изплъзната се от контрола му жена.

Лилит и Ева са разглеждани като два противоположни образа на жената. Едната е свободолюбива, равна по сила и интелект на мъжа и бунтуващата се срещу стандартите, а другата е зависима и желаеща да служи на мъжа, който приема за по-върховен.

Тъй като Лилит е сочена като виновник за първородния грях, тя е представяна в различни текстове като демон, който омагьосва хората и ги кара да губят разсъдъка си.

Но не по същия начин се гледа на нея в изкуството. Освен като символ на тъмните ни страсти Лилит е описвана и като първия човек, разбунтувал се срещу липсата на свобода и уважение. Тя е умна и целеустремена, като отказва да се потисне и да се примири с предварително зададената ѝ роля.

Лилит не само съблазнява, а според редица поети и художници е и израз на творческия дух, който не признава ограниченията, а е готова да гледа на света нестандартно и да израства.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 23:10 от Paige

# 693
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
В Свръхестествено нали демоните са измъчени човешки души, значи би следвало да са първо ангелите, после хората, и накрая демоните.

А иначе Амара твърдеше, че Луци е първия

В сериала Лилит твърдяха, че е първия демон, после пък Каин беше като първи, така че и те не знаят Laughing

В истинската митология не съм се задълбавала  Laughing

Знаех си, че това е причината да не го отразя. Аз тука виждах само Миша как хубаво крещи Simple Smile

За мен Михаил си е първородният. Нали и за това Дийн беше Michael's sword, пък Сам - Lucifer's true vessel. Габриел поне така го обясни. Както е на небето, така трябва да е и на земята.

Игнорираме Марчето, тя не помни Simple Smile

Иначе пък Лилит трябваше да е първата душа, която Луци е покварил и съответно първият демон. Каин е после, понеже Луци е говорел на брат му и той сключил сделка. Ама сега тия принцове къде седят...

# 694
# 695
Има талант не може да му се отрече. Laughing

# 696
И е лигня Joy , което е много хубаво.

# 697
Да, не харесвам вечно намусените и сериозни.

# 698
Любителите на бирата могат да отидат и да опитат тази на Дженсън - https://www.facebook.com/FamilyBusinessBeerCo/ Аз съм пас. Ще чакам виното на Джаред Mr. Green .

# 699
Лиса е там. Joy И да не обича да пие бира, ще се прави, че ѝ харесва. tooth

# 700
# 701
# 702
Сваляйте гащитеее, ихууу  newsm18 newsm56 smile3540

# 703
# 704
То Лиса друго не може да постне, само тоя Дженсън. Crossing Arms

Сваляйте гащитеее, ихууу  newsm18 newsm56 smile3540
tooth

Общи условия